Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

• Fotoalbum (56)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
19.3.12 22:43

Musím jít spát, zítra bude náročný den. Fen-fire, dej vědět, jak dopadl chleba!
Dobrou! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
19.3.12 23:11

Ahoj :kytka: tak jsem tady

My se doma zajimame o zdravou vyzivu asi 13 let ,diky ekzemu nasi dcery,jsme totalne prekopali jidelnicek a zacali se zajimat o to co jime a hlavne diky leciteli Pavlu Simovi,ktery nam tenkrat rekl,ze jestli budeme takhle dal pokracovat,tak budeme radi,kdyz se dozijeme ctyricitky

takze uz jsme ufoni,pomerne dlouho

• Citovat
  • Upravit
2271
19.3.12 23:13
mmonica píše:
Ahoj :kytka: tak jsem tady

My se doma zajimame o zdravou vyzivu asi 13 let ,diky ekzemu nasi dcery,jsme totalne prekopali jidelnicek a zacali se zajimat o to co jime a hlavne diky leciteli Pavlu Simovi,ktery nam tenkrat rekl,ze jestli budeme takhle dal pokracovat,tak budeme radi,kdyz se dozijeme ctyricitky

takze uz jsme ufoni,pomerne dlouho

Ahoj :kytka: , to je super aspoň z Tebe můžu tahat rozumy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.3.12 13:22

Ahoj :mavam: , přidávám se a zároveň sem hodím odkaz na diskuzi, kde jsme se sešli (byl tam i chlap :mrgreen: ), aby ti, co najdou už jen tuto skupinu, znali historii našeho povídání. :D
 https://www.emimino.cz/…ropy-101616/

Já se zajímám o to, co jíme, hlavně od doby, co máme děti. Nejsem žádný extremista a to proto, že na to nemám tolik času kolik bych chtěla :lol: a taky proto, že občas s chutí sním věci, které mám ráda i přes jejich složení. :oops: :mrgreen:

Drogerku mám eko-neeko tak napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.3.12 13:41

Už jsem tu taky…

Já se taky začala zajímat o jídlo až díky synovi - tedy díky jeho prvním příkrmům…Poté jsem studovala složení všeho, co měl kluk vzít do pusy… S manželem jsme sice dál jedli samé kejdy, ale nedávno jsem začli dietovat, tedy spíš zdravě jíst a posedlost zdravým stravováním přešla i na nás…
Nepotřebuju mít vše bio, spíš se snažím o co nejjednodušší složení potravin, jak už někde psala…
Diskuze Popelnice Evropy mě donutila začít se shánět po farmářích v okolí…Zatím žádná hitparáda, ale objevila jsem farmářské trhy, na které se chystáme zajet pro zeleninu a ovoce…Sama se na jaře pustím do zahrádky a pokusím se být v tomhle co „nejsamostatnější“.Adriano souhlasím s tou hláškou o zahradnících - já tomu vůbec nerozumím, takže zreju půdu a nafrkám tam semínka a mám mnohem větší úrodu než třeba moje máma zahradnice :mrgreen:

Jinak jsem zrovna u rodičů a táta mi říkal, že soused jezdí do Norska na ryby a vždy jich hrozně přiveze - tak ho půjdu poprosit, ať mi nějaké prodá, než odjedu :dance:

Mimochodem jsem tu narazila na článek, kde se porovnávali německé a české potraviny - takže nejenže oni mají ty samé výrobky co my bez éček, ale ještě jsou levnější :zed: Proto jsem se rozhodla, že budu jezdit jednou za měsíc na velký nákup do Německa, s*ru tady na ty šupáky… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.3.12 16:13
Ukulina píše:
Fen-fire píše:
Jo a právě se peče můj první chleba v pekárně, takže tady budu oxidovat ještě hodinu a půl, než dokyne a upeče se :lol:
:) Tak ať se vydaří! Já se na to taky chystám, teda bez pekárny, nějak mě ten krám odpuzuje, hlavně ten tvar, co z něj vyleze :D

Já v pekárně jen a pouze dělám těsto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
20.3.12 17:16

Ahoj, :mavam:

tak budeme psát sem? :) Já se začala zajímat o to, co jíme narozením dcery. Takže to není tak dlouho. :? Nemám ale tolik času na to, kolik bych chtěla. Po farmách jezdit nemůžu a udělat si chleba taky čas nemám. možná si koupím pekárnu, tvar chleba mi vyhovuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.3.12 18:56

Takže, mám za sebou dva pokusy o chleba, první nic moc, druhý chuťově dobrý, ale je pravda, že kůrka nic moc, tak taky uvažuju o dopíkání v troubě :think: Zítra se chystám na nádivkoknedlíky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 20:24

Ahoj, tak mě dneska dorazila první bedýnka a jsem docela spokojená.Brambory, hrušky i jablka chutnají jako brambory, hrušky a jablka 8o 8o 8o :potlesk: :mrgreen: :mrgreen: ..Chutnají jako vypěstovaný od tchána nebo jak si je pamatuju z dětství :srdce: .Super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 20:43

Jo a další pecka byla když mi ještě dovezli bio třtinovej a nerafinovanej cukr.Vypadá to jako hlína :mrgreen: .Chutná to jinak než klasickej třtinovej..Dala jsem ho do sklenice a nechala naše hádat co to je…Typovali kafe,jíšku,kakao :mrgreen: ..Ani jednoho nenapadl cukr…a kafe s ním je naprosto boží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.3.12 20:47
Adriana píše:
Jo a další pecka byla když mi ještě dovezli bio třtinovej a nerafinovanej cukr.Vypadá to jako hlína :mrgreen: .Chutná to jinak než klasickej třtinovej..Dala jsem ho do sklenice a nechala naše hádat co to je…Typovali kafe,jíšku,kakao :mrgreen: ..Ani jednoho nenapadl cukr…a kafe s ním je naprosto boží :mrgreen:

No na to kafe jsi mě úplně dostala, než jsem si uvědomila, že nesladím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.3.12 20:48

Jinak holky dneska jsem byla na nákupu v Kauflandu, pultová šunka měla nejvíc 50% masa, jinak ostatní kolem 48 :roll: Tak jsem šla pro balenou, sehnala jsem sice s 92% masa, ale zase je tam glutaman sodný a spousta éček, tak co teď s tím ? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.3.12 20:52

Fen - fire zrovna v Kaufu mají šunku s 98% masa, jestli jsou tam nějaká éčka, to nevím, ale myslím, že ne, protože jsem jí kupovala klukovi a tomu bych nic takového nekoupila…Nevýhoda je, že stojí 360,–/ kg… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.3.12 20:55

Hm, tak kecám, jsou tam http://www.chemievjidle.cz/…s-putenbrust .Na druhou stranu není to tak strašný, jako třeba rádoby dětská, na kterou jsem minule koukala, ta nejenže měla 80% masa, ale ještě snad 10 éček :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.3.12 20:56
Fen-fire píše:
Jinak holky dneska jsem byla na nákupu v Kauflandu, pultová šunka měla nejvíc 50% masa, jinak ostatní kolem 48 :roll: Tak jsem šla pro balenou, sehnala jsem sice s 92% masa, ale zase je tam glutaman sodný a spousta éček, tak co teď s tím ? :nevim:

Kupovat bez éček :mrgreen: , balenou…Ale rychle se kazí.A chutná jako maso 8o :mrgreen: …Jednu dělá Bilbo, myslím…Je bílo zelená a myslím nápis E Free…Další myslím i Vodnany, ale ta prej nejde sehnat.Na jinou jsem zatím nenarazila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny