Vitamíny v 1. trimestru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1257
9.8.11 18:38

Já brala v 1 trimestru, Calibrum baby plan, obden jednu tabletku. A v druhém jedno balení Femibionu 400 + DHA zase obden. Toho mám poslední dvě tabletky a když to doberu. Buď už nebudu brát nic nebo jen už nějaké levnější vitamíny. Teď sem ve 22 týdnu a v lékarně mi říkala paní, že to už stačí nějaké levnější nebo tak. Uvidím mimi je možná o týden dřív dle lékařky a vše se vyvíjí, tak jak má. A už asi nebudu dál brát nic. A v lékárně mi taky říkala, že velké děti nejsou ve vitamínech, ale v genech. Takže to člověk stejně neovlivní.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
9.8.11 19:35

Já brala jen kyselinu listovou a k tomu jsem spíš než vitamíny jedla ovoce a zeleninu. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.8.11 19:52

Ahoj, já brala mamavit, ona je ta vyvážená strava v prvním trimestru docela oříšek, já jsem dost zvracela a udržela jen málo co a to málo na vyváženou stravu tedy moc nestačilo…
v druhém trimestru už nic neberu a jím ovoce, zeleninu, luštěniny, maso a od všeho trochu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
10.8.11 10:57
fragola píše:
Domčo, vitamíny vliv na váhu plodu nemají :wink: V posledním těhotenství jsem brala jen tu listovku a dcera vážila 4950g. podotýkám, že cukrovku jsem neměla 8-)Jsem toho názoru, že umělé vitamíny jsou jen dobrý a výnosný byznys :zed:

8-o pane jo!!!Dcerka 4950g.a muzu se zeptat,kolik jsi pribrala v tehu?Jsem drobnejsí postavy a kila mi rychle pribívají i kdyz nejim vic nez driv.A mam strach aby nemel taky k 5ti kilum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
10.8.11 11:00

Domčo, já přibrala 7-8 kg :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
10.8.11 11:12
fragola píše:
Domčo, já přibrala 7-8 kg :wink:

jéé,tak to je krásný.ja uz ted +11kg :cry: Ale kazdy se diví,kde jako ty kila mam?Jasny,trochu se mi oplacal zadek,stehna ale jinak je to jenom bříško :-) No hlavně,ze malymu se dari,kila snad pak nejak shodim..Za cele těhu jsem ani jednou nezvracela,od zacatku se mi dari dobre,tak je to asi spokojenosti..Tak to jsi byla po porodu jak tyčka,vid :-) Tak dik za odpověd,byla jsem jen zvedava,kolik kil pri tak velikym miminku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
10.8.11 11:16

domčo, já právě první polovinu těhotenství prozvracela, takže jsem hubla a pak přibrala :wink:
Přibrala jsem taky jen do bříška, takže pak ke konci těhotenství šlo nejdřív břicho a pak teprv já :mrgreen: Vypadala jsem na dvojčata :lol:
Ať se miminku daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.8.11 11:17

Příspěvek upraven 21.06.16 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
11.8.11 11:59

Holky, jsem v 11tt a včera jsem si teprve všimla, že Femibion 800, který beru, neobsahuje skoro žádné minerály. Vitamíny ano, ale když to porovnám s Mamavitem, není v něm např. hořčík, železo, selen, vápník, fosfor,.. Z minerálů obsahuje vlastně jen jod. Taky jsem zastáncem přírodních vitamínů ve vyvážené stravě, ale už víc než měsíc mám celodenní nevolnosti, občas zvracím a jídla do sebe nasoukám málo. A co nepozřu vůbec, je např. zelenina, i když normálně jí miluju. Tak proto teď váhám, jestli mi nemůže něco chybět a jestli si nemám třeba dokoupit k tomu Femibionu ještě železo, hořčík, nebo vápník zvlášť.. Co myslíte? V druhém trimestru už mi bude (aspoň doufám) dobře a tak počítám, že vyvážená strava bude stačit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
5.6.12 08:41

Nevíte někdo, jak se může projevit nadbytek vitamínů v těhotenství, jestli to má nějaký negativní dopad na vývoj plodu? Já teda neberu žádné vitamíny ani listovku, beru už dlouhodobě chlorellu, která by měla obsahovat všechno.Jedla jsem před těhotenstvím i teď v těhotenství doporučenou denní dávku, ale nejsem si jistá, jestli je včechno ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
7.11.14 10:50

Ahoj, jsem teď v 11 tt a beru pouze kyselinu listovou, nějak nemám dobrý pocit z cpaní se umělými vitamíny. Ale pořád nad tím přemýšlím, protože moje strava není příliš vyvážená. Maso nesnesu vůbec, k syrové zelenině se začínám postupně vracet až teď, a to opravdu jen po kousíčkách a jen někdy, a to i přesto, že před otěhotněním jsem jí jedla poměrně hodně. Z ovoce se téměř každodenně cpu banány, občas mandarinka, výjimečně jablko, to je tak vše. Moje obědy většinou tvoří těstoviny, rýže, bolgur apod. smíchané s dušenou zeleninou. A poměrně často taky bramborová kaše- buď samotná nebo s párkem (a to jsem před těhotenstvím párek nejedla ani nepamatuji). V posledních dnech jsem začala jíst dost smetanové ochucené jogurty. A taky se bohužel hodně cpu sladkostmi, dopoledne nejsem často schopná nic jiného sníst.. Výjimečně to trvá i celý cen a to pak veškeré pokusy o vyváženost skončí u lívanců na sucho s marmeládou. Zatím jsem nepřibrala, naopak jsem zhubla kilo..
Teď o tom v posledních dnech přemýšlím, jestli jsem neudělala chybu, že jsem si žádné vitamíny kromě listovky nekoupila.. Co myslíte? Měla jste to některá podobně a mimčo bylo OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
7.11.14 10:55

@Elinečkaaa ahoj myslím že toto je důležité hlavě az bude placenta jinak zkus třeba tvaroh jsou tam bilkoviny jako v mase nebo vyvar
Bylo mé doporuceno od sestry na gynde mamavit ale konzultovala jsem to se znamou lekarkou s obvodni obě mé řekly že je to zbytečné že to je jen tah ze kys listova a strava stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
7.11.14 10:56

@Elinečkaaa já zhubla 4kg za týden v nemocnici v prvním trimestru se nemá nabírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
7.11.14 11:06
@luciekal píše:
@Elinečkaaa ahoj myslím že toto je důležité hlavě az bude placenta jinak zkus třeba tvaroh jsou tam bilkoviny jako v mase nebo vyvar
Bylo mé doporuceno od sestry na gynde mamavit ale konzultovala jsem to se znamou lekarkou s obvodni obě mé řekly že je to zbytečné že to je jen tah ze kys listova a strava stačí.

Děkuji za uklidnění. Je to důležité, až bude placenta? To jsem nevěděla, všude jsem četla, jak jsou vitamíny nezbytné v tom prvním trimestru hlavně. No a pak samozřejmě i názory, že je to zbytečné, že bohatě stačí max. listovka.. Děkuji za tip s tvarohem, na ten jsem úplně zapomněla, od začátku těhotenství jsem ho neměla, a to jsem ho před tím snídala skoro obden. Zkusím se na to zaměřit, myslím, že bych ho už na snídani snesla a alespoň tím doplním bílkoviny, kterých teď přijímám opravdu málo. A vlastně bych ještě mohla přidat častěji i Cottage, ten mám taky ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
7.11.14 11:10
@luciekal píše:
@Elinečkaaa já zhubla 4kg za týden v nemocnici v prvním trimestru se nemá nabírat

Já naštěstí až tak moc nehubnu, vlastně jsem nejdřív přibrala (ale to nemuselo být v souvislosti s těhotenstvím) a pak zase zhubla na původní váhu. Vlastně se divím, že váha nejde dolů ještě více, fakt toho jím teď málo. Mamka prý dokonce skončila na kapačkách, když mě čekala. Ale snad už to bude dobré, sice pocitově se to v posledních pár týdnech zhoršilo a žaludek mám na vodě skoro celý den, ale zase né pokaždé zvracím, takže celkově už to snad bude lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí