Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@blabla01 píše: Více
To je prave ten omyl. Jsou deti, ktere vubec nejsou tvarne. Jak se prosim te s miminem domluvis, ze ma akceptovat kompromis v podobe nositka? Me v nem vydrzelo chvili, tak tech tri ctvrte hodiny. A dal jako co, kdyz ven se proste pujde? potahnu sebou vriskajici dite a budu mu vypravet o kompromisu? Me to zrovna extra nevyhovovalo, malovala jsem si aktivni rodicovstvi, cestovani, vylety, turistika, se vsim jsme meli zkusenosti, do niceho jsem se s ditetem nebala jit…trpela jsem jsem. Prevratilo nam zivot na ruby na tri roky. Ale prece si nepojedu svoje, a nenecham trpet to dite, ktere to vubec nechape, ne
@Anonymní píše: Více
Najít pozici, která dítěti v šátku/nosítku bude víc vyhovovat. Nebo ho z něj na chvíli vyndat. Ale jestli ti vyhovovalo jen sedět doma a prakticky nevytáhnout paty z domu, tak je to tvé rozhodnutí. Zajímavé, že pak to tvé netvárné dítě zvládlo školku. Takže je to jen o tom přístupu.
Neuslo ti, ze když jde dítě do školky, je starší než novorozenec? Roste, zraje, dá se s ním třeba domluvit. Moje dítě spí denně dvě až dvě a půl hodiny. Má lehké spaní, takže ho všechno vzbudí. Dávno nemáme kočár. Žijeme tedy tak, aby na dobu spánku bylo v posteli. Starší dítě spí po obědě i ve skoro šesti letech. Nebudu ho nutit spát v sede, protože se mi chce jet do galerie…
Ve trech s nami uz zvladlo dva tydny chodit po horach a dokonce se mu to moc libilo, a se skolkou nebyl problem. Mozna proto ze se s nim davno dalo domluvit trochu lip nez s miminem a taky ho jine veci zajimaly nez mimino. Jak jsem psala, nevyhovovalo mi to, nevzpominam na to obdobi nejlip, ale ja jsem si mit dite vybrala. Ono si mit aktivni matku nevybralo. A se rvoucim ditetem bych si stejne nic neuzila.
@Eva2610 píše: Více
Nejspíš vám vyhovuje takový život, bez celodenních výletů, bez dovolených. I takoví lidé jsou. Pro nás by takový život byl nudný, prázdný. Proto jsme hned od narození dítě zvykali na náš způsob života. Což třeba znamenalo, že v den propuštění z porodnice muselo zvládnout cestu autem, spánek ve své postýlce, kočárek a spánek v cestovní postýlce.
Vaše dítě jelo z porodnice autem??? WOW.
@blabla01 58486908 [/citace
Jo jo, jak nemáš celodenní výlet jlet, hned je to prázdnota. Luceno, Luceno. S tebou je nuda. Píšeš celý roky stejný věci.
@Rosebery píše: Více
Výborný nápad dát takové dítě na hlídání babičkam ![]()
A kdyby nezvladlo a proplakalo to? Vazne bys novorozence nechavala vyrvavat proto, ze nezvladne spat ve sve postylce, a rozhodla jsi ze musi?
@blabla01 ty, si prostě nejlepší ![]()
Až se mi teď narodí vnuk, můžu ti napsat? Že by si mi poradila.
Ráda bych ho vzala na vánoční koncert do kostela a potom na ohňostroj na Nový rok ![]()
@Suzume-chan to nevychází časově, ale pokud vše půjde jak má tak bude mít měsíc a něco. To už zvládne, když mi poradí viď.
@Anonymní píše: Více
Pochybuju, že by novorozenec proplakal celý den, kdyby neměl k dispozici postel, kde nikdy nespal.