Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
23.3.12 14:34

Díky! Jáhly mám totiž ráda, zatím jsem je jedla jen ve zdravé výživě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
23.3.12 14:59

Holky, já kaše dělám s kozím mlékem a pak dávám do mikrovlnky na tak dlouho, aby se mléko začalo vařit, tj. porce pro mě 1minuta 10 sekund. Dávám tam různé oříšky, rozinky, brusinky, dneska ráno mražené borůvky a doslazuji např. dnes trochou javorového sirupu. Vím, že MV by se neměla používat, ale bez ní vařit jednu proci k snídani, to by mě po ránu asi kleplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
23.3.12 15:05
Holky, díky moc za rady a tipy, asi to vyzkouším :think: Mne to fakt láká ;)
@Veggi píše:
Já mám dvě noční, pak asi 12 denních a asi 7 intimek, záleží,jak kdo má silnou menstruaci,já poměrně silnou a někdy trvá i 7-8dní. Počáteční investice je vyšší,ale když si to člověk spočítá, kolik by vyhodil za igeliťáky,tak se to vyplatí. Na skvrny používám žlučové mýdlo a peru v Ecover gelu, spolu se spodním prádlem,ručníkama… Mám různé druhy, z Fleru,pak Anavy, Imse Vimse, ale nejvíc jsem spokojená z Šijem dětem, ty jsou naprosto nej, jak co se týče příjemnosti nošení,tak i designu, doporučuji objednávat spíše tmavé látky, na bílých jako mám třeba ImseVimse mi pak fleky zůstaly :nevim:
@Mahja píše:
Já si kupovala tady i plenky: www.anavy.cz - ty jsou opravdu boží, jako v bavlnce!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
23.3.12 18:59

Jáhly taky vyzkouším.....já měla ráda kuskus, ale ten teď nesmím…

Jo, a dneska jsme zbaštili domácí jogurtky, už se dělají další na snídani. Paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
23.3.12 19:00

Ahoj holky, tak se taky přesouvám za vámi :mavam: a koukám kolik toho musím dočíst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
23.3.12 19:03
@Venny píše:
Ahoj holky, tak se taky přesouvám za vámi :mavam: a koukám kolik toho musím dočíst :mrgreen:
:mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
23.3.12 19:13
@Adriana píše:
Tohle mi zajímá, tak co teda kupovat za bujony?Já blbá koupila v dobrý víře Vitana Natur, kde píšou bez přidaných glutamátů a ve složení je kvasnicový výtažek.Dále jsem koupila Knorr Bohatý bujon kuřecí, taky údajně bez konzervantů,barviv a glutamátu a ve složení je kvasničný extrakt.Pak Albert Bio Kuřecí bujon, který má tu zelenou značku „Produkt ekologického zemědělství“ a je tam kvasnicový extrakt.Takže tyhle včechny jsou s glutamátama?Do p.dele :cert: .Jako dělat si doma demi nemůžu…Tak co ted :nevim: ?Objevila jsem demi v jednom eshopu, ale stojí tam asi 800 kč a je ho asi 600 gramů…Což nezpracuju a mrazit ho?Dá se to vůbec?

Děláme tažený vývar, který necháme odležet do druhého dne. Redukovaný ho pak zamrazíme a používáme jako bujon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.3.12 19:33
@macin píše:
Já vařila jahly, rýži nebo pohanku ve vodě a pak zjemnila trochou UM.

To jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.3.12 19:36
@mmonica píše:
ja kojim,takze kase byla uvarena ve vode a po kasi jsem ji nakojila

Já taky kojila, ale nenapadlo mě dát jen ve vodě vařenou rýži, nebo jáhly. To už pak není kaše ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
23.3.12 19:44
@Nelisa píše:
Děláme tažený vývar, který necháme odležet do druhého dne. Redukovaný ho pak zamrazíme a používáme jako bujon.

A jak dlouho ho vaříš a redukuješ?Četla jsem o 24 hodinách a to by mi muž zabil :mrgreen: .Máme sklokeramiku a ta docela žere :nevim: ..
Když dělám vývar tak vařím necelý 3h a to už nadskakuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
23.3.12 20:00
A nemáš tlakáč? Mám taky sklokeramiku a v tlakáči mám vývar do hodiny v pohodě. Navíc stačí vařit na dvojku, takže spotřeba není tak hrozná.
@Adriana píše:
A jak dlouho ho vaříš a redukuješ?Četla jsem o 24 hodinách a to by mi muž zabil :mrgreen: .Máme sklokeramiku a ta docela žere :nevim: ..
Když dělám vývar tak vařím necelý 3h a to už nadskakuje :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
23.3.12 20:03
@Jančik píše:
A nemáš tlakáč? Mám taky sklokeramiku a v tlakáči mám vývar do hodiny v pohodě. Navíc stačí vařit na dvojku, takže spotřeba není tak hrozná.

Mám ho, ale mě to z tlakáče nechutná tolik jako pomalým varem…Nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.3.12 20:04
@kolozubka píše:
Já taky kojila, ale nenapadlo mě dát jen ve vodě vařenou rýži, nebo jáhly. To už pak není kaše ne?

Je, jen není mléčná. Ale já vařím kaše jen z vody nebo rostlinných mlík a v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.3.12 20:05
@Adriana píše:
Mám ho, ale mě to z tlakáče nechutná tolik jako pomalým varem…Nevím..

Přesně, pomalu, nízkým varem a minimálně 6 hodin, ideálně těch 24. Ale u nás je i guláš nebo dušený maso záležitost 6 - 8 hodin. A kompenzuju to nižší teplotou, takže pohodička. Sklokeramiku ani indukci teda nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
23.3.12 20:05

Holky pozor, v rostliných mlékách je často soja. A ta, jako geneticky modifikovaná potravina, není moc dobrá - a už vůbec ne pro malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny