Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Apolena05 píše: Více
Tak, že jsme mu nedali možnost, zvyknout si na jeden typ spaní. A nenechali jsme se odradit tím, že u něčehk pofňukávalo.
@blabla01 píše: Více
Každé dítě je jiné a potřebuje jiný přístup, ze tvoje dite od narození skáče jak ty pískáš neznamená, ze jsou takove všechny děti.
Mám doma 4,5 letou a 16m.
Jo… první byla hodná … vlastně teď když mám srovnání, tak vím, že druhá dcera je normální živé batole a první byla vlastně divná
![]()
Miluju je obě, ikdyž jsou opravdu protiklady a nikdy bych nenapsala, že mám doma hajzla.
Děti jsou odrazem svých rodičů, pamatuj….
@blabla01 píše: Více
Tak jsi měla štěstí že pofňukávalo a nervalo jako na lesy třeba 2 hodiny.
@jita22 píše: Více
Tak unavené dítě dřív usne, pokud je skutečně unavené, než aby řvalo 2 hodiny v kuse. Spíš to dítě řve 5 minut a rodiče už ho nesou do postele, aby měli oni klid a tím si zadělají na budoucí problémy.
@Alušáček píše: Více
Ne, neskáče jak pískám. Ale nedělali jsme z něj něco extra. Prostě další člen domácnosti. A ne člen domácnosti, kolem kterého se bude točit svět.
@Anonymní píše: Více
Já mám dvě děti s ADHD a v životě bych neřekla, že mám doma hajzla, co mi vzal duši a energii. Víš, existuje mnoho rodin, co má náročné dítě, postižené dítě, nebo dokonce více dětí a nemají žádné hlídání a to, co píšeš ty, by nenapsali. Je to fakt hnus. A pokud k dítěti přistupuješ už s tím, že tě obtěžuje jeho existence, nepočítej, že z něj poroste klidné milující dítě. Zaděláš mu akorát na velké problémy. Měla jsem kdysi kamarádku, bohužel, s dítětem se z ní stalo to, co tu předvádíš ty, tak se z ní stala bývalá kamarádka.
Píšete, že mu od malička ve všem ustupujete, aby bylo po jeho.
1. Bod co je špatně, on nemá hranice, které nemůže překročit.
2. Zvolit aktivity vhodné pro malé děti. Hřiště, doma modelína, lego, říkanky, společný čas přičemkoliv se nemusí dítě usměrňovat… typu nee takhle ty kytky nesázíme… atp, to je aktivita pro rodiče…
3. Nechodit po restauracích, je na to fakt malý a všude se dá vzít jídlo s sebou a sníst si ho třeba na nějaké lavičce, ale v klidu. Bez stresu.
Já mám doma stejně starou dceru. Ona je drak, kdokoliv jí hlídá, tak je z ní hotovej a pbdivují mě, co vše spolu zvládáme.. domácnost, domácí a venkovní aktivity, výlety atp, dokonce i ty cyklo. Mám k ní ještě dvě starší děti a vážně se za celý den nezastavím, když dráče usne, přijdou dvě starší a děláme úkoly. Jsem s ní každý den dohromady 5-6 hodin venku. Domu chodíme na oběd a pak jde hned apát. Po spánku jdeme zase ven a vracíme se kolem 17-18 hodiny. Venku nachodíme klidně 6-9 km na jednu trasu, střídáme chůzi, odrážedlo a kočár. Zjistila jsem, že psychicky je to pro nás venku nejlepší a pak, když přijdou chmurne dny a venku jen prší, tak se projede celý pokoj a zabaví se, protože jí jsou hračky svátečný, tím jak jsme jen venku. Je to drill a můžu sama říct, že kdyby byla první, tak by asi zůstala jediná, za rok jsem zhubla 10 kilo jen tak. Ale nikdy bych neřekla, že je… nebo cokoliv jiného, tak moc jí miluju a jsem za ní šťastná. Jen někdy nestíham její tempo, to je dokola básničky, říkanky, pořád mluví, nezavře pusu, ale prostě
.