Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Trosečnice Ježíška " Bible není učebnicí dějepisu" Podle mne je. Co to je dějepis? To je učení o tom co se v minulosti stalo a toho je Bible plná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trosečnice Ježíška píše: Více
Takže vy veriaci si uvedomujete, že veríte nezmyslom? Lebo SZ aj NZ je pokiaľ viem z väčšiny vyvrátený. A plus evanjeliá - no každý ten človek čo to písal, si ti prispôsobil tak aby to odpovedalo jeho teologickému zámeru, tak isto ako aj ten čo písal Korán si to prispôsobil.
Ale tak zase samozrejme ono je to aj jedno, kto chce niečomu veriť tak veriť bude, čiže aj keby niekto chce veriť, že 2+2 = 5 tak tomu bude veriť, ale pravda by nemala byť závislá na tom čomu veríme, pravda je objektívna nie subjektívna. Pravda sa nezmení, lebo to ľudia nechcú počuť, a ako sa vyjadril Hawking,,Najväčším nepriateľom poznania, nie je ignorácia, ale ilúzia poznania"
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Jak to, co píšeš, souvisí s omezeními, o kterých byla řeč?
Přesvědčení nemusí být 100%, může se měnit v čase, viz pochybnosti. Které prostě k víře patří.
- Citovat
- Upravit
Právě naopak. Jediná závislost, která vede ke svobodě, je závislost na Panu Ježíši. On nás vysvobodil z otroctví hříchu, a ze smrti. Mimochodem, konat dobro by měla být samozřejmost pro všechny lidi, bez ohledu na víru, nebo přesvědčení. Ježíš Kristus/křesťanství přineslo svobodu. Galatským 3:27-29 „Vždyť vy všichni, kteří jste v Krista pokřtění, Krista jste oblékli. Už není Žid, ani Řek, již není otrok, ani svobodný, již není muž ani žena, ale vy všichni jste jedno v Kristu Ježíši.“Dokonce vysvobodil i ženy z poníženého postavení. Ohledně oblečení, nebo dokonce materiálu nemáme žádné příkazy. Ale jako křesťanka chodím slušně oblečená. Nemám potřebu na sebe upozorňovat v minisukních a podobně.
- Citovat
- Upravit
Víra ale nespočívá v tom, že věřící věří tomu, co je napsáno v Bibli, natožpak aby to bral doslova. Ta tvoje první otázka je taky sugestivní, jde argumentační klam.
Poznání nebo vědecké poznání nevylučuje víru, můžou koexistovat.
Z toho, co píšeš, je zřejmé, že si víru nějak představuješ a máš za to, že takto víra vypadá u ostatních, a to i poté, co máš k dispozici jejich komentáře. Přečti si tu větu, kterou cituješ, a pak to zkus začít používat. Můžeš třeba v této diskuzi. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Luboš P píše: Více
Učebnice dějepisu nejsou učením, ale popisem. Ne každá kniha, publikace, která popisuje minulost, je zároveň učebnicí dějepisu. Proto ani Bible není učebnicí dějepisu, ač v ním může být popsáno něco z toho, co se dělo v minulosti.
To tvé „Podle mne je“ je u tebe kámen úrazu. Ty si určíš, co je co je, a pak to cpeš druhým. S tím určitě v životě daleko dojdeš. Nejsi ty jeden z těch místních šášků, co by děsně chtěli ženskou, ale nějak se jim v tomhle ohledu nedaří?
Nebavíš mě a jestli nejsi troll, tak Bůh s tebou. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Trosečnice Ježíška píše: Více
Ono musím uznať, že schopnosť veriacich vyťahovať nič z prázdnej kapsy je fascinujúca. Varite z vody… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Yasmina21 píše: Více
To je zajímavé. Ale myslím, že v Bibli by se našlo taky něco takového. Vždyť Korán je, neuraž se, jen kopií Bible a islám „vylepšené“ křesťanství tím, kdo si ho chtěl předělat k obrazu svému.
Korán jsem četla, mám vydání s předmluvou p. Hrbka (nepamatuju křestní jméno) a určitě se k nemu vrátím.
- Citovat
- Upravit
Tak neviem či kresťanstvo až tak pomohlo ženám
kedže sú tam považované za menej ako muži, že sú mužom podriadené, to mi aj potvrdila jedna kamarátka kresťanka, že v podstate áno ![]()
- Citovat
- Upravit
A kde bereš jistotu, že ten čo písal Korán si to prispôsobil? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trosečnice Ježíška
To „podle mne je“ je výrazem pokory, vyjadřuji tím, že je to z mého pohledu a tím nevylučuji, že jinému se to může jevit jinak. Jinak dnes jsem se opět přesvědčil, že argumentovat tím, co je psáno v Bibli, je k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
No ved to je jasné. Tak máme rozdiely medzi kresťanstvom a islamom v tom čo sa píše o napr. Ježišovi. Ono tie knihy su ľudským konštruktom, ktoré vytvorili primitívi v dobe bronzovej, či jakej. Ono aj evanjelisti ked písali o Ježišovi tak si to prispôsobovali tak aby to odpovedalo ich teologickému zámeru. Proste teologia je nezmysel
- Citovat
- Upravit
Sugestivní otázka (též návodná) je otázka, která v tázací formě vyjadřuje určitý postoj řečníka k tomu, na co se ptá. Tazatel tak do otázky – zjevně či skrytě – vkládá požadovanou odpověď. Sugestivní otázka je například: „Taky si myslíš, že černá auta jsou hezčí?
Tys nepoložil sugestivní otázku, ale reakce byla sugestivní.
V „Takže když věda (např. archeologie) něco z Bible potvrdí, tak se plácáme po ramenou. Když naopak věda něco vyvrátí, tak nastupuje: symbolika a podobenství. Jak pohodlné.“ jsi do diskuze přinesl něco, o čem nebyla řeč, v reakci na mě, abys napsal, co jsi napsat chtěl, a podsunul to přímo mně, nebo věřícím.
Jdi si s touhle trapnou manipulací někam, já na to nemám náladu ani čas.