Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1113
25.3.12 23:18
@janine24 píše:
Nee, jen uvařím a rozmixuju. Jako se dělá hummus.

Jé, děkuju za tip, a asi budu za blbce, ale jak se dělá hummus a co to vlastně je? :zed: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.3.12 23:19

@vvero a zkoušela jsi ten termizovaný sýr Albert? čuměla jsem na to jak puk - ve složení asi 3 věci - tuším mléko, sýřidlo a sůl. Je to tam ve fochu hned vedle Lučiny a Žervé. A složením to u mě jednoznačně vede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.3.12 23:21

@vvero vařená nebo nakládaná cizrna ti něco říká? dělá se to z ní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
25.3.12 23:46

Cizrnu znám - naložená je moc dobrá, teď zrovna ji mám koupenou v suchém stavu a přemýšlím kam ji dám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
25.3.12 23:48
@omites píše:
@vvero a zkoušela jsi ten termizovaný sýr Albert? čuměla jsem na to jak puk - ve složení asi 3 věci - tuším mléko, sýřidlo a sůl. Je to tam ve fochu hned vedle Lučiny a Žervé. A složením to u mě jednoznačně vede.

Ne, ten neznám, do Alberta se dostanu málokdy. Když si vzpomenu, až tam budu, zkusím ho koupit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
26.3.12 00:08
@Fen-fire píše:
Jinak holky dneska jsem byla na nákupu v Kauflandu, pultová šunka měla nejvíc 50% masa, jinak ostatní kolem 48 :roll: Tak jsem šla pro balenou, sehnala jsem sice s 92% masa, ale zase je tam glutaman sodný a spousta éček, tak co teď s tím ? :nevim:

Nejlepší šunku mají v Lidlu, je to zn. Dulano a má 95% masa :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
26.3.12 00:39
@MUFICE píše:
Nejlepší šunku mají v Lidlu, je to zn. Dulano a má 95% masa :pankac:

tu jsem taky kupovala,dobrá moc. Nám ještě hrozně chutná cikánská,ale je od pultu,nevíte složení,nikde jsem o ní nic nenašla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.3.12 14:23
@Fen-fire píše:
V Kauflandu jsem objevila Čerstvý sýr, má zajímavou chuť, myslela jsem, že mi to malá nepozře a cpala se tím o 106 :lol:http://www.chemievjidle.cz/…-syr-kromilk

Tenhle sýr miluju! Malé ho taky pomalu dávám a šmakuje jí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.3.12 14:28

@Fen-fire
Těsto na mazanec mi teď kyne na dvorku. Dělám prvně, dám vědět. :) Mám ho ale od zasloužilé pekařky tady z emimina, tak bude určitě dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
26.3.12 14:31
@Ukulina píše:
@Fen-fire
Těsto na mazanec mi teď kyne na dvorku. Dělám prvně, dám vědět. :) Mám ho ale od zasloužilé pekařky tady z emimina, tak bude určitě dobrý.

Já už mám upečeno, udělala jsem takový mix receptů, co jsem našla na netu :lol: Je moc dobrý, dělala jsem v pekárně a povedl se. Jenom doufám, že si malá taky dá, ať ho nesežeru celý sama :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.3.12 18:14

super recepty pro pekárnu jsou tady: http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
26.3.12 21:02

Cizrnu jsem dělala o víkendu. Výjimečně jsem ji měla naloženou ve skle, obvykle ji vařím v papiňáku. Na pánvičku jsem dala česnek a cibuly, osmahla, nalila tam cizrnu i s vodou, pak jsem k tomu přihodila 1 plechovku nakrájených rajčat a přidala uzené, které jsem obrala z uzených kostí, ze kterých jsem dělala polévku. Mnam, to byla dobrota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
26.3.12 21:22

Já dělám z cizrny jen zeleninovou polívku…Moc mi chutná tak asi budu muset dohledat recepty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
26.3.12 21:26

Holky dneska jsem dělala chleba podle receptu na straně 1- je krásnej a chuťově výbornej, zítra bude k hovězímu guláši- pokud ovšem vydrží, manžel na něj chodí a baští ho suchej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
26.3.12 21:30

Cizrna je úžasná. Ve španělsku se do papiňuku při vaření dává víc vody, zelenina - např. mrkev, kukuřice apod. a taky chorizo. Chorizo se tam krásně vyaří a všechno báječně ochutí. Cizrna se vyndá a použije na jídlo, ale nějaká se ve vodě nechá a spolu se zeleninou máte úžasnou polévku. Ale nevím, jestli tu najdete kvalitní chorizo nebo kvalitní klobásku… :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny