Co dělat dál s dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14186
31.5.26 20:40
@blabla01 píše: Více

A to všechno jen se dvěma teplakama, to fakt respekt. :lol:

Kazdopadne když odhlédnu od luceny. Ja tedy s oblibou rikam, ze to moje dite sosá energii asi nějak naprimo ze me. :lol: ale i v nejhorším rozpoložení ho nazvu tak maximálně smrádětem, se vší láskou co tomu lze dát. :D je to taky strašný šídlo, pytel blech, nic z toho popisovaného by nezvládl lépe ve dvou letech. Tak jsme to nedělali, max jednou za čtvrt roku vyzkoušet, ze to je furt peklo a šlo se dál. A taky mi hodně dlouho spal, což mi zachraňovalo mentální zdraví. Vaz si toho. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 20:51

Děti jsou různé a ano - podobný exemplář mám taky doma. Tedy teď už jde do puberty a povaha je už zase trošku jiná, ale věk cca 1,5 - 5 let byl takový extrém, že jsme opravdu nikam nejezdili, chodili max do nejbližšího parku a cestou zpět do samošky na loupák. Kolo - řev, koupaliště - řev, hory - řev, nové hřiště - řev, nové děti - řev, nákup ve velkém obchoďáku - řev, návštěva - řev, zoo - řev, výlet s přáteli (a tedy i jinými dětmi ) - řev. Později se to tedy změnilo na zpruzený výraz, fňukání, občas utíkání a trucování, naschvály. I teď se povede tak jedna z deseti akcí tak, že si ji užijem všichni včetně zmíněného dítěte. Naštěstí už je ve věku, kdy jej můžu nechat třeba hodinku nebo dvě doma a jet s mladším dítětem sama. Ale i tak musím říct (ano, bude to znít hnusně, ale je to prostě tvrdá pravda), že jsem v důsledku jeho neskutečných scén a naschválů přišla o dost přátel :-( Protože kdo chce jet na výlet s rodinou, kde je dítě, které ostatní jen uráží, brečí, kope do něčeho, utíká pryč a pak je celá nálada v čudu.

Na druhou stranu má výrazný talent zejména na jazyky a výtvarné aktivity, je to rozený badatel a kreativní duše. A také velmi těžký introvert a pesimista.

No a pak mám druhé dítě, které je o 180 stupňů jiné. Je to akční, ze všeho nadšený drak, který je do všeho hrr. Je to totální optimista a hyperaktivní pošuk :-D A teď jak vymyslet program pro tyhle dvě děti dohromady. :zed:

Takže naprosto absolutně chápu ty pocity, že život je peklo a už nikdy nebude líp. Bude, jen je potřeba říct, že asi ne tak dobře, jak bys čekala. Ale prosím nepiš, že je to haj. l a další věci - chápu, že nervy ujedou a věřím, že ho i tak miluješ, jak jen máma může. A piš si, že on tebe taky :srdce:

Přeji sílu, optimismus a alespoň pidikrůčky ke zlepšování :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.26 21:09
@arinecka píše: Více

Jsem v tomto pověrčivá, že co se jednou pošle do vesmíru, to se vrátí. Kdysi a i teď se tomu říká rouhání. Vím, že je to se synem vysilující, ale pozor na slova. Možná malý upoutává pozornost, protože jí (= bezpodmínečné lásky) nemá dost, možná má zdravotní problém, který se začíná projevovat a ty rodiče to nejtěžší teprve čeká. Mám syna s ADHD (milovaného).

Příspěvek upraven 31.05.26 v 21:10

• Citovat
  • Upravit
47
31.5.26 21:09

No uz na prvni pohled na ten prispevek je jasne ze vase vychova selhala. Jako rodice nemate respekt, dite nezna hranice a pravdepodobne se mu ani dost nevěnujete ve smyslu ho rozvijet ho a vybit cinnostmi vhodnymi pro jeho veka vnimat :nevim:
P. S. za to ale dite nemuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.26 21:11
@Anonymní píše: Více

Děkuji za podporu.. ano, vím, ujelo mi to. Emoce a jednání v afektu je jedna věc, ale realita a chování k dítěti je věc druhá. Nemám tu nikoho, kde bych mohla upustit páru. On je hrozně jinak šikovný, jen se musím více přizpůsobit jemu. Má pískoviště, trampošku, klouzačku, svoje hřiště.. odrážedla, motorky, zahradní kolečka, sekačku atd.. vše ho baví chvíli. Nejvíce ho zajímá reálný traktůrek nebo sekačka na sekání, atd.. tak musí jezdit s manželem. Nasadí si sám sluchátka a jede. Nebo vezme hadici a zalévá stromky, keře.. napustí si konvičku a zalévá kytky. Ráno si jde utrhnout mrkvičku, ředkvičku.. umyje si to pod hadicí a dá si to. Ale na hodně věcí musí mít svojí funkci. Typu.. dones, vyhoď, postav sám a mi budeme koukat. Hodně věcí chce dělat sám. Nejvíc vzteku přichází když se mu do toho začneme montovat nebo někdo. Když mu třeba padá zmrzka do klína a chci to zachránit ale on sám… a je to na světě. Pak už tu situaci nic nezachrání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.26 21:14

Ale to furt je normální dítě, co se hledá, chce získat jistotu, že to zvládne samo a u spousty věcí potřebuje nastavit hranice od Vás :roll: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14186
31.5.26 21:16

Za me fakt normalni dite. Respektive jako moje, no :lol: casem to bude lepsi. Ted v peti uz vydrzi u činnosti mnohem dele a vetsinou se da všelicos domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11357
31.5.26 21:32

Žive děti v dívčím podání mame dvě.
Ale je pravda, že neničily.
Energii už od tří let vkládají do sportu (nemyslím kroužek) a je to vyřešené.
Ale tak ošklivě o něm nemluv, bude tě to mrzet.
Vím, že určitě nejsi, ale jako bys byla naše sousedka se sousedem.
Maji takového destruktivního kluka, je tedy už asi starší, možná má tři roky.
Je to náročné, chápu, tatínek kluka utíká do práce, maminka už by taky raději na plný, kluk chodí do skupinky.
Fakt je ten, že s babičkou se chová přijatelněji a rozhodně nedělá nic jinak než rodice, možná ho nechá víc v klidu.
Mlátí celý den dveřmi, křik, porad se omlouvají a chodí se sklopenou hlavou…
Ale kdyz se nad tou situaci zamyslím, tak tem klukům obě rodiny děláte animátory jejich času.
Vlastně musí dělat co chcete vy a asi nechce a protože to neumí jinak, tak se ustavičně vzteká a vzdoruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
31.5.26 21:35

Popisuješ naprosto normální dite toho věku. Je to vývojová fáze, důležitá pro dalsi rozvoj. Chová se přesně tak, jak má. Přestaň se tomu divit, přestaň to označovat za zlobeni a přestaň se tim utapet. Bude to delat, dokud nepřijde nějaká dalsi vývojová fáze. Je jich hodne a vsechny jsou něčím zábavné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
31.5.26 21:42
@mado píše: Více

Bingo, už dávno jsem chtěla napsat „ta, jejíž jméno se nesmí vyslovit“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
31.5.26 21:46
@mado píše: Více

a samozřejmě, že to ona a její kluk mají jedině správné a nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12321
31.5.26 21:47
@Midaku píše: Více

Líbí se mi tvůj eufemismus pro výživné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
31.5.26 21:48

to jsme rádi, že nám to sděluješ, jak to mělo tvoje dnes patnáctileté dítě, bez toho bych dneska ani neusnula :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
31.5.26 21:49

A to jak konkrétně :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
31.5.26 21:51

jsi nejlepší, jsi nejlepší, jsi nejlepší - a nezaměnitelná, můžeš si dát sto nových nicků, takhle píšeš pouze a jenom ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí