Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
21.3.12 22:38
omites píše:
xangel87 píše:
Já můžu říct, že mě tahle diskuze inspirovala ke vyrábění si co nejvíc potravin sama… :potlesk: Třeba jsem se po dlouhééé době zas vrhla na chleba, pomazánku z Hollandie, chci zkusit tu paštiku, v truhlíkách už předpěstovávám zeleninu, v létě udělám poprvé marmeládky, uvažuju o kurníku a chtěla bych i šunkovar, ale od toho mě odrazuje, jak píšete, že se ta šunka pak rozpadá…Každopádně super… :potlesk:
já včera zasadila na svou pidi zahrádku ředkvičky. Ještě mám v plánu kedlubny a cherry rajčátka, ať je co zobat.
Akorát to vypadá, že počas těch rekordních mrazů mi pomrzla půlka bylinek :?

už sázíš ven? Já mám strach, že mi to všechno umře. Jsem začátečník zahradník. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
21.3.12 22:39
xangel87 píše:
Už dáváš do zahrádky? Já se ještě nedostala ani k rytí :oops: Ale nemůžu za to, jsem nuceně na týden u našich, 200 km od svého domu a zrovna je ideální počasí, sakra :cert:

Teda u nás ideální není!Já dala odrosté sadičky do skleníku a zmrzly :,( .Takže můžu začít znova :cert: …Ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.3.12 22:45

xangel. Jenom ty ředkvičky jsem nasadila. Zbytek si koupím přísadu. Těch pár rostlinek finančně zvládnu. Máme vedle v ulici pěstitele přísad, tak to ani nemusím daleko. Jsme na Jižní Moravě, ale ven jsme zatím dali jenom semínka - mrkev, petržel, špenát, salát (král máje), brambory a pod. Na přísadu je čas
Bylinky doplním až v květnu. Chystám se na Florii do Věžek, tam doplním zásoby. Tam se mi to moc líbí. A ještě tam jezdím na rakytník http://www.rakytnik.eu/…kytniku.html Je to český výrobce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
21.3.12 22:56

Ahoj taky se přidávám, já to vše začala sledovat až poslední dobou,a dost mě to baví :D už nekoukám na to co je v akci nebo nejvýhodnější,ale nejvýhodnější pro moje zdraví. Malýho jsem taky měla v látkovkách,ale co začal doma bejt bez plín,tak má zas papírovky na ven,to než bych nasbírala pračku plínek,asi by mi vykvetly.Ještě jsem nenarazila na šunku bez e 250,to mě dost štve. Kvůli diskuzi popelnice jsem začla všechno nejvíc řešit. Pořídila šunkovar a ještě bude pekárna. Šunku jsem zatím dělala jednou,ale hůř se to krájí a hlavně mi to chutnalo jako pečené nebo vařené maso a né jako šunka. Ale to by v tom prý musela bát ta rychlosůl a né obyč sůl a tu tam teda nechci.zkoušela jsem i paštiku,ale játra u nás nejíme :D tak jsem podělila rodiče.Upekla jsem první houstičky a dnes croissanty s jahodovou náplní:)
Teď nevím jestli tady nebo v té diskuzi se někdo ptal na co používáme zakysanou. Já ji teda miluju a dělám z ní nejjednodušší(píše se to tak?:D) dezert,2tvarohy.zakysanou,granko a do mističek dám piškoty,na to tohle smíchané a prokládám ovocem. to nám moc chutná. nebo jsem vymysela když dělám nudle s tvarohem a cukrem tak si tam kydnu i tu smetanu a promíchám a to je lahůdka je to mnohem jemnější.
Jo ještě jsem zkoušela žervé z holandie a mňam mňam :dance:
sem se teda rozkecala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
21.3.12 23:04

:kytka: , to je tak hezký si číst, že díky mojí blbý diskuzi se někdo začal zajímat o jídlo :dance: .Paráda, holky, at je nás víc :kytka: :pankac: !Skvělý, dneska se mi bude skvěle spát :mrgreen: !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
21.3.12 23:08

Adriano to už ani nevím, že ty jsi zakladatelka :lol:

werunko jsem ráda, že domácí žervé/Lučina chutná :pankac: Šunku bez e jsme objevili, dokonce 2 - http://www.chemievjidle.cz/…anska-drubez a http://www.chemievjidle.cz/…ofarma-sasov ( ta druhá sice e má, ale jedná se o vitamín C), ovšem pak jsme zjistili, že nejsou k sehnání :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
21.3.12 23:24
xangel87 píše:
Adriano to už ani nevím, že ty jsi zakladatelka :lol:werunko jsem ráda, že domácí žervé/Lučina chutná :pankac: Šunku bez e jsme objevili, dokonce 2 - http://www.chemievjidle.cz/…anska-drubez a http://www.chemievjidle.cz/…ofarma-sasov ( ta druhá sice e má, ale jedná se o vitamín C), ovšem pak jsme zjistili, že nejsou k sehnání :zed:

To nevadí :mrgreen: , aspoň funguje!Jo a už jsme doba jedová :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
22.3.12 09:37

Poslední dobou jsem začala číst etikety na potravinách a nestačím se divit.
Domácí chleba peču už 6 let, včera jsem udělala celozrné housky a děcka se o ně skoro pobily - zůstaly tam dvě :mrgreen: Dneska zadělám na další :D

Zakysanou smetanu používám hodně na různé omáčky na grilování. Buď jen s česnekem, nebo s bylinkami a nás oblíbený je s dijonskou hořčicí, tím jsem inspirovala nejednu návštěvu, hrozně jim chutnal.
Navrhovala bych založit i poddiskusi recepty, ať se pak nemusí pracně dohledávat tady. Já jsem například o víkendu dělala kuřecí placičky s celerem a naše jinak vybíravé děti to zhltly a dožadovaly se i přídavku, který nebyl :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.3.12 09:40
Sati píše:
Domácí chleba peču už 6 let, včera jsem udělala celozrné housky a děcka se o ně skoro pobily - zůstaly tam dvě :mrgreen: Dneska zadělám na další :DZakysanou smetanu používám hodně na různé omáčky na grilování. Buď jen s česnekem, nebo s bylinkami a nás oblíbený je s dijonskou hořčicí, tím jsem inspirovala nejednu návštěvu, hrozně jim chutnal.
Navrhovala bych založit i poddiskusi recepty, ať se pak nemusí pracně dohledávat tady. Já jsem například o víkendu dělala kuřecí placičky s celerem a naše jinak vybíravé děti to zhltly a dožadovaly se i přídavku, který nebyl :nevim: :mrgreen:

To je super nápad s těmi recepty :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
22.3.12 09:41
Sati píše:
Domácí chleba peču už 6 let, včera jsem udělala celozrné housky a děcka se o ně skoro pobily - zůstaly tam dvě :mrgreen: Dneska zadělám na další :DZakysanou smetanu používám hodně na různé omáčky na grilování. Buď jen s česnekem, nebo s bylinkami a nás oblíbený je s dijonskou hořčicí, tím jsem inspirovala nejednu návštěvu, hrozně jim chutnal.
Navrhovala bych založit i poddiskusi recepty, ať se pak nemusí pracně dohledávat tady. Já jsem například o víkendu dělala kuřecí placičky s celerem a naše jinak vybíravé děti to zhltly a dožadovaly se i přídavku, který nebyl :nevim: :mrgreen:

Jé to by bylo skvělý! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
22.3.12 09:58

Založila jsem dvě poddiskuse : Recepty - vaření a Recepty - pečení, ať je to přehlednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
22.3.12 10:00
Sati píše:
Založila jsem dvě poddiskuse : Recepty - vaření a Recepty - pečení, ať je to přehlednější.

A najdu je? :oops: :oops: NIkde to nevidím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
22.3.12 10:02

Dej si diskuse skupiny a vyjedou ti tam všechny, pak stačí rozkliknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
22.3.12 11:51

Vy děláte domácí lučinu? Jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
22.3.12 11:54

http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?… - tak doufám, že se poučí víc a víc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny