Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alušáček píše: Více
Ne, ale může ho vzít na nějaký dětský koncert, na menší výstavu obrazů, do Národního muzea, do zemědělského muzea,…
@blabla01 píše: Více
Zakladatelka ti posle GPS, kde si její dítě na takovou akci můžeš vyzvednout.
Doporučuji dobrou pojistku.
Lucenko, Lucenko…komu není rady, tomu není pomoci ![]()
Ano, to je přizpůsobení dítěti, takže se shodneme ![]()
@Ella865305 píše: Více
No treba
kdyz zapojit do života rodičů, tak kompletně ![]()
Všechno pomine. Kdysi dávno jsem měla knížku rádoby filozofických bajek pro děti, a jenda byla o tom, jak král a královna nějákého indického království zanechali malého syna tam kde byl, a odjeli meditovat do hor, a už se nikdy nevrátili. Než odjeli, dali synovi jen dvě ruličky, tatínek mu dal jednu a řekl, to si přečti, až si budeš myslet, že je nejlíp, a maminka mu dala jednu a řekla, a tuhle si přečti, až ti bude nejhůř. Pokračování si domyslete. Hlavně si to zakladatelko neposer, jo a nebud sprostá, nebo ti to syn brzo vrátí.
Vy chodíte do muzeí jen kvůli dětem a ne kvůli sobě? My tedy jdeme i bez dítěte.
Ale jdeš tam kde se bude líbit i dítěte, nejen tobě.
Tak pokud si myslíš, že třeba výstava obrazů je hlavně pro batole. Protože od kojeneckého věku jsme chodili i do obrazových galerií.
@Anonymní píše: Více
Hele, ja mela prvorozene dite podobneho razeni jak tu popisujes a jako bonus nefungovaly ani ty nasledky. Takze kdyz diteti bylo 3.5, tak 1.5r sourozenec chodil ze schodu sam a starsi proste se mnou za ruku bez debat. Protoze pote, co to dite 30× skocilo ze schodu, 30× si nabilo, rvalo a druhy den to udelalo znovu
. Nemas jine reseni. Aktualne je to mirne abnormalni extremne chytra pubertacka
. Hrozne fajn dite. Pomalu zapominam, ale v mych cca 12 let starych prispevcich bys asi nasla ruzne skvosty
.
ver, ze nas je tu dost, kdo si uzil peklo, spankovou deprivaci a totalni vysileni. A stejne jsem o svych detech nemluvila jako o haj. zlich. Rozdelte se s manzelem at mas chvili na oddych. Vypadnete na vikend kazdy zvlast. Kdyz vis, ze nezvlada vylety, ber ho na oplocene hriste. Navic je to dvouletak, za rok muzes byt uplne nekde jinde - bud zacne lepe komunikovat nebo si projdes kolecko vysetreni zda je vse v poradku a jak mu pomoci.
Muze byt i hodne inteligentni a slabosti ma nekde jinde. Kluk je narocny i ted v 8 letech - psychicky. U vas to muze byt i nejaka ta extremni samostatnost. Dej tomu jeste rok a zacne se to zlepsovat. Ja uz mam doma 8&4 a uzivam si je az poslednich par mesicu. I se s nimi tesim na vylety atp. Predtim to byly vylety s obavou co se zas pos.ere. Prvni ja energeticky upir, ktery vypruzuje a snazi se dozahnout sveho a zacina nam prebuberta, druhe zas sileny nespavec a male lepidlo. Nejak nam to rodicovstvi z katalogu taky uplne nevychazi. Ale naucili jsme se prizpusobovat aktivity detem.
Napsala jsem, že může vzít batole na koncert vážné hudby, nebo na výstavu porcelánu. Na což si reagovala, že raději na dětský koncert, nebo do zemědělského muzea. To je pro mě přizpůsobení zábavy dítěti, nejen dospělým. Ja bych tedy na dětský koncert bez dítěte nešla.
Co dál s dítětem? Lobovala bych za obnovení týdenních jeslí. Pokud to už nestihneš aspoň za týdenní školku. Ten víkend zvládneš.
Internátní základka už nebude snad problém.
@Ella865305 píše: Více
Vy si z toho děláte legraci, ale mě rodiče vzali ve 4 letech do Národního divadla na operu.
Jako je to super historka, ale zároveň se chci vždycky studem propadnout. Absolutně nechápu, v jakym Delululandu žili.