Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivčis No v bytě budem teprve bydlet, zatím bydlíme v baráku u přítelových rodičů a tchýně je opravdu tchýně, takže hrůza ![]()
Mě úplně stačilo těch pár negativních testů a už nic takovýho nechci…no a já si nejvíc představuju, jak bych to měla příteli říct…Mám už takovej nápad ![]()
Neříkala jsi, že půjdeš s tím cyklem k doktorovi? ![]()
@Niiika88 Jo to půjdu, ale stejně stím asi nic neuděla když to bude trvat víc jak 40 dní tak už poběžím. Včera i dnes jsem tam volala a mají to asi vyvěšené nebo nevím. Chodím do medicomsu a mají tam pořád plno
. Potřebuju na ty stěry jak jsme se domlouvaly.
@Ivčis To je škoda, že tam mají pořád plno. Já se třeba ke svému doktorovi vůbec nemusím objednávat a to je tam jen v pátek
Jsem s ním spokejená. A tobě tvůj lékař vyhovuje?
@Niiika88 Ahoj, tak můj doktor ordinuje nej úterý a čtvrtek. Já sním spokojená jsem, je ginekolog i porodník ve Šternberku. Takže je asi dost dobrý.
Už se těším až se bude starat o mě a mimčo. jak jsem psala v ordinaci má i ultrazvuk to je taky výhoda. Akorát teda nechápu že k němu mám chodit jen jednou za rok. I když jsem mu popisovala že moje babička hned po dětech to je 36 let měla rakovinu vaječníku. To bych měla chodit častěji nemyslíš?
@Ivčis Jen jednou za rok? To je divný, já tam mám chodit dvakrát do roka. Kdyby něco, tak aby se to brzo odhalilo. Myslím si, že bych tam měla chodit častějc ![]()
Jinak můj má taky ultrazvuk, myslím, že to už má snad kždej gynekolog v ordinaci. ![]()
No a ještě jsem to nedostala
Už mám 30 den cyklu ![]()
@Niiika88 To vypadá hodně nadějně
. Právě že holky co znám říkaly že na ultrazvuk musí chodit do jiné ordinacesamoždřejmě že ne každé.
Taky mě to docela zaskočilo, mám mu to třeba nějak říct? nebude to divný? přece jenom ženy moc ty ginekology rády nemají. Aby si o mě nemyslel že tam ráda chodím, ale jasně že je zrdavý přednější než nějaký stud.
Obdivuju Tě že ještě netestuješ
. Držím plce. ![]()
Jo a pořád se jim nemůžu dovolat. Budu tam muset zítra zajed osobně.
@Ivčis Myslím si, že divný to není. Já jsem tam chodila na prohlídku každýho půl roku s antikoncepcí a teď jsem tam pečená vařená
Je rozhodně lepší chodit pravidelně, než jak to dělají nějaký ženský, který tam chodí jednou za několik let
Musíme přece o sebe pečovat
My máme v rodině myomy a cysty, tak chodím takhle. Jsem už zvyklá ![]()
Jejda ani nevíš jak bych se šla otestovat
Ale strašně se bojím, že bude negatvní ![]()
@Niiika88 Já bych taky klidně chodila častěji radši. Tak když máte cysty a myomy tak je to přeci jako babičky rakovina ne?
. A prohlíží ti i prsa, mámina ginekoložka ji prsa prohlíží vždy při návštěvě ale je fakt že dědova sestra měla rakovinu prsa. No nic zítra tam skočím a všechno tam na něj vysypu, no už se těším na jeho výraz.
Možná už by si tam něco našla, pro mě je zase lepší se to dozvědět dřív. Čím dýl na to budeš myslet a čekat tím víc budeš zklamaná. Já už bych na to hupsla ![]()
@Ivčis jj, je to něco podobného. A prsa mi prohlíží, né na každý prohlídce, ale tak jednou do roka. Taky mi občas měří tlak. Jednou za dva roky, myslím, mi bere krev na rozbor a jednou za rok dělá stěry ![]()
Začalo mě trochu popíchávat ne levé straně ![]()
@Niiika88 Tak můj doktor mi prsa ještě neprohlížel
. Jo právě na ty stěry mám teďka jít začátkem července. Dnes jsem tam měla jít, ale nešla jsem. Moc se mi nechtělo lítat po městě, je docela zima
.
To že tě popíchává v podbříšku ještě nic neznamená, může to být blížící se MS (doufejme že ne), nebo začátek těhotenství ne? ![]()
A jste s přítelem svoji? My už se bavily o svatbě, chtěla bych to stihnout ještě před mimčem.
@Ivčis Ahojky Ivetko ![]()
Jj, to počasí bylo dneska hrozný
Třeba prsa neprohlíží každej doktor
Ale myslím si, že je to dobrý, kdyby náhodou přítel prohledával špatně, ať to někdo najde
No a nebo je prohledávaj jen ti, co si chtěj šáhnout
![]()
Svoji ještě nějdme a hned tak nebudem. Nevím jestli jsem ti to říkala, ale předěláváme byt. No a peníze na nic víc nezbývají
Takže až někdy…třeba mě překvapí a bude to dřív ![]()
A dneska ještě nic. Tak jsem si říkala, že v neděli nebo v pondělí proběhne testík ![]()
@Niiika88 Jéé, tak to se těším na nové dobré zprávy
. Jo tak to si asi nepsala, je to dost peněz no, včera jsem psala diskusi na kolik tak vyjde svatba. No a je to strašně individuální někdo platil za cca 30 lidí 110000. A někdo měl jem svědky a pak nějakou grilovačku na zahradě a vyšla ho na 5000. Je v tom docela rozdíl
. My bychom chtěly jenom nějakou menší právě jak jsem psala. Obřad jen se svědkama a nejbližší rodinou a poté možná nějakej slavnostnější oběd a někdy k večeru to selátko pro kamoše a ostatní. taky není těch peněz. My zase koupily starej barák a opravuje se v plném proudu
. Já mám něco málo našetřeno tak by se to použilo a zbytek Tománek
. Hodně lidí píše o tom že se hodně „vytěží“ na darech, ale psát lidem na pozvánku že nechceme věcné dary se mi moc nelíbí, byly a měly bychom být rádi za jakýkoliv dar. ![]()
@Ivčis Doufám, že bude pozitivní, ostatně jako vždy ![]()
No a ségra měla na svatbě asi 25 lidí plus děti a vyšlo je to na 50.000. Taky řešila problé se svatebníma darama. Tak jsem jí řekla, aby si napsala seznam přesně toho, co chtějí a pak se domluvila s lidma, co z toho seznamu koupí. Nebylo to sice pak překvapení, ale aspoň měli to, co chtěli
A samozřejmě z toho seznamu nekupovali všichni, někdo dal co prostě chtěl.
Jejda, tak to vám nezávidím předělávat barák
To stojí spoustu peněz. My se taky rozhodovali, jestli barák nebo byt. A pak jsme si řekli, že v bytě předěláme jádro a pak na to nemusíme šáhnout a kdyžtak si k tomu koupíme nějakou zahradu a postavíme chatu. No a kdyby jsme se rozhodli pro barák, tak to už bysme stavěli asi novej ![]()
@Niiika88 Tak to měla ségra taky dobrý nic moc drahýho, to by jsme snad ještě někde shrabaly
. Barák opravovat je docela záhul jak pro peněženku tak na nervíky
. Nicméně ty nejhorší opravy už jsou za náma. To když jsme sem vlezli poprvé mysleli jsme že to vzdáme a nikdy nedáme dohromady. Teď jsme to zvládli dotáhnout do takové pozice že se tu dá bydlet i v pořádku
bez chaosu a bince. Tedˇnám zbývají jen ty drobnější dražší věci jako jsou nové koupelny, kuchyně, chodby a pak dlouho nic a poté zahrada se dvorem
. V prosinci jsme ho koupili a v lednu už bydleli sice v bojových podmínkách ale bydleli, tedˇje to o sto procent lepší. A doufáme že bude čím dál tím lepší.