Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4742
22.3.12 14:42

Hned mám dotaz - kostka Wurtzel - to je nějaká zeleninka na bázi bujónu? Kde se to sežene? Jo, a libeček, kupujete nebo máte zasazený? Já ho chtěla loni do květináče, ale nevydržel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
22.3.12 14:44
Regina Hero píše:
Capelucita píše:
Je zajímavé, že firma Le-Co, která dělá jednuz nejlepších šunek na trhu, dělá šunku private label pro tesco, a to je hnus fijalovej, velebnosti.
Co si Tesco objedná, to jim udělají… za málo peněz prostě kvalita nebude a nebude…

Tesco dělá ýberové řízení s tím, že hledá dodavatele private labelů. No, a kdo nabídne nejlevnější, obvykle, vyhrává. Tescu je jedno kvalita, hlavní je cena. Je mi líto, že Tesco ČR a Tesco UK mají tak odlišnou mentalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
22.3.12 14:46

Když je tu řeč o Tescu, tam jsem chodila kdysi nakupovat pořád, pak jsem začínala být zhnusená, jde to vidět jen na té zelenině…

Chodíme teď do Glóbusu, díky té mojí bezlepkovce. Hlavně ty jejich salámy jsou mňam.

Už jste některá zkoušela udělat tu šunku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
22.3.12 14:48

Naši kdysi zkusili doma dělat šunku, ale byla vysloveně - málem jsem napsala hnusná, ale to by ode mne nebylo fér vůči nim - takže, byla vysloveně nedobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
22.3.12 14:49
Capelucita píše:
Naši kdysi zkusili doma dělat šunku, ale byla vysloveně - málem jsem napsala hnusná, ale to by ode mne nebylo fér vůči nim - takže, byla vysloveně nedobrá.
:lol: :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396

Já viděla nějaké zeleninové kostky ve zdravých výživách, v DMku a Albertu. Značku ti neřeknu. Přijde mi lepší mít doma čerstvou zeleninu, nebo ji mít zmraženou, než tyhle kostky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
Capelucita píše:
Regina Hero píše:
Capelucita píše:
Je zajímavé, že firma Le-Co, která dělá jednuz nejlepších šunek na trhu, dělá šunku private label pro tesco, a to je hnus fijalovej, velebnosti.
Co si Tesco objedná, to jim udělají… za málo peněz prostě kvalita nebude a nebude…
Tesco dělá ýberové řízení s tím, že hledá dodavatele private labelů. No, a kdo nabídne nejlevnější, obvykle, vyhrává. Tescu je jedno kvalita, hlavní je cena. Je mi líto, že Tesco ČR a Tesco UK mají tak odlišnou mentalitu.

Ale to je jedno s druhým… kdyby si lidi stěžovali a ty blafy nekupovali, tak budou muset tu laťku zase zvýšit… jenže většina konzumentů nakupuje jen to, co je levné a nejlevnější, na kvalitu nehledí, hlavně, že je to levné… a pak si možná doma postěžují, že je to hnus bleděmodrej, ale sní to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
22.3.12 14:51

Tak jsem začala číst začátek diskuse…

Já se k tomu „zdravějšímu“ jídlu taky dostala teprve, až jsem začala vařit i malému, pak jsem se zahloubala víc, když mi zjistili celiakii. A vlastně to už trošku začalo, když se malý narodil, začala jsem se zajímat o látkové pleny, aby neměl na prdelce tolik chemie. A pak jsem i já vyzkoušela látkové vložky, a já vyslovená tamponovka jsem si hověla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veggi
22.3.12 15:31

Ahoj holky, taky jsem tu nová,díky za tuhle fajn diskuzi, už jsem v podobné, čím víc lidí, kteří si budou uvědomovat co jedí, tím lépe, kde není poptávka není nabídka a super/hyper markety se budou soustřeďovat nejen na prodej blafů co se nedají jíst,ale to ještě chvíli potrvá :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Veggi
22.3.12 15:32

Mahjo - látkové vložky taky používám a bomba. Dřív jsem se v těch igelikáťách pařila a kdesi cosi, tampony nesnesu a tohle je oproti tomu bezva :pankac:

• Citovat
  • Upravit
13141
22.3.12 16:18

Dětská paštika a Vaněk je borec!!!! http://www.stream.cz/…tske-pastiky

A moje dnešní zjištěná: bílý jogurt Pilos vesnický - super. Krátké složení, hustý a má 2,5%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
22.3.12 16:22

Holky, hoďte do receptů tu paštiku. Já ji nedělala, ale kámoška by měla zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
22.3.12 16:42

Tak tak, kdyby to lidi nekupovali…Dneska jsem potřebovala dojíst poslední domácí bílý jogurt, protože jsem dělala další várku, dala jsem ho manželovi dojíst, samo mu to nestačilo, tak ještě že dojí jogurty, co tady donesla dětem tchýně (už jsem jí říkala, že dělám domácí, ale asi nevěří, že jsou k jídlu, tak vždycky dětem donese pro jistotu kupované) jedl aktivii a říkal, že proti domácímu jogurtu, to je s.ačka. Nikdy si toho nevšiml, jak je umělá, až teď, když viděl rozdíl. A přesně tohle by si lidé měli vyzkoušet. Ten rozdíl, domácí jogurt vyjde mnohem levněji, než nejlevnější tesco jogurt, ale asi se s tím nechce nikomu babrat. Asi jsme si zvykli na pohodlný život a nejlíp by nám vyhovovalo ani nehnout prstem. Přitom to je tak jednoduché. :nevim: Holky hoďte odkaz na ty látkové vložky ;) Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
22.3.12 16:52
Jančik píše:
Holky hoďte odkaz na ty látkové vložky ;) Dík

já mám jenom intimky a to odsud http://www.sijemdetem.cz/…/pro-dospele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
22.3.12 17:00

Díky, Omites, ještě prakticky, kolik jich tak máte? Jako kusů? Vypadají dobře, docela mne to láká :think: Akorát je to na začátek investice, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny