Vitamím E na sperma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4521
4.7.12 19:41

@Ivčis Jejda, my taky začali v lednu :) A taky jsem měla asi třetí cyklus hodně dlouhý. Trval asi 56 dní, šla jsem k doktorovi a zjistil, že mi chybí hormon progesteron a tím pádem nedochází k ovulaci a proto nemůžu otěhotnět. Nasadil mi léky jako je clostilbegyt a utrogestan. Ty mi pomohou upravit cyklus, vyvolat ovulaci a pomoc k otěhotnění. Myslím si, že by jsi měla také určitě vyhledat lékaře :) Aby ti udělal třeba krevní obraz a viděl jak na tom jsi, abyste se třeba nesnažili zbytečně :(. Jinak držím palečky ať se to povede co nejdřív :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
4.7.12 22:56
@Niiika88 píše:
@Ivčis Jejda, my taky začali v lednu :) A taky jsem měla asi třetí cyklus hodně dlouhý. Trval asi 56 dní, šla jsem k doktorovi a zjistil, že mi chybí hormon progesteron a tím pádem nedochází k ovulaci a proto nemůžu otěhotnět. Nasadil mi léky jako je clostilbegyt a utrogestan. Ty mi pomohou upravit cyklus, vyvolat ovulaci a pomoc k otěhotnění. Myslím si, že by jsi měla také určitě vyhledat lékaře :) Aby ti udělal třeba krevní obraz a viděl jak na tom jsi, abyste se třeba nesnažili zbytečně :(. Jinak držím palečky ať se to povede co nejdřív :kytka:

A myslíš že se to časem nesrovná samo, když nebudu brát ty léky co Ti předepsal doktor?
Samozdřejmě že to nechci oddalovat, jen mě to zajímá.
Když požádám doktora o ten krevní obraz tak mi ho musí udělat? nebo mi řekne ať si zajdu na krev? On i pozná jestli jsem měla ovulaci, nebo mi řekne kdy bude?
A ty už čekáš mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
5.7.12 13:23

@Ivčis Nevím jestli by se to srovnalo samo, ale nemohla jsem vůbec dostat menstruaci, tak jsem dostala vyvolávačku. Pak ty prášky. Předepisují se těm, co se snaží třeba rok a nejde jim to.
Tu krev zkus navrhnout doktorovi sama. Některým doktrorům to trvá dlouho než začnou něco dělat. No a uvidíš, co ti na to řekne. Když budu dobrej, tak ti to udělá. A podle toho krevního obrazu se dá poznat jestli ti vše funguje tak jak mám a tím pádem taky jestli ovuluješ.
Měříš si bazální teplotu??? Podlé té se dá poznat taky jestli máš ovulaci :) Nebo si v lékarně můžeš koupit ovulační testy :)
A podle délky tvých cyklů by ti doktor mohl říct, kdy máš asi tak ovulaci. Většinou to bývá kolem 14.dne cylku :) Jinak ti přesně neřekne nikdo kdo kdy máš ovulaci. Doktor to může odhadnout z ultrazvuku a říct ti, že třeba do dvou dnů budeš ovulovat. Ale tyhle ultrazvuky dělá jen když bereš nějaké ty léky :)
No a já miminko ještě bohužel nemám :,( Snažíme se od ledna, kdy jsem vysadila antinu. No a teď se už dva měsíce snažíme s clostíkem a utrošem :) Tak snad se nám povede. Třeba už tenhle měsíc :) Mám to dostat v pondělí tak uvidíme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
5.7.12 13:43

@Niiika88 Na měření bazální teploty jsme si koupila teploměr a to je tak vše. Měřila jsem si jí týden s tím, že třeba tři dny v 7 ráno poté jsem byla v práci (dělám ve vinném sklípku) a ráno jsem se vzbudila v 11 a teplotu jsem měla 37,8. Když si to nezvládnu měřit každé ráno ve stejný čas tak to nemá smysl :oops: Některé holky tady na e miminu psaly že to na sobě poznájí, to já teda ne.
K doktorovi se stejně musím objednat na celkovou prohlídu, tak si sním zase pokecám :mrgreen:. Minule mi říkal že když mám všechno tak vyčtené tak tomu asi rozumím (to bylo když jsem nechtěla tu vyvolávačku) Jinak výhodu mám v tom, že mi dělá ultrazvuk pokaždé.
Tak vám držím všechny palce ať vám to vyjde co nejdřív :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
5.7.12 15:38

@Ivčis Myslím si, že je škoda, že si ji neměříš. Já kvůli tomu vstávám každý dne v pět a to i když je víkend. Prostě si nařídím budík, změřím a když je víkend tak spím dál :)
Jé kéžby nám to vyšlo brzo :hug: Dvacátýho jdu na kontrolu, tak se ho kdyžtak zeptám, jestli by se neměla zvýšit dávku clostíku. Četla jsem tu, že někomu pomohl až při zvýšení na 3 denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
7.7.12 01:54

@Niiika88 Taky si říkám že bych mohla začít. Jen mám další otázku :oops:. Musí se u té bazální teploty vypracovávat nějaký graf? Psala mi tu nějaká holka že se u toho musí dělat jinak to nemá smysl. Co je na tom pravdy? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
7.7.12 05:55

