Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jo, v Globusu je výběr velikej. Já teda spíš Lidluju, v Globusu kupuju maso. A v sezoně tu máme trhy v obchodním centru. Loni mi to bylo ještě šumák, začala jsem jídlo řešit až s těhu, tak je omrknu letos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, já se k vám s dovolením přidám. Ale nejdřív musím vše dočíst, což asi ale dnes nestihnu.
U nás doma je to tak, že co zvládnu peču, vyrábím atd sama. Jeden čas to bylo i tak, že jsem prala v mýdlových ořeších. Teď už to nedělám, protože prádlo jsem vyprané prostě neměla. Ale mímo bude v bavlně, stejně jako první dcerka. Apod. Prostě není nám s mužem jedno, co jíme, co doma používáme atd. atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nestíhám dočítat obě diskuze
Tak snad vás konečně dočtu i tady a pak něčím užitečným přispěju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ukulina píše:
Adriano, koukala jsem se, že jsi od Plzně. Odkud máš prosím ty bedýnky? Jsou bio? Nemusí být. Já hledala a nic nenašla. Taky jsme se pídili po mase, našli jsme jen jednu farmu s hovězím… Díky!
Ahoj, jsem od Plzně a mám je odsud: www.freshkos.cz .A mohu jen doporučit..Levný to sice není,ale než budou trhy tak asi budu brát odsud.Dneska jsem měla k véče salát z jejich řepy.Mlask ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky, s dovolením bych se přidala do skupiny. Jde to?
Hrozně ráda jím, vařím a nakupuju. Většinou kvalitní suroviny, lokální a sezónní. Nejsem ale zatvrzelá eko/bio/anti-E…
jinak nakupuju:
freshbedynky.cz každý týden (ovo & zel, maso, vejce, mléčný výr.)
itesco - základní nákup
sea food shop v Praze v Palladiu - ryby a maso
Wine Food market v Praze na Smíchově a v Průhonicích - sýry, těstoviny, uzeniny, zelenina, ovoce, oliv oleje, atd.
Kunratická stodola - všechno možné ![]()
Ohrobecká pekárna - pečivo
Příspěvek upraven 21.03.12 v 21:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Black_Orchids píše:
Hrozně ráda jím, vařím a nakupuju. Většinou kvalitní suroviny, lokální a sezónní. Nejsem ale zatvrzelá eko/bio/anti-E…
Ahoj, Ty jsi psala, že jsi pražská, viď? Nevíš náhodou jestli už v Karlíně jedou farmářské trhy? Před čtrnácti dny tam ještě nic nebylo, a na náplavce byla miliarda lidí a skoro žádný kloudný zboží. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
beckie píše:Black_Orchids píše:Ahoj, Ty jsi psala, že jsi pražská, viď? Nevíš náhodou jestli už v Karlíně jedou farmářské trhy? Před čtrnácti dny tam ještě nic nebylo, a na náplavce byla miliarda lidí a skoro žádný kloudný zboží.
bohužel nevím, Karlín mám trochu z ruky, navíc ty trhy mě moc neberou, raději objednávám přímo od dodavatelů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Teď jsem si tepvr všimla, že skupina není úplně dobře pojmenovaná, bojí se k nám jít nematky a neéčkošílenciJá osobně bych tu ráda viděla kohokoliv, kdo se snaží kupovat kvalitní jídlo, kvalitní drogerii i třeba, kdo si rád přečte složení, než hodí výrobek do košíku
No to je fakt, aby bylo jasný, že je to o kvalitních potravinách, drogerce a tak vůbec.
![]()
Nedávno jsem četla článek o pěstování bavlny a obsahu pesticidů v tom, co nosíme - prostě ani bavlna není žádná výhra.
Zkusím to znovu najít a hodit odkaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Black_Orchids píše:beckie píše:bohužel nevím, Karlín mám trochu z ruky, navíc ty trhy mě moc neberou, raději objednávám přímo od dodavatelů.Black_Orchids píše:Ahoj, Ty jsi psala, že jsi pražská, viď? Nevíš náhodou jestli už v Karlíně jedou farmářské trhy? Před čtrnácti dny tam ještě nic nebylo, a na náplavce byla miliarda lidí a skoro žádný kloudný zboží.
já mám ty v karlíně moc ráda, jedinné takové autentické, bez tisíců stánků s kafem, koláčema a kravinama…no udělám si v sobotu výlet, taky to nemám zrovna u domu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já se o zdravé jídelníčky zajímám už docela dlouho. Takže složení potravin hodně sleduji. Ale moc jsem toho doma nevyráběla.
Odvykla jsem si teda aspoň na polotovary a vařím. Také jsem babičce zabavila domácí pekárnu a peču chleba. Dál jsem se zatím nedostala.
U nás v Hodoníně upravili prostor pro trhy, tak se těším, až se tam v dubnu vydám . To se budou farmářské trhy otevírat.
Babička i mamka má zahrádku, takže v sezóně mám hodně zeleniny a nějaké ovoce z domácích zdrojů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můžu se přidat? Odkaz jsem našla v diskusi o „popelnicích Evropy“.
Taky mi záleží na tom, co jíme a co si i třeba na svá těla patláme, ovšem asi jako všichni tady se nepočítám mezi šílené eko-bio matky. Mám ráda všechno co nejpoctivější a nejpřirozenější. Např. na ksicht si místo zázračného chemického krémíčku za 500 plácnu radši Leniensku z lékárny ![]()
Když byla naše dcerka mimčo, prala jsem v pracím slizu. A jako dobrý, ovšem jen do Bářiných 6 měsíců. Jak padla na bodýčko první mrkev, byl se slizem konec, páč takovéto skvrny prostě nevzal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já můžu říct, že mě tahle diskuze inspirovala ke vyrábění si co nejvíc potravin sama…
Třeba jsem se po dlouhééé době zas vrhla na chleba, pomazánku z Hollandie, chci zkusit tu paštiku, v truhlíkách už předpěstovávám zeleninu, v létě udělám poprvé marmeládky, uvažuju o kurníku a chtěla bych i šunkovar, ale od toho mě odrazuje, jak píšete, že se ta šunka pak rozpadá…Každopádně super… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Já můžu říct, že mě tahle diskuze inspirovala ke vyrábění si co nejvíc potravin sama…Třeba jsem se po dlouhééé době zas vrhla na chleba, pomazánku z Hollandie, chci zkusit tu paštiku, v truhlíkách už předpěstovávám zeleninu, v létě udělám poprvé marmeládky, uvažuju o kurníku a chtěla bych i šunkovar, ale od toho mě odrazuje, jak píšete, že se ta šunka pak rozpadá…Každopádně super…
já včera zasadila na svou pidi zahrádku ředkvičky. Ještě mám v plánu kedlubny a cherry rajčátka, ať je co zobat.
Akorát to vypadá, že počas těch rekordních mrazů mi pomrzla půlka bylinek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak vás tu vítám
,nikdo šílenej bio eko tu zatím není
.Jinak na názory na název diskuze jsem žádala adminy jestli nám název změní.Holkám se líbil můj návrh Doba jedová v českých košících tak jsem jim posílala zprávu.Tak uvidíme
Tak pište a pište, ráda se přiučím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už dáváš do zahrádky? Já se ještě nedostala ani k rytí
Ale nemůžu za to, jsem nuceně na týden u našich, 200 km od svého domu a zrovna je ideální počasí, sakra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- Klopotkova , 13.5.17 21:51
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Anežka nebo Loriana?
- 21.5.26 13:54
- Jazmine
- 6
Razítko od lékaře na přihlášku na vysokou...
- 21.5.26 13:48
- Adysssssss
- 11
Nájem nebo vlastní bydlení s hypotékou ?
- 21.5.26 13:41
- Klaudie_D
- 20
Clormetin a pleť
- 21.5.26 10:33
- wspusjo
- 1
Držák na telefon – zorné pole
- 21.5.26 12:54
- KKK85
- 8
Implantační krvácení 4 dny?
- 21.5.26 10:01
- JancaS84
- 5
SOS práce v pekárně a zdravotní potíže,...
- 21.5.26 12:40
- Anonymní
- 8
Vyšší odborná škola zdravotnická -...
- 21.5.26 13:02
- Anonymní
- 4
Penicilin 0,8 MIU u dítěte 19 kg – není...
- 21.5.26 11:43
- Anonymní
- 9
Pozitivní OGTT - vaše zkušenosti
- 21.5.26 11:09
- Klmarik
- 8
Nové příspěvky
Přechýlení - ová u dcer. Je to už přežitek?
- 21.5.26 14:02
- Yasmen
- 130
Anežka nebo Loriana?
- 21.5.26 14:01
- Alušáček
- 7
Jak dát najevo zájem mladšímu muži?
- Klopotkova
- 131
Tip na nějakou seznamku?
- pisisvori
- 166
Zklamaná přístupem doktoru v Podolí -...
- Anonymní
- 126
Dlouhé nehty u žen
- otevřená_mysl
- 50
Držák na telefon – zorné pole
- 21.5.26 13:58
- duklak
- 9
Milenky sem nová diskuze
- 21.5.26 13:57
- Luxusnixicht
- 106578
Maturitní knížky - rozbory: Kde sehnat?
- 21.5.26 13:56
- vokishka
- 32
Razítko od lékaře na přihlášku na vysokou...
- 21.5.26 13:55
- vokishka
- 12