Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Holky nenakupuje některá v Německu? Chlap tama jezdí každý týden, tak občas něco koupí, ale potřebovala bych vědět, jak tam vypadá a jak se jmenuje Lučina a nějaké další tipy na gervais a nějaké další dobroty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fen-fire píše:
Holky nenakupuje některá v Německu? Chlap tama jezdí každý týden, tak občas něco koupí, ale potřebovala bych vědět, jak tam vypadá a jak se jmenuje Lučina a nějaké další tipy na gervais a nějaké další dobroty?
ale no tak, neuč orla lítat, všecko je tam lepší, levnější a kvalitnější, stačí jen pohledat… tam i tu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janine24 píše:
ale no tak, neuč orla lítat, všecko je tam lepší, levnější a kvalitnější, stačí jen pohledat… tam i tu
Moc nechápu, co tím chceš říct
Jezdí tama chlap a německy neumí, musím mu přesně napsat, co chci koupit, tak bych potřebovala nějaké rady a dobré tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fen-fire píše:
Moc nechápu, co tím chceš říctJezdí tama chlap a německy neumí, musím mu přesně napsat, co chci koupit, tak bych potřebovala nějaké rady a dobré tipy
ale tak dobré tipy tady máš od doby, kdy se jezdí do DE nakupovat, takž 5 let zpátky? co chceš? stačí jen vypsat produkty a cenu v CZK a přepočet do Eu a on to koupí líp nebo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janine24 píše:
ale tak dobré tipy tady máš od doby, kdy se jezdí do DE nakupovat, takž 5 let zpátky? co chceš? stačí jen vypsat produkty a cenu v CZK a přepočet do Eu a on to koupí líp nebo ne…
Chtěla jsem vědět konkrétní značky, třeba Lučina se v Německu koupit nedá a já tamější produkty prostě neznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fen-fire píše:
Chtěla jsem vědět konkrétní značky, třeba Lučina se v Německu koupit nedá a já tamější produkty prostě neznám
Promiň. Nechce se mi to opakovat znova… po dnešní zkušnosti z krámu… kdo chce, se zeptá, na čerstvý sýr, vajíčka, bio zeleninu. Neodpovídá na pozdrav a poznámky prodejců. S minimální znalostí jazyka a dozví se. Kdo ne, jen čučí a odchází bez vajíček, zeleniny, s pár flaškama koly a pocitem že mě ošidily… bo pochopení významu slova pfand…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V kterým krámu budeš nakupovat a jak moc se tvůj chlap bude bavit s prodejci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janine24 píše:
Promiň. Nechce se mi to opakovat znova… po dnešní zkušnosti z krámu… kdo chce, se zeptá, na čerstvý sýr, vajíčka, bio zeleninu. Neodpovídá na pozdrav a poznámky prodejců. S minimální znalostí jazyka a dozví se. Kdo ne, jen čučí a odchází bez vajíček, zeleniny, s pár flaškama koly a pocitem že mě ošidily… bo pochopení významu slova pfand…
Rada nad zlato, fakt děkuju. Doufám, že bude někdo laskavější než Ty a normálně mi poradí, Ty už mě radši ignoruj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fen-fire píše:
Chtěla jsem vědět konkrétní značky, třeba Lučina se v Německu koupit nedá a já tamější produkty prostě neznám
Mě by to taky docela zajímalo
.
Asi to není tak, že můžeš do košíku naházet cokoli a všechno to bude báječný a úžasný, takže reakci Janine taky moc nepobírám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
??? ptám se jak ten dotyčný chápe etikety, jak moc se bude schopen dorozumět, tak pardon, že jsem reagovala… nemám problém pomoc někomu s lístečkem správných E, netuším jak pomoct někomu, kdo mi začne nadávat do nabubřelých Němek, protože nemluví NJ a myslí si že já jsem místní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janine24 píše: ??? ptám se jak ten dotyčný chápe etikety, jak moc se bude schopen dorozumět, tak pardon, že jsem reagovala… nemám problém pomoc někomu s lístečkem správných E, netuším jak pomoct někomu, kdo mi začne nadávat do nabubřelých Němek, protože nemluví NJ a myslí si že já jsem místní…
Super, tak si to vylij na mě na diskuzi a bude Ti líp
Já se radši zeptám jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro ostatní co mě nehodlají ingnorovat, jeďte primárně vybavení jazykem, se seznamem přijatelných E, významem jejich testů a spotřebitelských vyhodnocení produktů a s pocitem, že prodavačka není povl. Zdraví vás a to ne, že ze srandy, asi něco ví a když se zeptáte nebo chce porovnání, že co je lepší nebo levnější nebo pro alergickýho prcka lepší, ona to ví a v podstatě velmi dobře. Přihlásit se k odběru stránek supermarketu, abyste odchytili zajímavé akce, to je snad tak jako za hranicí doporučení. To všichni ví a uvědomněle činí. A stačí na to 4 lekcí a trochu primární pokory…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fen-fire píše:
Super, tak si to vylij na mě na diskuzi a bude Ti lípJá se radši zeptám jinde
Prosím? já se jen věcně ptala, abych věděla, jak na tom jsi a je to o… nevím čím????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janine24 píše:
Prosím? já se jen věcně ptala, abych věděla, jak na tom jsi a je to o… nevím čím????
Upřímě, já ti taky neporozumněla, co jsi chtěla říct. Vyznělo to jaksi nepřátelsky - nemám sílu hledat vhodnější slova
Ten tón byl zvláštní. Nebo my jsme přecitlivělé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- Klopotkova , 13.5.17 21:51
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Záchrana vztahu a má to smysl?
- 23.5.26 15:54
- Anonymní
- 44
Pozitivní ovulační test po ultrazvuku –...
- 23.5.26 14:45
- karkarka
- 4
Jak si vaše děti zvykly na střídavou péči?
- 23.5.26 15:34
- Anonymní
- 4
Černá stolice u dvouletého dítěte. Co to...
- 23.5.26 15:23
- ka2ka
- 7
Kytaristky: Jak na plynulé vybrnkávání,...
- 23.5.26 12:37
- Hobitka
- 2
Výměna radiátorů v topné sezoně
- 23.5.26 15:17
- Kacatko1986
- 27
Gril pod ovocnými stromy od souseda:...
- 23.5.26 13:18
- lucad77
- 5
Kdo může doporučit spolehlivý antikvariát...
- 23.5.26 12:34
- azaleila
- 31
Přes co prodat knihy?
- 23.5.26 13:07
- azaleila
- 42
Výkup knih
- 23.5.26 15:14
- Zvedava1
- 26
Nové příspěvky
Záchrana vztahu a má to smysl?
- 23.5.26 15:55
- schnulla
- 45
Milenky sem nová diskuze
- 23.5.26 15:51
- Luxusnixicht
- 107096
Dlouhé nehty u žen
- 23.5.26 15:47
- otevřená_mysl
- 56
Dovolená jako překvapení pro manželku s...
- 23.5.26 15:45
- Hanča1234
- 37
Čím vás matka (nebo otec) v...
- 23.5.26 15:39
- Anonymní
- 48
Čím vás kdy nejvíce naštvala návštěva u...
- 23.5.26 15:35
- Havlova
- 208
Miluji svého manžela, i svého milence....
- Anonymní
- 36
Jak si vaše děti zvykly na střídavou péči?
- Anonymní
- 4
Maskulinní muž - ano nebo ne?
- 23.5.26 15:33
- Billy999
- 220
Nevěra manželek
- 23.5.26 15:30
- Steve718
- 741
Chystáte se někdo na veletrh Biostyl do Prahy? Já jedu letos poprvé a už se nemůžu dočkat
http://www.biospotrebitel.cz/…a-dvere.html