@Ivčis Hodnoty samy o sobě jsou úplně k ničemu. Podstatná je křivka grafu, protože z ní poznáš zda probíhá ovulace a jestli je luteální fáze dostatečně dlouhá a máš dost hormonu na udržení těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
7.7.12 22:01

@Ivčis Ahojky, teploty si zapisuj a můžeš si je dávát potom do grafu, přímo na internetu. Ten si potom můžeš i vytisknout. Já si graf dělám na stránkách: womenzone.cz
a tady je odkaz na moje teploty, ale těmi se neřiď, pač já asi ovulaci stále nemám :,( (jen abys viděla jak to vypadá): http://www.womenzone.cz/…iika88/grafy?…
Mimochodem na těchto stránkách si můžeš vést záznamy o všem, co potřebuješ, jsou tam i věci na víc. Je to opravdu šikoné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
8.7.12 01:18

@Lynette @Niiika88 To je vážně dobrý, a jak teda poznám že je ovulace? Jak to vypadá na tom grafu, že třeba je teplota dva dny stejná? Nebo jak? Myslela jsem si že o tom něco vím, ale asi vím prd :oops:.
Niki, můžu se zeptat odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
8.7.12 10:44

@Ivčis Z jihočeskýho kraje :).A ty? :hug: Do ovulace se teplota drží kolem 36,5°C a když příjde ovulace, tak teplota stoupne o 0,3°C - 0,5°C a musí se tam udržet minimálně tři dny (podle toho poznáš, že to byla ovulace). No a od ovulace by se měla teplota držet víš, až před menstruací klesne. No a při menstruaci se neměří. A hlavně dávej pozor na to, že když si měříš teplotu, tak bys měla používat stejný teploměr, mít ho ráno po ruce, abys nikam nemusela chodit a hlavně nechoď ani na záchod, protože pak je teplota hned jiná. Musíš si jí prostě změřit hned jak se probudíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
8.7.12 14:42

@Niiika88 Tak já jsem z olomouckého kraje :). Teploměr jsem si kupovala přímo na měření BT takže v tom by neměl být problém. Mám ho v nočním stolku spolu s mini kalendářem :D a zapsanýma teplotama tak dva měsíce strýma :D Musím si na to znovu zvyknout a hlavně nezapomínat. A není ta změna teplot ovlivněna i délkou spánku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
8.7.12 15:26

@Ivčis Zas tak jsem to nezkoumala, ale měla by si spát aspoň pět hodin. Je dobré se měřit aspoň tři měsíce, abys poznala jak funguje tvoje tělo :)
V Olomouci jsem byla na škole :) Takže to tam docela dobře znám :) A kolik ti je? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
8.7.12 16:07

@Niiika88 Víš, je to složité. Jestli si to nečetla přečti, možná mi nebudeš rozumět, nebo naopak. https://www.emimino.cz/…u-radu-9131/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
8.7.12 16:49

@Ivčis Jejda teprve 17, to je krásný :) Já nejsem o moc starší letos mi 24. Deníček jsem si přečetla…no a já jsem v sedumnácti zrovna na mimčo nemyslela, taky mi všichni říkali, že mám počkat, že mám čas a užívat si. No a teď si myslím, že mám užito dost a miminko opravdu moc chci. Navíc když mám po boku toho pravýho :*
No a teď k tobě, vůbec tě neodsuzuju za to, že chceš takhle brzy miminko. Každá z nás to cítí jinak :hug: Všechno záleží jen a jen na tobě. Jestli jsi si s tím 100% jistá, tak proč ne? Hlavně abys měla promyšlená všechna pro a proti a zkusit třeba počkat aspoň než si doděláš školu. Možná ti to říkají všichni, ale je to opravdu důležité :) Znám to z vlastní zkušenosti.
Ráda si s tebou budu povídat o čem budeš chtít :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
8.7.12 17:09

@Niiika88 Ani nevíš, jak jsem ráda :kytka:. Strašně jsem se bála toho co když se mě někdo zeptá kolik mi je. Podle mě jsme tady všichni za jeden jediný cíl (obrazně řečeno), všichni chceme dodělat školu, všichni chceme dobrou práci, chceme milujícího manžela a děti, pak si přejem aby byly naše děti zdravé aby měly děti. Někomu ta cesta trvá dýl, někomu zase uteče jako voda. :)
Možná je to opravdu tím, že jsme jaksi přeskočila pubertu nebo jak to nazvat. Nerozumím si s holkama ve třídě, bavím se snima, ale řešit moji bazální teplotu, proč vlastně už nejsem těhotná to je ani zdaleka nezajíma.
Pak jsem si našla e-mimino a aspoň takhle to ze sebe můžu všechno dostat :srdce:. Mám dodělat školu, však to i chci, vlastně jsem na učebním oboru. Takže chybí nějakých 11 měsíců a to už můžu být v průběhu třeba těhotná. :srdce:. Určitě se nebudu setkávat se samými kladnými reakcemi, s tím vším jsem se už srovnala. Mám super chlapa který se o nás postará, vlastně celá jeho rodina je super. Finanční stránka nám taky nechybí, přítel pracuje jak sis přečetla a já pří škole dělám brigády, takže mám i něco našetřeno. Je nám dobře a k našemu štěstí chybí už jen kousíček. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí