Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivčis První den menstruace = první den cyklu
Jj, začneš měřit až po menstruaci, při ní by to bylo poněkud nepraktické
Myslím si, že i podle jedné teploty můžeš něco poznat
Když jsi totiž těhotná tak se teplota drží většinou nad 37°C a neklesne
No teda, jestli si to měla dostat, tak by ti to pomohlo ![]()
@Ivčis Jo jinak s ovulací je to tak, že když budou tři teploty vyšší než šest předcházejících, tak obvykle ten den před první vyšší teplotou byla ovulace. Po těch třech (absolutní výšku neřeš, ale většinou je to kolem 37°C, ale také ji každý takovu mít nemusí.)Jako po potvrzení že proběhla by teploty měly zůstat vyšší až do konce cyklu. Ale pár dní před MS by mohly klesat, nebo klesnout skokově den před MS.
![]()
Uz si zase pripadam jako blbec
:-X. Vsechno mam vycteny a nic nevim… pak mi to napises a vzpomenu si.
Ale nrjsem jinak takovej blbec
. No takze zitra budu merit a jsem teda zvedava. No ale ve ctvrtek uz jdu tak se snad dozvim vic uz se docela tesim… ![]()
@Ivčis Taky si tak občas připadám
Jejda, ty už jdeš ve čtvrtek, to je za chvilku. Tak to na tebe budu myslet. Jsem napnutá jakej ten doktor bude a snad se ti bude líbit ![]()
@Niiika88 Ahojky, tak se hlásím, doktor je výborný první dojem na mě udělal úplně super!
To je dobrá zpráva. Ta horší ovšem je že mi, potvrdil anovulační cykus
, dal mi žádanku na odběr krve a zítra jsu na to poté mě objednal hned na pondělí jen na konzultaci skrzt ty výsledky z hormonálního profilu. Ani jsem nečekala že do toho skočí tak pohlavě.
Dělal mi stěry a v pondělí bych vlastně měla vědět všechny výsledky.
Doktor nechápal a já taky ne, jak to zanedbal ten předešlí doktor. Tento mi všechno vysvětlil, popsal. A když jsem mu řekla že chceme s přítelem za „rok“ mimčo tak mi řekl že jsem sice mladá, ale tělo na to už je připravené takže nevidí problém.
Odcházela jsem z ordinace po 40ceti minutách, a úsměvem na rtech i když jsem si vlastně vyslechla špatné zprávy, ale pocit z něho měla výborný. Říkal že to tak akorát vyjde za ten rok s tím mimčem, že to bude tak rok trvat ta úprava cyklu. Chce po mě přepsat menstruační kalendář (v mém se totiž nevyznal
). a v pondělí poví víc. Prý že kdybychom nechtěli mimčo už tak brzo že by to všeno ještě nedělal a rovnou nasadil HA, i když o tomto řešení mi taky říkal, jen doufám že nebude potřeba. Počítám s tím že budu užívat to co ty. Jinak o té vyvolávačče jsem mu říkala, že mi ji chtěl doktor píchnout a já odmítla, on na to povídal že by to takto on neřešil vlastně že místo injekce má tabletky (přírodní) a ty jsou šetrnější.
Ještě dodatečně, levý vejcovod nám hodně vybočený a plná střeva
. Sliznici mám velkou 6mm, a ještě mluvil o něčem co je „velké“ 11mm a na to říkal že je to dost málo. Nevíš náhodou co to je?
Zatím se mějte krásně
. ![]()
@Ivčis Tak to je užasný, že to hnedka takhle začal řešit. Je to moc dobře a ani to není po hlavě. Doufala jsem, že ti výjde takhle vstříc
Ta sliznice je nejlepší, když je minimálně 10mm, tak si myslím, že bys měla začít pít kontryhelový čaj od začátku cyklu do ovulace (to je asi 12. - 14.den). Kontryhel taky pomáhá upravovat cyklus a je dobré ho pít celý cyklus. Ale vždy bys měla pak na chvíli vysadit (není prý dobré bylinky pít pořád). No a co může být těch jedenáct mm vůbec nevím, neříkal třeba folikuly (=ty pak prasknou a výjde z nich vajíčko). Nic jinýho mě nenapadá. A co myslel těma střevama
?
Mám z toho moc velkou radost, že ti to takle vyšlo
Snad bude s tadytím přístupem pokračovat dál ![]()
No a já jsem se rozhodla, že si ten pregnyl nechám píchnout už 13.den. Takže jdu na něj teď v úterý. A nejhorší je, že i můj obvoďák má dovolenou, takže na něj půjdu k cizímu doktorovi. Mám z toho strach. Nevím jestli tam jít hned ráno a pak do práce nebo odejít dřív z práce. Co kdyby mi bylo špatně ![]()
@Niiika88 O střevech říkal, ze je mám plný
, na záchod prostě nechodím pravideně a potom mě bolí pořád to břicho
. Právě že jsem se ho nezeptala co je těch 11mm, já mu nerozuměla, no moje chyba.
Jetě mě překvapil, že když jsem mu řekla že bychom chtěli to mimčo tak se usmál a řekl že v tom nevidí problém, že tělo je na to připravené
. Taky doufám že ho ta ochota nepřejde. Snad ne. Dnes jsemm byla na té krvy a v pondělí jdu na konzultaci. Už se i docela těším a jsem zvědavá jak dopadne ten hor. profil.
Snad nebude problém že má tvůj doktor zástup, to by neměl byt problém. Šla bych raději dřív z práce, kdyby ti opravdu bylo špatně. Tak v pondělí ti zase podám další informace a v úterý je to na tobě
![]()
@Ivčis Jejej, tak to by si se měla snažit to napravit. Měla bys chodit jednou denně. Kdyžtak zkus pít to activiie, ty jogurtový pitíčka
. Kamarádce to pomáhalo.
To je správnej doktor, když ti řekl, že není problém v tom mít miminko
Budu ti držet palečky ať máš profil v pořádku ![]()
V úterý ti hnedka napíšu jaký to bylo
A potom jak to pokračuje a jestli to zabralo ![]()
Právě že mi prostě nepomůžu nic. Začnu jest ob den Gutalax, prý se pak střeva naučí „pracovat“ tak jak mají a půjde to
. V úterý napiš a já doufám že si budu všechno co mi řekne pamatovat.
To bude asi horší.
![]()
@Ivčis Jj, v úterý se určitě ozvu. Kdyžtak si vem s sebou diktafon, ať si můžeš znovu pustit co říkal ![]()
![]()
@Niiika88 To by bylo asi nejlepší řešení, jinak nebudu vědět snad nic
![]()
@Ivčis Tak jak ti to dneska dopadlo Iví? Jsem na to zvědavá a doufám, že mě zahltíš informacema
Doufám, že sis to všechno zapamatovala ![]()
@Niiika88 Niki, takže jak jsem říkala plno věcí si už nepamatuju, ale jedno vím jisté moje hormony jsou splašeny a já mám vyváženy mužské a ženské hormony, není u mě žádný dominantní. Ptala jsem se jak se to způsobilo a na to mi řekl že je to primární (mám to tedy od úplně první MS). Usoudil že mi bude každej cyklus upravovat lékama, jinak by se mi utlumila funkce vaječníků a tím pádem bych neotěhotněla přirozeně ale umělým oplodněním. Takže mi nasadil nejdřív léky na oddálení MS aby jsme už tento měsíc ji měly hlídanou. Prášky se jmenují Orgametril.
Dodal že ty ženy které to tak mají tak 70% otěhotní přirozeně a 30% uměle.
Prý jsem přišla v nejlepší chvíli že bychom to tak do roka mohly zvládnout, ale nic neslibuje. Tak doufám že budu v těch 70%
. Jinak mu chyběl jeden výsledet testů (ten rozhodující) takže ve středu se mám zase stavit, předpokládá že to bude to jak jsem psala. Už mě předem objednal před další MS a to 5.9.
Tak budu mít pěkne prolítanej rok za panem doktorem. Jo ještě mi minule říkal že mě dnes prohlížet nebude a nakonec prohlížel, díval se na ten folikul (to bylo nakonec opravdu těch 11mm) jestli se nějak změnil a nezměnil takže se utvrdil v tom co vlastně ještě neví s toho testu.
Zatím na mě nejde žádná depka, zatím to nějak vstřebávám. Myslíjm že to přijde a nebude to moc dobrý. Všechno to nazýval latinou a to si jaksi nepamatuju, nějak takhle si myslím že to bylo.
Jo ještě se mě ptal jestli sleduji nějaký rychlejší růst chlupů a to tedy jo, mám víc chlupato od pupíku dolů. To je další vznámka, prý je to s toho jak jsem vysadila HA tak se to takhle projevilo, HA to dávala do nějaké přijatelné pozice takže MS dorazila kdy měla. ASi to bude trochu zmatené, snad si to nějak přelouskáš a taky si na něco možná ještě vzpomenu a napíšu. Zítra pisni ty
![]()
@Ivčis Jejda tolik informací. To tě s teda pěkně zasypal
Určitě se neboj, neznělo to hrozně. Bude všechno v pořádku, uvidíš. Jen to chce ten čas. Za rok bude všechno úplně jiný a třeba se ani nenaděješ a miminko tu
Určitě budeš v těch 70%. Zkuz začít pít kontryhelovej čaj, ten upravuje cyklus. Aspoň od začátku cyklu do ovulace. Já jsem ho pila a už včera jsem měla na ovu testu slabou čárku. Určitě musíš napsat jak dopadla zítřejší návštěva, jsem moc vzědavá jak to bude pokračovat. Doufám, že to bude jen a jen lepší.
Já mám pozitivní zprávy. Ddneska mám na ovu testu skoro stejně silnou čárku jako je ta druhá. Jinak jsem byla dneska na tom pregnylu, snad nemá vliv na ovu testy. Zatím nemám ani žádné bolesti
Jsem zvědavá jaká bude zítra a pozítří teplota, jestli se mi to potvrdí. Jéžíš já mám radost, poprvý asi za osum měsíců budu ovulovat ![]()
@Niiika88
To jsem ráda že ti to dopadlo dobře
. Doufám že ovulace bude už každý měsíc a mimčo bude co nejdřív.
Jo začnu pít kontyhel a budu se snažit myslet jen pozitivně
. Zítra zase napíšu jak jsem dopadla.
Jinak se musím pochlubit
byla jsem na tetování
. Mám čtyřlístek na předloktí pro štěstí, musela jsem se nějak utěšit
. Je krásnej zítra ho vyfotím a pošlu. ![]()