Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
19.3.12 22:43

Musím jít spát, zítra bude náročný den. Fen-fire, dej vědět, jak dopadl chleba!
Dobrou! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
19.3.12 23:11

Ahoj :kytka: tak jsem tady

My se doma zajimame o zdravou vyzivu asi 13 let ,diky ekzemu nasi dcery,jsme totalne prekopali jidelnicek a zacali se zajimat o to co jime a hlavne diky leciteli Pavlu Simovi,ktery nam tenkrat rekl,ze jestli budeme takhle dal pokracovat,tak budeme radi,kdyz se dozijeme ctyricitky

takze uz jsme ufoni,pomerne dlouho

• Citovat
  • Upravit
2271
19.3.12 23:13
mmonica píše:
Ahoj :kytka: tak jsem tady

My se doma zajimame o zdravou vyzivu asi 13 let ,diky ekzemu nasi dcery,jsme totalne prekopali jidelnicek a zacali se zajimat o to co jime a hlavne diky leciteli Pavlu Simovi,ktery nam tenkrat rekl,ze jestli budeme takhle dal pokracovat,tak budeme radi,kdyz se dozijeme ctyricitky

takze uz jsme ufoni,pomerne dlouho

Ahoj :kytka: , to je super aspoň z Tebe můžu tahat rozumy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.3.12 13:22

Ahoj :mavam: , přidávám se a zároveň sem hodím odkaz na diskuzi, kde jsme se sešli (byl tam i chlap :mrgreen: ), aby ti, co najdou už jen tuto skupinu, znali historii našeho povídání. :D
 https://www.emimino.cz/…ropy-101616/

Já se zajímám o to, co jíme, hlavně od doby, co máme děti. Nejsem žádný extremista a to proto, že na to nemám tolik času kolik bych chtěla :lol: a taky proto, že občas s chutí sním věci, které mám ráda i přes jejich složení. :oops: :mrgreen:

Drogerku mám eko-neeko tak napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.3.12 13:41

Už jsem tu taky…

Já se taky začala zajímat o jídlo až díky synovi - tedy díky jeho prvním příkrmům…Poté jsem studovala složení všeho, co měl kluk vzít do pusy… S manželem jsme sice dál jedli samé kejdy, ale nedávno jsem začli dietovat, tedy spíš zdravě jíst a posedlost zdravým stravováním přešla i na nás…
Nepotřebuju mít vše bio, spíš se snažím o co nejjednodušší složení potravin, jak už někde psala…
Diskuze Popelnice Evropy mě donutila začít se shánět po farmářích v okolí…Zatím žádná hitparáda, ale objevila jsem farmářské trhy, na které se chystáme zajet pro zeleninu a ovoce…Sama se na jaře pustím do zahrádky a pokusím se být v tomhle co „nejsamostatnější“.Adriano souhlasím s tou hláškou o zahradnících - já tomu vůbec nerozumím, takže zreju půdu a nafrkám tam semínka a mám mnohem větší úrodu než třeba moje máma zahradnice :mrgreen:

Jinak jsem zrovna u rodičů a táta mi říkal, že soused jezdí do Norska na ryby a vždy jich hrozně přiveze - tak ho půjdu poprosit, ať mi nějaké prodá, než odjedu :dance:

Mimochodem jsem tu narazila na článek, kde se porovnávali německé a české potraviny - takže nejenže oni mají ty samé výrobky co my bez éček, ale ještě jsou levnější :zed: Proto jsem se rozhodla, že budu jezdit jednou za měsíc na velký nákup do Německa, s*ru tady na ty šupáky… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.3.12 16:13
Ukulina píše:
Fen-fire píše:
Jo a právě se peče můj první chleba v pekárně, takže tady budu oxidovat ještě hodinu a půl, než dokyne a upeče se :lol:
:) Tak ať se vydaří! Já se na to taky chystám, teda bez pekárny, nějak mě ten krám odpuzuje, hlavně ten tvar, co z něj vyleze :D

Já v pekárně jen a pouze dělám těsto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
20.3.12 17:16

Ahoj, :mavam:

tak budeme psát sem? :) Já se začala zajímat o to, co jíme narozením dcery. Takže to není tak dlouho. :? Nemám ale tolik času na to, kolik bych chtěla. Po farmách jezdit nemůžu a udělat si chleba taky čas nemám. možná si koupím pekárnu, tvar chleba mi vyhovuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.3.12 18:56

Takže, mám za sebou dva pokusy o chleba, první nic moc, druhý chuťově dobrý, ale je pravda, že kůrka nic moc, tak taky uvažuju o dopíkání v troubě :think: Zítra se chystám na nádivkoknedlíky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 20:24

Ahoj, tak mě dneska dorazila první bedýnka a jsem docela spokojená.Brambory, hrušky i jablka chutnají jako brambory, hrušky a jablka 8o 8o 8o :potlesk: :mrgreen: :mrgreen: ..Chutnají jako vypěstovaný od tchána nebo jak si je pamatuju z dětství :srdce: .Super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 20:43

Jo a další pecka byla když mi ještě dovezli bio třtinovej a nerafinovanej cukr.Vypadá to jako hlína :mrgreen: .Chutná to jinak než klasickej třtinovej..Dala jsem ho do sklenice a nechala naše hádat co to je…Typovali kafe,jíšku,kakao :mrgreen: ..Ani jednoho nenapadl cukr…a kafe s ním je naprosto boží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.3.12 20:47
Adriana píše:
Jo a další pecka byla když mi ještě dovezli bio třtinovej a nerafinovanej cukr.Vypadá to jako hlína :mrgreen: .Chutná to jinak než klasickej třtinovej..Dala jsem ho do sklenice a nechala naše hádat co to je…Typovali kafe,jíšku,kakao :mrgreen: ..Ani jednoho nenapadl cukr…a kafe s ním je naprosto boží :mrgreen:

No na to kafe jsi mě úplně dostala, než jsem si uvědomila, že nesladím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.3.12 20:48

Jinak holky dneska jsem byla na nákupu v Kauflandu, pultová šunka měla nejvíc 50% masa, jinak ostatní kolem 48 :roll: Tak jsem šla pro balenou, sehnala jsem sice s 92% masa, ale zase je tam glutaman sodný a spousta éček, tak co teď s tím ? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.3.12 20:52

Fen - fire zrovna v Kaufu mají šunku s 98% masa, jestli jsou tam nějaká éčka, to nevím, ale myslím, že ne, protože jsem jí kupovala klukovi a tomu bych nic takového nekoupila…Nevýhoda je, že stojí 360,–/ kg… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.3.12 20:55

Hm, tak kecám, jsou tam http://www.chemievjidle.cz/…s-putenbrust .Na druhou stranu není to tak strašný, jako třeba rádoby dětská, na kterou jsem minule koukala, ta nejenže měla 80% masa, ale ještě snad 10 éček :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 20:56
Fen-fire píše:
Jinak holky dneska jsem byla na nákupu v Kauflandu, pultová šunka měla nejvíc 50% masa, jinak ostatní kolem 48 :roll: Tak jsem šla pro balenou, sehnala jsem sice s 92% masa, ale zase je tam glutaman sodný a spousta éček, tak co teď s tím ? :nevim:

Kupovat bez éček :mrgreen: , balenou…Ale rychle se kazí.A chutná jako maso 8o :mrgreen: …Jednu dělá Bilbo, myslím…Je bílo zelená a myslím nápis E Free…Další myslím i Vodnany, ale ta prej nejde sehnat.Na jinou jsem zatím nenarazila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny