Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4951
29.12.24 16:46
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Tak pokud jsi četla Korán, tak víš, že Korán zdaleka není kopií Bible a Islám vylepšeným křesťanstvím. 8o Zkus číst s porozuměním a výkladem ještě jednou. :kytka: Už jen v té nejpodstatnější otázce víry v Boha, kdy Islám učí o jedinosti Boha je Islám o něčem jiném než dnešní křesťanství, které učí o trojici a ukřižování Ježíše. Jinak ano, Ježíš a původní Evangelium pochází od Boha stejně jako Korán a posel Boží - Muhammad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 16:48
@Trosečnice Ježíška píše: Více

Je jenom jeden Bůh, a jeden Spasitel/Mesiáš. Pokud by mohlo lidstvo dojít spasení/záchrany i jiným způsobem, nemusel by přijít na svět ježíš Kristus, a obětovat se za nás. To je Boží plán na záchranu lidstva.

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
29.12.24 16:49
@Anonymní píše: Více

Ale já z té vody vařím pro sebe, ne pro druhé. Zatímco ty mi evidentně do té vody chceš házet šutry. :)

Ne, je to přesně naopak. To ty si vytahuješ podle toho, jak se ti to hodí. Víra není náboženství, Bible není potřebná k víře, víra nerovná se chování, řízení se podle čehokoliv, a tak dále a tak dále. Bible je Písmo svaté, každý věřící, ale i nevěřící, protože Bibli čtou i nevěřící, k ní přistupuje podle sebe. Ovlivňuje jeho víru, ne vidění materiálního světa, aby třeba doslovně brali stvoření světa. Já byla roky ateistkou, ale nikdy jsem nebyla tak omezená, abych tohle nechápala. Ona není náhoda, že je dost uznávaných vědců, kteří jsou věřícími. Věda se s vírou nevylučuje a víra má mnoho podob. Ta některými lidmi, kteří o ní nevědí nic, prezentovana, jak nějaký věříci má Boha za pána na mraku a věří všemu, co je v Bibi napsáno, doslovně, vypovídá o omezenosti ne věřících, ale těch, co si takto víru a věřící představují. :)

Nemám problém diskutovat o víře, ale mám problém reagovat na komentáře, které se tu občas objevily. Vy prostě plácente nějakou hovadinu, tu hovadinu podsunute mně nebo věřícím, a pak chcete, aby na to věřící reagoval. Ale není mou prací vám vaše hovadiny vymlouat nebo vysvtlovat, proč to hovadiny jsou.

Nevěříš? Respektuju to. Ale nevím, proč bych měla respektovat vaši představu o víře nebo o mé víře, která je nesmyslná a hloupá, nevím, proč bych vám měla vysvětlovat, co je Bible a že ji rozhodně věřící neberou tak, jak si vy myslíte. Žijete v iluzi o věřících. Nemám s tím problém. Ale nenechám se do té vaší iluze zatahovat a diskutovat o ní. Protože je to vaše iluze, víra, a se mnou nijak nesouvisí. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4951
29.12.24 16:50

Korán v sobě nese mnoho důkazů o tom, že obyčejný člověk by něco takového sepsat nedokázal (natož v 6. století). Mimo jiné, také je to víra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 16:52

Tvoje otázka ale tak zněla, takže působíš, že si to myslíš.
Vz: “Mám len otázku. Nemáte pocit, že vám to obmedzuje život? Stále máte pocit, že vaše činy sú zlé, stále musíte dodržiavať,,(ne)zmyselné" pravidlá? (to, že z akého materiálu má byť oblačenie, čo jesť čo nejsť…)”
Neobtěžuji mě ty pravidla, jelikož jsou pro mě úplně normální. Možná muzes specifikovat co ti vadilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 16:53
@Yasmina21 píše: Více
čo konkrétne? lebo náboženstvo a dávať zmysel nejde dokopy.
  • Citovat
  • Upravit
4951
29.12.24 16:53

A proč Všemohoucí a Vševědoucí Bůh musel mučit svého syna/v podstatě sebe samého, aby mohl lidem odpustit jejich hříchy? Myslíš, že Všemohoucí Bůh by to nedokázal bez toho, aby mučil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 16:54

aké verše konkrétne, to ma ozaj zaujíma

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
29.12.24 16:54
@Luboš P píše: Více

Tak když opět, tak to znamená, že už ses o tom minimálně jednou přesvědčil. A pak to, o čem ses už jednou přesvědčil, že je k ničemu, děláš znovu. Ale když tě to baví. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 16:56

Napríklad, aký má zmysel aby sa zahaľovali ženy (vlasy). Ono človek nemusí byť vyzývavý ked nemá zahalené vlasy.

Nepíšem tým, že máme behať nahatí po ulici, ale skrátka to obliekanie mi nedáva zmysel :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 16:56

prečo to muži robiť nemusia?

• Citovat
  • Upravit
5072
29.12.24 16:59

@Trosečnice Ježíška „má Boha za pána na mraku“, ale tak to je. Kde je Bůh? Otče náš, jen jsi na nebesích…" a co to jsou nebesa? Horní vody, tedy oblaka, mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trosečnice Ježíška
29.12.24 17:05

To zjistíš, když si Písmo přečteš. Jestli chceš vodit za ručičku, tak nepochopíš ani první kapitolu učebnice fyziky, když nejsi schopna sama přemýšlet. U Bible i u učebnice fyziky využíváš svůj intelekt, schopnost číst, přemýšlet, a dokonce i svou víru. Ale zatímco u Bible svou víru ve vztahu k Bohu, k tomu, že Bible je Písmo svaté, tak u učebnice fyziky víru ve vědecké poznání a metody falzifikace a verifikace. To z té subjektivní stránky, o které se tu celou dobu bavíme.
U té objektivní je pochopitelně u toho vědeckého poznání nutné jít dál, pokud chceme znát objektivní pravdu, ale protože víra v Boha je čistě subjektivní přesvědčení, jít dál nemusíme. Konec konců to dělá rozdíl mezi vírou a věděním a víra v Boha je vírou, zatímco u vědy je předpoklad (ne jistota), že víme.
Hele, je to fakt jednoduchý. A jestli si to někde plete a přistupuje k Bibli, jedno jestli celku nebo částem, jako k něčemu, co je možno nebo třeba brát doslova, nebo se ptá kdy, tak by se možná neměl vůbec pouštět do diskuze, když nemá jasno v pojmech, o kterých se vede řeč. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Trosečnice Ježíška
29.12.24 17:07
@Luboš P píše: Více

Ale Plho, o tom tu celou dobu hovoříme. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 17:08

Jsou různě věci, kterým teď, a tady nemůžeme naším lidským chápáním porozumět. Boží c esty nejsou naše cesty. Ale jednou tomu všemu porozumíme, je psáno. Ef 1-7 „V Něm jsme vykoupeni, jeho obětí, a naše hříchy jsou nám odpuštěny“. Tato planeta je ve vzpouře vůči svému Stvořiteli. Je duchovní svět jak dobrý, tak i ten špatný. Probíhá tady válka, a boj o každou duši. Je to duchovní boj. Lidstvo upadlo do zajetí. Cena za naše vykoupení je velmi vysoká. Mohla jsem to takto přijmout vírou. Chápu to jako obrovský dar od Boha. Nepřísluší mi hodnotit Boží plány a rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat