Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@blabla01 ne, že by ti do toho něco bylo.
Otec nemá zájem a má novou přítelkyni. Dcera studuje. Ale neboj, já jí řeknu že ji poradíš taky. Když by se starala ona.
Přeci jen, ty máš tolik zkušeností a jsi top matka. Že by si měla dávat školení. Plno holek to ocení.
Příspěvek upraven 01.06.26 v 16:49
@Hanča1234 píše: Více
Tak s tebou v takovém případě dál diskuze nemá cenu.
@blabla01 píše: Více
Děti mají otce - kdyby tedy v šestinedělí mladšího muselo to starší nutně někam jet.
@Eva2610 píše: Více
Tak pokud starší dítě nechodilo do školky, nebo otec do práce, tak to pak asi někomu může vyhovovat. Ale takových lidí bude minimum.
Nejaka technoparty by teda taky nebyla na skodu. Pockala bych ale az po sestinedeli, mezi tim muze skakat treba padakem 🤔
No, já bych řekla, že matek, které mají druhé dítě v době, kdy jsou na rodicaku s prvním, je docela dost. Ale jo. Moje dcera chodila v té době do dětské skupiny občas. Ale v době šestinedělí byla s námi doma. Stejně tak si myslím, že otců, kteří například vozí děti do školky nebo že školky, k lékaři apod., je docela dost. Jde žiješ, že mas pocit, že je novorozence nutné pořád někam tahat, nebo že v šestinedělí musí matka někam jezdit autem?
Tahle bájnost musela strašně chybět (jejíž jméno se nesmí napsat).
Tak v mém okolí jeden rodič dá dítě do školky a druhý vyzvedne. Jinak by to při plném úvazku nestíhali. A tedy nedovedu si představit být s batoletem 6 týdnů jen doma a v nejbližším okolí. To musí být za chvíli slušná ponorka. Ale asi je někdo rád doma. Naštěstí u nás takovou nudnou povahu nikdo nemá.
Musíš taky někdy vystrčit nos ze svého okolí. Existují zkrácene uvazky, dovolená, otcovská dovolená, HO… Variant je mnoho. Problém je, pokud si někdo myslí, že jediná správná je ta jeho - nenudná.
Vlastně jsem dosud netušila, že nudná povaha se pozná podle chování v šestinedělí. Ještě že jsi mě, Luceno, obohatila🤣.
Jedna velmi známá osoba, co je vždy v opozici
Nemyslím si, že je to jediná správná varianta. Ale myslím si, že je možná, pokud o to rodina stojí. A za mě nudná povaha je taková, která se spokojí s tím, že něco nejde, místo toho aby hledala způsob, jak by to jít mohlo.