Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivčis Měla jsem o tebe strach, přišlo mi divný, že si vůbec nepřišla. A mrzelo mě to
Bála jsem se, že jsem něco provedla. Jinak tě tu ráda vidím ![]()
Téda, to sis užila. Nevím jak bych vysvětlila v práci, že pořád chodím na krev. O polycystických vaječnících jsem četla. Dá se to léčit a dokonce i otěhotnět. Na laparku se s nima chodí, aby si to prohlídli. Neboj všechno dopadne dobře, uvidíš
Vyléčí tě a miminko tu bude ani nebudeš vědět jak ![]()
No a já šla k doktorovi a dělal mi sono, bylo to poprvý v životě. Byla jsem tím překvapené, na takovou tyčku si nasadil „gumu“ a dal gel a prohlížel mě tím ze vnitř
Řekl mi, že všechno vypadá dobře, sliznici mám 7mm, to je prej takovej střed, takže dobrý a vajíček prej mám spoustu
Největší, že mělo 11mm, takže jsem si v pondělí nechala píchnout pregnyl. Snad do tý doby dorostly, jen nevím jestli byla vůbec ovulka
Teploty mám pořád jak na houpačce
Potom mi řekl, že je u mě všechno v pořádku, žádný cysty, vzali mi krev na zase na nějaký testy, myslím, že říkal LH nebo co
No a když jsem se zeptala na spermiogram, tak mi řekl, že máme to vyšetření v plánu. A hned nás obejdnal na genetickou kliniku do Č. Budějovic, jdeme tam 18.9., tam nám prý vezmou krev (na nějaký genetický testy) a příteli udělají navíc spermiogram. Na lístku máme psáno testy na sterilitu I. stupně. Výsledky testů příjdu nám a doktorovi taky. Tak doufám, že bude vše v pořádku
No a potom říkal, že příjdou další testy, ale ty budou u mě. Jako je laparoskopie na průchodnost vaječníků atd. Mám z toho všeho radost, že to dopadlo dobře a čekají nás další vyšetření ![]()
@Niiika88 Takže máte taky krásně dlouhou cestu před sebou a zasebou. Je to na prd jsme mladý a každý říká že na to nemáme myslet a půjde to jenže kdybych na to nemyslela tak bych nevěděla že něco takového mám a zhoršilo by se to takže jsu ráda za to že je mi 17 a mám opravdu ještě třeba dva roky čas a nebudu tak panikařit jaky by to dělaly holky který mají třeba na čase. Jen jsem zjistila že nesnáším čekání
. Zase budu odpočítávat dny do 17. abych se teda dozvěděla co bude následovat a co nás ještě čeká. My se teda o spermiogramu nebavili, myslím a doufám že je „chyba“ jen ve mě a až to bude všechno v pohodě tak se zadaří hned
. Máš pravdu že s tím můžeme otěhotnět ale je to tak strašně individuální. Četla jsem že některou paní na to léčí dokonce v KETU a to už 2 roky, jiné po laparce otěhotněly za 2-3 měsíce a další na ni ani třeba nemuseli jít stačily jen léky. Proto jsem zase jako na „trní“ a ráda bych to všechno všem řekla. Nojo jen ty reakce
. Já teplotu pořád neměřím
nějak jsem se k tomu nedostala a nejspíš bych taky potřebovala aby mi to někdo nakázal
. Už se snažím pít pravidelně kontryhel což mi ještě doktor neřekl (ale četla jsem to
). Jak bych nám přála bych to bylo už za náma
. Je to běh na dlouhou trať, ale vyplatí se počkat a vydržet.
Ještě jsem chtěla dopsat že mi ale doktor neřek že mám cysty nebo zvětšené vaječníky, jen tak že o tom přemýšlím tak by mi to přeci měl říct ne?
@Ivčis To máš pravdu. Všem se jednoduše říká, že na to nemáme myslet. To se mi podařilo jen první tři měsíce. Teď na to myslím aniž chci. Je moc dobře, že to víš už teď
My na speromiogram musíme, protože příteli je 36, takže by měl být taky vyšetřenej. Laparku mi doktor naznačil, že ta by přišla tady po tomhle vyšetření, podle výsledků ![]()
No vidíš, takže po vyléčení, to půjde raz dva
Takže já ti teda nakazuji, že od nového cyklu začneš měřit teplotu
Jo a kontryhel se doporučuje pít od prvního dne cyklu do ovulky ![]()
Něco takovýho potřebuju no… Právě mi končí MS takže budu pít ten čaj tak do 14 dne, to by měla být ovulace. Tak doufám že to aspoň torošku pomůže
.
A vy jste na spermiu ještě nebyli? Má přítel nějaké děti?
@Ivčis Takže si zapiš za uši, že si budeš měřit
Určitě pomůže, někdy se pije celý cyklus, prý ho pak rovná. Ale neměli by se bylinky pít pořád, musí se občas vysadit. Ještě jsme tam právě nebyli a přítel děti nemá. Doufám, že budou spermoníci v pohodě. Nedokážu si představit, že ne ![]()
@Niiika88 Věřím že budou v pohodě
… O těch bylinkách už jsem to slyšela.
@Ivčis Děkuju, taky v to věřím
Včera jsem byla na mojžíšovce, tak jsem dostala cvičení na doma a bude mi rovnat kostrč
Jinak mi paní doporučila si koupit nový teploměr a říkala, že všechny co k ní chodili, tak otěhotněli ![]()
@Niiika88 Tak to je paráda
. Najít někoho takovýho je vážně štěstí, jen věřit v to že říká pravdu
, ale to snad ano, taky jsem slyšela o nějakém pánovi ale z ostravska. To je nějaký pan bylinkář. Jezdí k němu prý mnoho párů co jsou vedeni už jako neplodní a on je prý dokázal vyléčit. Tak ale to už je opravdu to co jsem slyšela a nevím nevím. Jenže kdyby náhodou tak za zkoušku nic nedáme že ne?
To už je ale ta nejposlednější varianta na kterou doufám nedojde. A mojžíšovka je nějaká individuální nebo jsou to ty samé cviky?
@Ivčis Jj, vyzkoušet se má všechno
A na bylinkách není vůbec nic špatnýho. Mohlo by to zabrat
A mojžíšovka je sestava asi dvanáctí cviků nebo kolika. Ale je lepší si najít člověka (fyzioterapeuta), který se tím už nějaký ten pátek zabývá. Vyptá se tě na spoustu věcí, poradí ti, prohlídne si tě, zjistí co tě kde bolí (promáčkáním různých bodů na těle), ukáže ti jak správně, jaký cviky, kolikrát a jak často cvičit. Paní, ke které chodím já se tím zabývá už 15 let. Říkala mi, že s tím začala, když jí zjistili, že jí nefunguje jeden vaječník (kvůli slepáku) a tím pádem je použitelný jen jeden. A teď má tři děti. Takže se nic nemá vzdávat ![]()
@Niiika88 To máš pravdu
Paní už je asi hodně zkušená a o to tady jde.
Tom se dnes objednával na spermiogram sice jako samoplátce ale myslím že je co lepší to vědět dřív než pozdě. Objednali ho na úterý, tak budeme zase čekat
. Já už se docela těším na pondělí až se dozvím jak to bude pokračovat a léčit. Hnedka ti napíšu jak jsem dopadla
. Jinak jsem si říkala že bych si s sebou měla vzít i Toma, abych těch informací donesla domů co nejvíce a aby věděl i on jak to vlastně je. Nebo já když tak jdu tak mi doktor podá vždy tolik informací že to nestíhám ani pochopit né-li tak zapamatovat
.
@Ivčis Ahojky
Teď jsem tu pro změnu nebyla dlouho já, nějak jsem na to neměla čas. Jé vás čeká spermio v úterý? My přesně ten den jedem na ty genetický testy a spermio taky
Jsem zvědavá, co ti nasadí. Bylo by zajímavý, kdyby si ho tam s sebou vzala
Nebo řekni doktorovi, ať ti to všechno napíše, že si to pak doma přečteš ![]()
@Niiika88 Jo to bych přesně potřebovala, nebo si budu dělat nějaké poznámky
. Už mě to čeká, další konzultace a kontrola. Na spermio jdeme v úterý a Tom už s toho má pořádné nervy. „co když mi to nepůjde“
Ja jsem zatím v klidu nějak mi to nejpříjde a hlavně si nepřipouštím že by s ním mohly být nějaké problémy. Už mám asi imunní nervy
. To by jsme mohly vědět výsledky tak nějak spolčně ne? Ale vy jedete na testy někam dál ne? a určitě už do nějakého centra.?
@Ivčis Chlapi se s tím stresují asi víc. Jenda zatím vypadá v klidu a říká, že nervózní není, ale nevěřím mu
Taky doufám, že u něj problém není. Nevím, jak bych mu jinak pomohla… Jdeme jen do centra genetiky na krevní testy a spermiogram, doktor říkal, že jsou to testy na sterilitu prvního stupně. Doufám, že výsledky příjdou brzy…
@Niiika88 Ahoj Niki, výsledky spermiogramu jsme věděli asi za hodinu. Dopadly přesně tak jak jsem čekala a mám doma více než plodného muže
. Má 4krát vyšší hodnoty než je minimum.
A co vy a vaše testy? Jak dopadly?
@Ivčis Ahojky zlatí
Tak to vám moc gratuluju, že jste takhle plodný
My jsme měli výsledky za čtvrt hoďky a máme je dobrý, mohli by prorážet i ocel
Takže teď budeme měsíc čekat než nám příjdou výsledky z krve a pak jdu za gynekologem a bude mě asi určitě čekat laparoskopie…