Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2271
25.3.12 21:45
@Sati píše:
Cítit v tom není, můžeš nahradit máslo sádlem, myslím, že to někdo pod diskuzí na primě psal.

Fakt?To je skvělý, mám tu vepřový..Tak to asi zítra zkusím, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
25.3.12 22:01

@Adriana - no tady to píše nějaká baba, že dala sádlo a brusinky
 http://www.iprima.cz/…aci-pasticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
25.3.12 22:15

neumisa- ty houstičky vypadají krásně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
25.3.12 22:17
@Venny píše:
neumisa- ty houstičky vypadají krásně!

a chutnaly a taky nezbyly :mrgreen: sice nebyly tak nadýchané jako z obchodu, ale na první pokus je hodnotím kladně. No a s žervé z Hollandie to bylo jídlo pro bohy :* :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
25.3.12 22:20
@neumisa píše:
a chutnaly a taky nezbyly :mrgreen: sice nebyly tak nadýchané jako z obchodu, ale na první pokus je hodnotím kladně. No a s žervé z Hollandie to bylo jídlo pro bohy :* :mrgreen:

hmm zítra se na to pečení zase vrhnu taky :mrgreen: přes víkend jsem nic nedělala, manžel měl po dvou týdnech volnej víkend, tak sme procházkovali a dneska byli na obídku a na zmrzlině (co v tom je jsme radši neřešila :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
25.3.12 22:29
@Adriana píše:
Já chlebík z receptů…Je skvělej a jelikož jsem prase a jedla ho teplej, lehce mi bolí pupík :oops: :mrgreen: .To bude noc :mrgreen: .Malý taky moc chutnal..Takže,koupenej už ne :poblion: , jedině domácí :srdce: :pankac:

Jéééé … to jako můj chlebík? :mrgreen: To jsem ráda,že chutnal, taky jsem pekla a zítra se chystám na další 8)
Holky hoďte prosím nějaký osvědčený recept na mazanec/vánočku :think: Já jsem svůj někde ztratila, tak hledám na netu :,( Mám ráda takový jakoby vlkčí, ne aby chutnal jako „buchta“, ale fakt jako mazanec, jestli mi rozumíte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
25.3.12 22:31

V Kauflandu jsem objevila Čerstvý sýr, má zajímavou chuť, myslela jsem, že mi to malá nepozře a cpala se tím o 106 :lol:

http://www.chemievjidle.cz/…-syr-kromilk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
25.3.12 22:39
@Fen-fire píše:
Jéééé … to jako můj chlebík? :mrgreen: To jsem ráda,že chutnal, taky jsem pekla a zítra se chystám na další 8)
Holky hoďte prosím nějaký osvědčený recept na mazanec/vánočku :think: Já jsem svůj někde ztratila, tak hledám na netu :,( Mám ráda takový jakoby vlkčí, ne aby chutnal jako „buchta“, ale fakt jako mazanec, jestli mi rozumíte :lol:

Jako Tvůj chlebík :mrgreen: , je moc dobrej, děkujeme za recept :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
25.3.12 22:40
@Sati píše:
@Adriana - no tady to píše nějaká baba, že dala sádlo a brusinky
http://www.iprima.cz/…aci-pasticka

Děkuju, zítra snad seženu játra :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
25.3.12 22:50

Janine, jasně že stačí i obyč máslo :palec: Luštěninový nebo obilninový základ na pomazánku? Jak ho připravuješ? Uvaříš kaši? To mě láká ;)
Holky, ty houstičky jsou )žasný, jste hrozně šikovný, kdo pečete v troubě. Mně by se do toho moc nechtělo, radši hodím jen mouku a vodu do pekárny. Přidám recept na vánočku od mé tchýně, co ji peču na Vánoce. Myslím, že mazanec bude úplně stejný receptík. A je opravdu luxusní, lepší jsem nikdy nejedla :potlesk:
Ještě zkusím někdy tu paštiku, ale asi až nebudu těhu, mám trochu strach z jater..myslím, že to máslo tam určitě cítit nebude, domácí paštiku dělá tchýně a je skvělá, prostě chutná po mase. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
25.3.12 22:51
@Adriana píše:
Jako Tvůj chlebík :mrgreen: , je moc dobrej, děkujeme za recept :kytka:

Není zač, je to upravený recept, který sem na emimino kdysi házela Lesina, já jsem tam jenom změnila poměr mouky dle svého gusta :mrgreen:
Ještě jsem Ti chtěla napsat, že paštiku dělám taky bez másla, ani mě nikdy nenapadlo ho tam dát :lol: Ale to z toho důvodu, že moje první paštika byla taková improvizovaná, bez jakéhokoliv receptu a máslo asi tehdy nebylo po ruce, takže u nás se máslo nedává :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
25.3.12 23:01

Jo holky, ještě jsem nepřidala ten recept na šunku, musím ho z manžela vydolovat až bude trocha času, ale dneska mi říkal, že se to musí dlouho hnětat nejlépe rukou, on to dělá tak půl hodiny, až maso pustí bílkovinu (nevypadá to teda nic moc pěkně potom, ale je to nutné ). Nechá uležet do druhého dne a vaří. Jinak proti tomu rozpadání má právě fígl ten, že jak krájí maso na kousky, tak několik kousků jakoby hodně upižle nožem na malý kousíčky, ty se potom postarají o spojení a šunka se nerozpadá. Výrobci normálně přidávají různá pojiva, ale tohle se má udělat u té domácí, je to samý maso, tak by se jinak rozpadala, to je normální. A jak někdo psal, o růžovou barvu se právě postará ta rychlosůl, ale opravdu jí stačí troška, ve všech uzeninách v obchodě ji stejně najdete, v dětské šunce je právě třeba jen ta troška :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.3.12 23:05
@vvero píše:
Janine, jasně že stačí i obyč máslo :palec: Luštěninový nebo obilninový základ na pomazánku? Jak ho připravuješ? Uvaříš kaši? To mě láká ;)

Nee, jen uvařím a rozmixuju. Jako se dělá hummus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.3.12 23:07
@Fen-fire píše:
V Kauflandu jsem objevila Čerstvý sýr, má zajímavou chuť, myslela jsem, že mi to malá nepozře a cpala se tím o 106 :lol:http://www.chemievjidle.cz/…-syr-kromilk

ten je dobrý - hodit na domácí chleba, k tomu rajčata. Mňam, mňam. Malý ho jí běžně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
25.3.12 23:17

Čerstvý sýr

Taky ho mám ráda, je to prý jeden z lepších sýrů vhodných pro děti. Nevím, jestli to pořád platí, ale podle obalu OK, myslím. Škoda, že náš malý ho nechce, ale on toho nechce jíst víc, je to lumpík :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny