Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já zvažuju, že si je ušiju, střih už mám, jenom se dokopat - to mi chybí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak jsem zvažovala i nákup tady, ceny myslím dost příznivé ( a je to ve vedlejší vesnici
)
http://www.fler.cz/zbozi?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sati píše:
Já zvažuju, že si je ušiju, střih už mám, jenom se dokopat - to mi chybí![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jančík, koupila jsem jich 10 tmavých. Přihazuji je skoro do každé pračky s tmavým prádlem. Myslím si, že ten počet stačí, u nás se pere docela často. Už bych nepoužila papírové intimky. Ale ty látkové jsou tlustší než papír, na to si člověk musí zvyknout. Ale jak píšu, mám intimky. Na MS mám tampony a taky mám koupený kalíšek, ale nemůžu se dokopat ho použít
Už proběhly 2 MS a já nic, jsem ostuda
Si furt říkám, že to tam přece nemůžu narvat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mahja píše:
Hned mám dotaz - kostka Wurtzel - to je nějaká zeleninka na bázi bujónu? Kde se to sežene? Jo, a libeček, kupujete nebo máte zasazený? Já ho chtěla loni do květináče, ale nevydržel…
Wurzl je zeleninová kostka bez glutamátu. Dávám jí tedy jen kousek, ne celou. http://www.bioeden.cz/…o%20Fischer/ Kupovala jsem v nějakém hyper super, ale už nevím v jakém a taky mají ve zdravé výživě. Já ho tolik nespotřebuju. Libeček máme zasazený, ale potvora se nechce chytit, asi ho mám na blbém místě, ale tchýně má asi dvoumetrový, já jsem z něj nadšená. Vždy mi ho nasuší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jančik: nedavno tu byl v deníčkách jeden na téma kalíšků a látkových vložek, myslím, že to bylo minulý týden v pátek. Mě to dost nahlodalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a ty jogurty děláte z homogenizovaného mléka? Já když dělala z homogenizovaného, tak mi vyšel skvěle, ale jakmile jsem zkusila z nehomogenizovaného, tak to byla břečka. Dále mám dotaz ohledně chleba. Děláte někdo kváskový? Pekárnu mám už leta, ale zatím jsem si na kváskový chleba netroufla. Chystám se koupit násadu na kefírek, ale čeká nás stěhování, tak až potom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka píše:
Wurzl je zeleninová kostka bez glutamátu. Dávám jí tedy jen kousek, ne celou. http://www.bioeden.cz/…o%20Fischer/ Kupovala jsem v nějakém hyper super, ale už nevím v jakém a taky mají ve zdravé výživě. Já ho tolik nespotřebuju. Libeček máme zasazený, ale potvora se nechce chytit, asi ho mám na blbém místě, ale tchýně má asi dvoumetrový, já jsem z něj nadšená. Vždy mi ho nasuší
me to tedy trosku prijde jako podvod
pokud vim,tak vytazek z drozdi je pouze jiny nazev pro glutamat,muzu se zeptat to ze tam neni glutamat je na nem uvedeno i v Nemcine ???
- Citovat
- Upravit
na ten kvasnicovy extrakt upozornuje i Strunecka v Dobe jedovy
- Citovat
- Upravit
@mmonica píše:
me to tedy trosku prijde jako podvodpokud vim,tak vytazek z drozdi je pouze jiny nazev pro glutamat,muzu se zeptat to ze tam neni glutamat je na nem uvedeno i v Nemcine ???
Já to kdysi hledala a vyšlo mi z toho, že kvasničný a kvasnicový není to samé. Že glutamát je schovaný právě pod kvasničným extraktem… Něco je psané tady: http://www.zdravapotravina.cz/…ik-glutamanu potom tady: http://www.novali.cz/…cne-extrakty taky tady: http://encyklopedie.vseved.cz/…3%BD+extrakt a třeba tady ve složení výrobku je uveden jak kvasnicový extrakt, tak hned v závěsu glutamát sodný, takže to nejspíš nebude to samé http://www.nutrishop.cz/…na-50g-p1344. Taky mi tak nějak z toho, co jsem přelouskala vyšlo, že glutaman a glutamát sodný není jedno a to samé, ale jstli máš jiné informace, tak sem s nimi. Ohledně Wurzlu a němčiny: kupuju v čr, takže mám jen v češtině, ale jestli tě to zajímá, tak by to určitě šlo najít na .de stránkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak na nemeckych strankach to zatim vubec nemuzu najit,ale nasla jsem jine od nej dochucovadla a na tech je prave ze kvasnicovy extrakt neobsahuji zvlast upozorneni
- Citovat
- Upravit
Glutamát se ve větším rozsahu používá především do sáčkových polévek a dalších pokrmů určených k rychlé přípravě. Najdeme ho i v chipsech, šunce a dalších uzeninách. Na etiketě jsou glutamáty označovány čísly E620 až E625, jindy se skrývají pod dalšími názvy, například zesilovač chuti, maltodextrin, pšeničný protein nebo kvasnicový výtažek. Obvyklé množství glutamátu v těchto potravinách činí 0,3 až 0,8 procenta, tedy 300 až 800 miligramů na 100 gramů. V talíři sáčkové polévky tedy můžete mít až 1500 miligramů glutamátu.
Podle některých studií podporuje glutamát zřejmě i chuť k jídlu a může být jedním z faktorů vedoucích k obezitě. Pokusná zvířata se po požití glutamátu často pustila do jídla, i když předtím byla nasycena. Podobný efekt lze pozorovat dokonce i u rostlin. S přípravkem k posílení růstu rostlin používaným v USA pod názvem AuxiGro lze prý dosáhnout výrazně vyšší úrody brambor nebo mrkve. Tento růstový stimulátor obsahuje volné glutamové kyseliny.
- Citovat
- Upravit
v tom případě se tomuto sajrajtu budu vyhýbat jak čert kříži, protože už teď jsou chlapci pažraví jako kobylky a pak by mě nejspíš sežrali i s chlupama
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mmonica píše:
Glutamát se ve větším rozsahu používá především do sáčkových polévek a dalších pokrmů určených k rychlé přípravě. Najdeme ho i v chipsech, šunce a dalších uzeninách. Na etiketě jsou glutamáty označovány čísly E620 až E625, jindy se skrývají pod dalšími názvy, například zesilovač chuti, maltodextrin, pšeničný protein nebo kvasnicový výtažek. Obvyklé množství glutamátu v těchto potravinách činí 0,3 až 0,8 procenta, tedy 300 až 800 miligramů na 100 gramů. V talíři sáčkové polévky tedy můžete mít až 1500 miligramů glutamátu.Podle některých studií podporuje glutamát zřejmě i chuť k jídlu a může být jedním z faktorů vedoucích k obezitě. Pokusná zvířata se po požití glutamátu často pustila do jídla, i když předtím byla nasycena. Podobný efekt lze pozorovat dokonce i u rostlin. S přípravkem k posílení růstu rostlin používaným v USA pod názvem AuxiGro lze prý dosáhnout výrazně vyšší úrody brambor nebo mrkve. Tento růstový stimulátor obsahuje volné glutamové kyseliny.
Tak to potom nechápu, jak by si mohli dovolit na obal napsat „neobsahuje glutamat sodný“
Taky nechápu, proč by na jiném výrobku zase uváděli jak kvasnicový extrakt, tak glutamat sodný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- Klopotkova , 13.5.17 21:51
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Poloviční úvazek a příplatek za směšnost
- 24.5.26 06:04
- berua13
- 4
Hodinový manžel?
- 24.5.26 05:21
- Steve718
- 4
Omáčka Ben's original
- 23.5.26 23:35
- ANYk9
- 2
Sandály při propadlé klenbě
- 24.5.26 00:09
- LuckaZelucka
- 3
Kde koupit celobarevné svíčky?
- 24.5.26 00:10
- LuckaZelucka
- 2
Jak vyčistit topné spirály u horkovzdušné...
- 23.5.26 21:05
- Zvedava1
- 1
Uzkostna porucha, deprese
- 24.5.26 00:29
- Aletheia
- 5
Prodavačka v potravinách - hmotná...
- 23.5.26 22:55
- Ketris
- 13
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky starat
- 24.5.26 05:43
- ANYk9
- 66
Záchvat strachu
- 23.5.26 21:47
- ANYk9
- 8
Nové příspěvky
Poloviční úvazek a příplatek za směšnost
- 24.5.26 06:04
- berua13
- 4
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky starat
- 24.5.26 05:43
- ANYk9
- 66
FOTO: Myslíte, že může být test pozitivní?
- 24.5.26 05:23
- Anonymní
- 11
Hodinový manžel?
- 24.5.26 05:21
- Steve718
- 4
Prosím o radu - Vřískot při usínání
- 24.5.26 05:02
- oli.afg
- 6
Jeho ex, pejsek a já
- 24.5.26 03:53
- Livius Titus
- 37
Jaký máte názor vztahu žena se ženou, kde...
- 24.5.26 03:24
- Anonymní
- 27
Milenky sem nová diskuze
- 24.5.26 01:43
- Luxusnixicht
- 107279
Přítel jde ve 30 na brigádu místo práce
- 24.5.26 01:17
- stín katedrál
- 146
Sháním starší ženu ve věku 30-50