Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, dávaly jste vitamín D od Terezie dřív jak od ukončeného 1.měsíce? Prosím bez rýpání, jen se ptám, ze zvědavosti ![]()
@monýsek92 nevím co je vitamín D od Terezie, ale D jsem dávala od prvního dne co jsme byli doma, hned jak nám ho napsala doktorka a končili jsme někdy po roce, jak začalo být venku hezky.
Já ho používám a začala jsem ho dávat dřív…tak ve třech týdnech, přesně nevím
Dávala u mladší nebyl tenkrát na trhu Vigantol, dávala mi ho dr. hned od začátku teď jsou malé 4roky takže týdny si už nepamatuju.
Ahoj. Dávali byste dětem ve věku 5 a 3 roky kapky vitaminu D - od Terezia? Zejména teď na podzim, v zimě? Nebo je to zbytečnost? Díky
@smurfka muzu se, prosim, zeptat, jaky vitamin C davate? diky
@evulkanov píše:
@smurfka muzu se, prosim, zeptat, jaky vitamin C davate? diky
různé..beru v kapkách a přidávám do pití
C vitamin drops Generica 30 ml
a pak ještě cucací vitamíc c pro děti - aby jakože měli bombon..
c-vitamin-60mg-ferda-mix-35g-tbl-110
pargavit-vitamin-c-mix-plus-pro-deti-90tbl
pargavit-vitamin-c-pomeranc-90tbl
střídám to..jen ty kapky beru furt stejné..
Zdravim, chci se zeptat, co se muze stat, kdyz jsme davali kapky vit D od terezie hned co nam je dr napsala, to je od 6. dne.. Dr totiz nerikala a ani v lekarne, ze je to az od ukonceneho 1. mesice, jen, ze se to musi brat proti krivici a je to nahrazka za vigantol, ktery momentalne neni. Ted uz je to jedno, protoze maly jsou tri mesice, jen mam strach, aby to nemelo nejake nasledky.. ![]()
Ne, nebude to mít následky, nemusíte se obávat. Věřte své lékařce a lékárníkovi.
Dekuji za odpoved. No oni primo nerekli, ze to muzem davat hned, ale taky nerekli, ze mame cekat do ukonceneho 1. mesice..
@Anonymní píše:
Dekuji za odpoved. No oni primo nerekli, ze to muzem davat hned, ale taky nerekli, ze mame cekat do ukonceneho 1. mesice..
Pro děti do 1. měsíce není k dispozici studie, která potvrzuje bezpečnost užití. Přesto se nemusíte obávat. S největší pravděpodobností je v příbalovém letáku i zmínka o tom, že pro kojence do 1. měsíce podávat pouze po poradě s lékařem. Každopádně žádný strach ![]()
Pruhovaný_mýval : Moc dekuji za odpoved
hned jsem klidnejsi, diky ![]()