Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Musím jít spát, zítra bude náročný den. Fen-fire, dej vědět, jak dopadl chleba!
Dobrou! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
tak jsem tady
My se doma zajimame o zdravou vyzivu asi 13 let ,diky ekzemu nasi dcery,jsme totalne prekopali jidelnicek a zacali se zajimat o to co jime a hlavne diky leciteli Pavlu Simovi,ktery nam tenkrat rekl,ze jestli budeme takhle dal pokracovat,tak budeme radi,kdyz se dozijeme ctyricitky
takze uz jsme ufoni,pomerne dlouho
- Citovat
- Upravit
mmonica píše:
Ahojtak jsem tady
My se doma zajimame o zdravou vyzivu asi 13 let ,diky ekzemu nasi dcery,jsme totalne prekopali jidelnicek a zacali se zajimat o to co jime a hlavne diky leciteli Pavlu Simovi,ktery nam tenkrat rekl,ze jestli budeme takhle dal pokracovat,tak budeme radi,kdyz se dozijeme ctyricitky
takze uz jsme ufoni,pomerne dlouho
Ahoj
, to je super aspoň z Tebe můžu tahat rozumy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
, přidávám se a zároveň sem hodím odkaz na diskuzi, kde jsme se sešli (byl tam i chlap
), aby ti, co najdou už jen tuto skupinu, znali historii našeho povídání. ![]()
https://www.emimino.cz/…ropy-101616/
Já se zajímám o to, co jíme, hlavně od doby, co máme děti. Nejsem žádný extremista a to proto, že na to nemám tolik času kolik bych chtěla
a taky proto, že občas s chutí sním věci, které mám ráda i přes jejich složení.
![]()
Drogerku mám eko-neeko tak napůl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem tu taky…
Já se taky začala zajímat o jídlo až díky synovi - tedy díky jeho prvním příkrmům…Poté jsem studovala složení všeho, co měl kluk vzít do pusy… S manželem jsme sice dál jedli samé kejdy, ale nedávno jsem začli dietovat, tedy spíš zdravě jíst a posedlost zdravým stravováním přešla i na nás…
Nepotřebuju mít vše bio, spíš se snažím o co nejjednodušší složení potravin, jak už někde psala…
Diskuze Popelnice Evropy mě donutila začít se shánět po farmářích v okolí…Zatím žádná hitparáda, ale objevila jsem farmářské trhy, na které se chystáme zajet pro zeleninu a ovoce…Sama se na jaře pustím do zahrádky a pokusím se být v tomhle co „nejsamostatnější“.Adriano souhlasím s tou hláškou o zahradnících - já tomu vůbec nerozumím, takže zreju půdu a nafrkám tam semínka a mám mnohem větší úrodu než třeba moje máma zahradnice ![]()
Jinak jsem zrovna u rodičů a táta mi říkal, že soused jezdí do Norska na ryby a vždy jich hrozně přiveze - tak ho půjdu poprosit, ať mi nějaké prodá, než odjedu ![]()
Mimochodem jsem tu narazila na článek, kde se porovnávali německé a české potraviny - takže nejenže oni mají ty samé výrobky co my bez éček, ale ještě jsou levnější
Proto jsem se rozhodla, že budu jezdit jednou za měsíc na velký nákup do Německa, s*ru tady na ty šupáky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ukulina píše:Fen-fire píše:
Jo a právě se peče můj první chleba v pekárně, takže tady budu oxidovat ještě hodinu a půl, než dokyne a upeče seTak ať se vydaří! Já se na to taky chystám, teda bez pekárny, nějak mě ten krám odpuzuje, hlavně ten tvar, co z něj vyleze
Já v pekárně jen a pouze dělám těsto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ![]()
tak budeme psát sem?
Já se začala zajímat o to, co jíme narozením dcery. Takže to není tak dlouho.
