Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Podobná bublina, jako nedávno ebola. Neboj se
. Potřebují jen odtrhnout pozornost lidí od závažnějších problémů.
Neverim, ze to postizeni novorozencu zpusobuje zika (neni to ani prokazane- ze 40 postizenych novorozencu to v sobe meli jen 4), ta je znama uz 70 let a je bezna v tech exotickych zemich. Nekdy probehne, ani o ni nevite…
@Havran007 píše:
V Brazilií pár měsícu před vypuknutím mikrocefalie začali těhotné (do 22tt) očkovat vakcínou TDAP. Rodičky si myslí, že to je ta příčina.
Presne tak. Ono se to sice ockuje i jinde na svete, ale ve 3.trimestru. Nekdo se v zemich jizni Ameriky nejspis pekne sekl
ockovat v prvnim trimestru- to by me zajimalo, koho to napadlo
to se prave vyviji mozek a hlinik v ockovaci latce na nej ma spatny vliv…
Těm komárům by tady i v létě byla kosa. Plus jako u všech viróz ne každý onemocní, ne u každé maminky se virus dostane až přes placentu a ani potom to ještě nemusí nutně znamenat, že miminko onemocní. Mnohem víc se boj CMV. O tom se obecně moc nemluví a neví, ale je to v našich končinách mnohem ničivější a nebezpečnější virus.
No hlavně si vezměte kolik Cechu lita do exotických destinací tydne..zatim to chytli jen 3 (nekteri teda o tom nemusi ani vědět)..podle mě i tak je to velmi malé číslo.. ![]()
Manžel přišel s tím, že mikrocefalie u postižených novorozenců nebyla vyvolaná virem zika, ale tím, že těhotné očkovali nějakým novým druhem očkování… já sama jsem na tuto zprávu nenarazila, ale ani jsem nehledala. Je pravda, že se hodně testuje v zemích jako je latinská amerika nebo třeba Indie…je to hnus. Ale jak je to v tomto konkrétním případě… ![]()
@Zorbas Aha, tak už vidím, že jsi to napsala. Já jsem až po příspěvku dočítala druhou stránku. Takže asi tak…
a az se narodí někde v Evropě takto postižené dítě, tak to bude urcite komarem. Sitky do oken, repelenty a radši nikam na dovoleno. Zika je totiž novinka ze ![]()
@Zorbas píše:
Presne tak. Ono se to sice ockuje i jinde na svete, ale ve 3.trimestru. Nekdo se v zemich jizni Ameriky nejspis pekne sekl![]()
ockovat v prvnim trimestru- to by me zajimalo, koho to napadlo
to se prave vyviji mozek a hlinik v ockovaci latce na nej ma spatny vliv…
Navíc je napichali vakcinou, která nebyla testovana na člověku… Ale urcite za to muze komár, protoze doktoři maji vzdycky pravdu.
Mmchdm, třeba tady u nás, v ostravě, řádí prasečí chřipka, bála by ses kvůli tomu vylézt na ulici? úmrtnost menší, než na klasickou.. je to jen bublina, nic víc.
No nevím, ale v létě se má rozsirit i do Chorvatska,,to říkali v Telče, nepřenáší se vzduchem, jen pohlavním stykem, komarem
@Innocence kdyby nebyly opatření tak extrémní na ebolu by umrelo x milionů lidí, bublina to rozhodne nebyla
@Taciras tak stejná nebude, legislativa je dnes jiná. Rozdíl mezi vakcínami DTP, DTaP, DT, Td a TDAP by nám mohl říct nějaký chemik. Jinak ty dnešní vakcíny mají různé složení podle věkové skupiny - např. Daptacel a Adacel. Tak možná jím dali špatnou dávku nebo možná není úplně zdravotně nezávadné očkovat těhotné do 22tt..
Co se týká té eboly, byl tady rozhovor s nakaženým čechem, který z toho nedělal takovou vědu a k doktorovi šel jen proto, že měl strach že to je malárie. Navíc psali v nejednom článku, že ti afričani měli a mají daleko větší strach z pracovníků červeného kříže než z eboly.
@Havran007 Tou vakcínou se tam těhotné očkovaly už před tím, akorát to očkování nebylo povinné, ale doporučené.