Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak jsem vás dočetla, uff ![]()
Nejvíc mi utkvěla v paměti informace, že glutamát zvyšuje chuť k jídlu, zajímavá informace, když celej život bojuju s váhou ![]()
Jak dost z vás psalo na začátku, já taky vyrostla na instantních věcech, konzervách, lunchmeatu apod. i když tehdy to možná nebyly až takový srajdy jako dneska
složení jsem začala řešit asi před rokem a půl, kdy jsem začala chodit k výživové poradkyni, a teď když jsem doma na rizikovým a čekáme první přírůstek, tak zjišťuju a řeším to o dost víc- aneb ať žije internet ![]()
a své nové poznatky se snažím šířit dál rodinou- hlavně u babičky, která si myslí jak vaří zdravě když je to bez tuku, ale že kupuje jen to nejlevnější, plný dochucovadel a chemie, to už jí nevadí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vývar dělám z kostí, předpečených cca na 20 min na 170 st.Ty hodim do hrnce, naházím mrkev, cibuli celou, česnek, celer, petržel kořen a nat, celerovou nat,bobkáč, nový koření, rajský, pepř.Zaliju studenou vodou a nechám projít varem, ztlumím var a nechám táhnout 3 hodiny.Jo a seberu pěnu.Pak přecedím a oberu maso a to dám zpět.Dám novou zeleninu a povařím a dám uvařený těstoviny.
Takhle ho dělám já, pokud ho děláte někdo jinak nebo mám blbej postup, tak ráda se něco přiučím
.
A k tý redukci ..to bych dala slitej vývar dál vařit?A může se vařit nebo taky jen táhnout?Var by asi neměl být problém,ne?Když tam není maso a tak se neuvolňuje bílkovina, ne?A nekalí polívku…
Nevím, nejsem profík…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nejsem profík, já udělám kotel polívky, po slití část redukuju (táhnu) a část sníme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janine24 píše:
Je, jen není mléčná. Ale já vařím kaše jen z vody nebo rostlinných mlík a v poho.
Tak to vůbec neznám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capelucita píše:
Holky pozor, v rostliných mlékách je často soja. A ta, jako geneticky modifikovaná potravina, není moc dobrá - a už vůbec ne pro malé děti.
Taky jsem četla, že jsou tam nějaké hormony a dost často plísně, takže se jí taky dost vyhýbám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka píše:
Jé holky, dejte ty recepty na vývar taky do receptů.
Počkej, jako ten můj
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka píše:
Jé holky, dejte ty recepty na vývar taky do receptů.
voda a maso a zelenina nebo jen voda a zelenina, to snad ani nestojí za recept ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolozubka píše:
Já taky kojila, ale nenapadlo mě dát jen ve vodě vařenou rýži, nebo jáhly. To už pak není kaše ne?
a proc by nebyla?Jenom proto,ze se nevari s mlekem ??Ja myslela,ze slovo kase znamena jistou konzistenci
- Citovat
- Upravit
@mmonica píše:
a proc by nebyla?Jenom proto,ze se nevari s mlekem ??Ja myslela,ze slovo kase znamena jistou konzistenci
to víš, že jo… moje babička nikdy mléčný kaše nevařila, jen ty z vody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Ufonky z Doby jedové
hlásím se k Vám, protože mi taky není jedno, co kupuji, co jíme my i naše dítě, čím se umýváme, natíráme, v čem pereme, co si dáváme na tělo.
Zkrátka se jako některé z Vás zajímám o tyto věci od svého prvního těhotenství a pokračuji v tom dále. Stále se vzdělávám i díky podobným diskusím jako je tato, tady na emiminu a baví mě to.
Shrnu to: kupuji bio potraviny, ale i nebio, jsem vděčná tchýni a tchánovi za produkty z jejich zahrádky i za domácí maso, pravidelně navštěvuji zdravou výživu a vařím (hlavně pro malého) z výrobků odtud, když něco kupuji pro malého, podrobně studuji, než mu to dám ochutnat, používám látkové pleny i vložky pro sebe, snažím se v co největší míře používat ekoprostředky pro domácnost a na praní, třídím odpad (hlavně plasty, papír, sklo a elektrovýrobky). Co jde, snažím se doma si udělat. Peču si chleba v pekárně (zatím jen z kupovaných mouk, ale to se snad změní při pročítání této diskuse), moje dítě nejí skleničky, ale vařené jídlo a neinstantní kaše, vloni jsem si dělala domácí jogurt, ale teď mám z toho trochu obavy a manžel dostal k Vánocům šunkovar, takže občas udělá výbornou domácí šunku. Musím říct, že se nerozpadá a jako šunka opravdu chutná. Přidává tam opravdu jen nutnou trošku rychlosoli, zbytek normální mořskou sůl. Jinak žádná chemie, jen čisté maso. Je to fakt mňamka ![]()
Tchán občas vyudí ryby nebo vepřové a to se taky nedá srovnat s kupovaným uzeným.
Nedávno jsem začala synovi dávat ke snídani žervé, ale když jsem zjistila, co všechno za dobroty obsahuje a přitom je ták drahé (100g kelímek i za 15,–Kč), vyrábím si žervé sama. Smíchám plnotučný tvaroh, pomazánkové máslo nebo tvrdý sýr a jednu větší Lučinu. Pomazánky je dost pro celou rodinu na dva dny. Jednou jsem přidala i strouhané oříšky a to byla teprv dobrota! Jeden takový sýr s oříškama si pro sebe občas kupuji za 30,–Kč a tento chutnal velmi podobně. Chystám se na obměny, zkusím nastrouhat mrkev, nebo bylinky ze zahrádky až vyrostou.
Všem přeju krásný víkend!!! (pokud možno bez chemie) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vvero píše:
Ahoj Ufonky z Doby jedovéhlásím se k Vám, protože mi taky není jedno, co kupuji, co jíme my i naše dítě, čím se umýváme, natíráme, v čem pereme, co si dáváme na tělo.
Zkrátka se jako některé z Vás zajímám o tyto věci od svého prvního těhotenství a pokračuji v tom dále. Stále se vzdělávám i díky podobným diskusím jako je tato, tady na emiminu a baví mě to.
Shrnu to: kupuji bio potraviny, ale i nebio, jsem vděčná tchýni a tchánovi za produkty z jejich zahrádky i za domácí maso, pravidelně navštěvuji zdravou výživu a vařím (hlavně pro malého) z výrobků odtud, když něco kupuji pro malého, podrobně studuji, než mu to dám ochutnat, používám látkové pleny i vložky pro sebe, snažím se v co největší míře používat ekoprostředky pro domácnost a na praní, třídím odpad (hlavně plasty, papír, sklo a elektrovýrobky). Co jde, snažím se doma si udělat. Peču si chleba v pekárně (zatím jen z kupovaných mouk, ale to se snad změní při pročítání této diskuse), moje dítě nejí skleničky, ale vařené jídlo a neinstantní kaše, vloni jsem si dělala domácí jogurt, ale teď mám z toho trochu obavy a manžel dostal k Vánocům šunkovar, takže občas udělá výbornou domácí šunku. Musím říct, že se nerozpadá a jako šunka opravdu chutná. Přidává tam opravdu jen nutnou trošku rychlosoli, zbytek normální mořskou sůl. Jinak žádná chemie, jen čisté maso. Je to fakt mňamka
Tchán občas vyudí ryby nebo vepřové a to se taky nedá srovnat s kupovaným uzeným.
Nedávno jsem začala synovi dávat ke snídani žervé, ale když jsem zjistila, co všechno za dobroty obsahuje a přitom je ták drahé (100g kelímek i za 15,–Kč), vyrábím si žervé sama. Smíchám plnotučný tvaroh, pomazánkové máslo nebo tvrdý sýr a jednu větší Lučinu. Pomazánky je dost pro celou rodinu na dva dny. Jednou jsem přidala i strouhané oříšky a to byla teprv dobrota! Jeden takový sýr s oříškama si pro sebe občas kupuji za 30,–Kč a tento chutnal velmi podobně. Chystám se na obměny, zkusím nastrouhat mrkev, nebo bylinky ze zahrádky až vyrostou.
Všem přeju krásný víkend!!! (pokud možno bez chemie)
Ahojek. Dej to mezi receptíky, ať se nám to v tom textu neztratí. Já to určitě vyzkouším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vvero vítej ![]()
Hoď prosím do receptů recept na tu šunku…Akorát si říkám, že pomazánkové máslo je asi taky pěkná kejda, ne? Teď hádám, fakt nevím, nekupuju…Jen mě zarazilo, že říkáš, že žervé nee a nahrazuješ ho touto pomazánkou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- Klopotkova , 13.5.17 21:51
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Rozchod a možné tehotenstvo
- 31.5.26 14:12
- stinga
- 15
Dítě 15m se budí s pláčem a bolestí
- 31.5.26 14:19
- Denisazn
- 9
Fleky pod prsem
- 31.5.26 14:16
- Katalie
- 5
Udělala jsem chybu a nevím co teď
- 31.5.26 15:05
- Sany80s
- 15
Je normální že spolu lidé po nevěře nespí?
- 31.5.26 15:06
- Anonymní
- 15
Hosté na svatbě
- 31.5.26 15:18
- sirikit
- 104
Změna zaměstnání a hledání sama sebe
- 31.5.26 09:59
- Zvedava1
- 6
Citlivá sedmička po extrakci osmičky, je...
- 31.5.26 07:45
- Adri1397
- 1
Kadeřnictví v době rodičáku
- 31.5.26 09:48
- Zvedava1
- 12
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 31.5.26 15:35
- marin
- 108648
Nárok na volno - návštěva lékaře
- 31.5.26 15:31
- Anonymní
- 217
Co dnes vaříte?
- 31.5.26 15:30
- 884135
- 65301
Prodej bytu s nájemníky
- 31.5.26 15:30
- Anonymní
- 84
Je normální že spolu lidé po nevěře nespí?
- 31.5.26 15:29
- Černá Madonna
- 16
Hosté na svatbě
- 31.5.26 15:27
- Ploskutáček
- 105
Chybí kondomy- nevěra?
- 31.5.26 15:23
- M_Vladim
- 282
Podstoupit takový zákrok?