Nemám ale tolik času na to, kolik bych chtěla. Po farmách jezdit nemůžu a udělat si chleba taky čas nemám. možná si koupím pekárnu, tvar chleba mi vyhovuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže, mám za sebou dva pokusy o chleba, první nic moc, druhý chuťově dobrý, ale je pravda, že kůrka nic moc, tak taky uvažuju o dopíkání v troubě
Zítra se chystám na nádivkoknedlíky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak mě dneska dorazila první bedýnka a jsem docela spokojená.Brambory, hrušky i jablka chutnají jako brambory, hrušky a jablka
..Chutnají jako vypěstovaný od tchána nebo jak si je pamatuju z dětství
.Super!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a další pecka byla když mi ještě dovezli bio třtinovej a nerafinovanej cukr.Vypadá to jako hlína
.Chutná to jinak než klasickej třtinovej..Dala jsem ho do sklenice a nechala naše hádat co to je…Typovali kafe,jíšku,kakao
..Ani jednoho nenapadl cukr…a kafe s ním je naprosto boží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adriana píše:
Jo a další pecka byla když mi ještě dovezli bio třtinovej a nerafinovanej cukr.Vypadá to jako hlína.Chutná to jinak než klasickej třtinovej..Dala jsem ho do sklenice a nechala naše hádat co to je…Typovali kafe,jíšku,kakao
..Ani jednoho nenapadl cukr…a kafe s ním je naprosto boží
No na to kafe jsi mě úplně dostala, než jsem si uvědomila, že nesladím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak holky dneska jsem byla na nákupu v Kauflandu, pultová šunka měla nejvíc 50% masa, jinak ostatní kolem 48
Tak jsem šla pro balenou, sehnala jsem sice s 92% masa, ale zase je tam glutaman sodný a spousta éček, tak co teď s tím ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fen - fire zrovna v Kaufu mají šunku s 98% masa, jestli jsou tam nějaká éčka, to nevím, ale myslím, že ne, protože jsem jí kupovala klukovi a tomu bych nic takového nekoupila…Nevýhoda je, že stojí 360,–/ kg… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak kecám, jsou tam http://www.chemievjidle.cz/…s-putenbrust .Na druhou stranu není to tak strašný, jako třeba rádoby dětská, na kterou jsem minule koukala, ta nejenže měla 80% masa, ale ještě snad 10 éček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fen-fire píše:
Jinak holky dneska jsem byla na nákupu v Kauflandu, pultová šunka měla nejvíc 50% masa, jinak ostatní kolem 48Tak jsem šla pro balenou, sehnala jsem sice s 92% masa, ale zase je tam glutaman sodný a spousta éček, tak co teď s tím ?
Kupovat bez éček
, balenou…Ale rychle se kazí.A chutná jako maso
…Jednu dělá Bilbo, myslím…Je bílo zelená a myslím nápis E Free…Další myslím i Vodnany, ale ta prej nejde sehnat.Na jinou jsem zatím nenarazila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- Klopotkova , 13.5.17 21:51
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Špiněni v 5+3TT
- 3.5.26 16:04
- Anonymní
- 1
Ppp Olomouc nemoc
- 3.5.26 15:25
- lalaláček
- 1
Těhotenství, výtok v 24tt
- 3.5.26 16:01
- Neboj
- 3
Ivp střední škola
- 3.5.26 15:21
- zlatka639
- 1
Toxická feminita
- 3.5.26 16:01
- Ploskutáček
- 5
Uklid v Rakousku v domacnosti
- 3.5.26 14:40
- Hanča1234
- 4
Uraz stenete
- 3.5.26 15:39
- M87
- 11
Kde sledovat zdarma celé díly sestričky sk ?
- 3.5.26 13:22
- Ema691
- 1
Mastné těžké vlasy
- 3.5.26 11:29
- Anonymní
- 20
Málo vajíček při IVF a co dál?
- 3.5.26 14:50
- Anonymní
- 5
Nové příspěvky