Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Veggi
28.3.12 10:27

Chystáte se někdo na veletrh Biostyl do Prahy? Já jedu letos poprvé a už se nemůžu dočkat :potlesk: http://www.biospotrebitel.cz/…a-dvere.html

• Citovat
  • Upravit
8940
28.3.12 12:57

Holky nenakupuje některá v Německu? Chlap tama jezdí každý týden, tak občas něco koupí, ale potřebovala bych vědět, jak tam vypadá a jak se jmenuje Lučina a nějaké další tipy na gervais a nějaké další dobroty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 20:53
@Fen-fire píše:
Holky nenakupuje některá v Německu? Chlap tama jezdí každý týden, tak občas něco koupí, ale potřebovala bych vědět, jak tam vypadá a jak se jmenuje Lučina a nějaké další tipy na gervais a nějaké další dobroty?

ale no tak, neuč orla lítat, všecko je tam lepší, levnější a kvalitnější, stačí jen pohledat… tam i tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
28.3.12 20:56
@janine24 píše:
ale no tak, neuč orla lítat, všecko je tam lepší, levnější a kvalitnější, stačí jen pohledat… tam i tu

Moc nechápu, co tím chceš říct :nevim: Jezdí tama chlap a německy neumí, musím mu přesně napsat, co chci koupit, tak bych potřebovala nějaké rady a dobré tipy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 20:58
@Fen-fire píše:
Moc nechápu, co tím chceš říct :nevim: Jezdí tama chlap a německy neumí, musím mu přesně napsat, co chci koupit, tak bych potřebovala nějaké rady a dobré tipy ;)

ale tak dobré tipy tady máš od doby, kdy se jezdí do DE nakupovat, takž 5 let zpátky? co chceš? stačí jen vypsat produkty a cenu v CZK a přepočet do Eu a on to koupí líp nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
28.3.12 21:01
@janine24 píše:
ale tak dobré tipy tady máš od doby, kdy se jezdí do DE nakupovat, takž 5 let zpátky? co chceš? stačí jen vypsat produkty a cenu v CZK a přepočet do Eu a on to koupí líp nebo ne…

Chtěla jsem vědět konkrétní značky, třeba Lučina se v Německu koupit nedá a já tamější produkty prostě neznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:04
@Fen-fire píše:
Chtěla jsem vědět konkrétní značky, třeba Lučina se v Německu koupit nedá a já tamější produkty prostě neznám :nevim:

Promiň. Nechce se mi to opakovat znova… po dnešní zkušnosti z krámu… kdo chce, se zeptá, na čerstvý sýr, vajíčka, bio zeleninu. Neodpovídá na pozdrav a poznámky prodejců. S minimální znalostí jazyka a dozví se. Kdo ne, jen čučí a odchází bez vajíček, zeleniny, s pár flaškama koly a pocitem že mě ošidily… bo pochopení významu slova pfand…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:05

V kterým krámu budeš nakupovat a jak moc se tvůj chlap bude bavit s prodejci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
28.3.12 21:06
@janine24 píše:
Promiň. Nechce se mi to opakovat znova… po dnešní zkušnosti z krámu… kdo chce, se zeptá, na čerstvý sýr, vajíčka, bio zeleninu. Neodpovídá na pozdrav a poznámky prodejců. S minimální znalostí jazyka a dozví se. Kdo ne, jen čučí a odchází bez vajíček, zeleniny, s pár flaškama koly a pocitem že mě ošidily… bo pochopení významu slova pfand…

Rada nad zlato, fakt děkuju. Doufám, že bude někdo laskavější než Ty a normálně mi poradí, Ty už mě radši ignoruj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.3.12 21:07
@Fen-fire píše:
Chtěla jsem vědět konkrétní značky, třeba Lučina se v Německu koupit nedá a já tamější produkty prostě neznám :nevim:

Mě by to taky docela zajímalo :nevim: .
Asi to není tak, že můžeš do košíku naházet cokoli a všechno to bude báječný a úžasný, takže reakci Janine taky moc nepobírám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:10

??? ptám se jak ten dotyčný chápe etikety, jak moc se bude schopen dorozumět, tak pardon, že jsem reagovala… nemám problém pomoc někomu s lístečkem správných E, netuším jak pomoct někomu, kdo mi začne nadávat do nabubřelých Němek, protože nemluví NJ a myslí si že já jsem místní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
28.3.12 21:13
@janine24 píše: ??? ptám se jak ten dotyčný chápe etikety, jak moc se bude schopen dorozumět, tak pardon, že jsem reagovala… nemám problém pomoc někomu s lístečkem správných E, netuším jak pomoct někomu, kdo mi začne nadávat do nabubřelých Němek, protože nemluví NJ a myslí si že já jsem místní…

Super, tak si to vylij na mě na diskuzi a bude Ti líp :kytka: Já se radši zeptám jinde 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:15

Pro ostatní co mě nehodlají ingnorovat, jeďte primárně vybavení jazykem, se seznamem přijatelných E, významem jejich testů a spotřebitelských vyhodnocení produktů a s pocitem, že prodavačka není povl. Zdraví vás a to ne, že ze srandy, asi něco ví a když se zeptáte nebo chce porovnání, že co je lepší nebo levnější nebo pro alergickýho prcka lepší, ona to ví a v podstatě velmi dobře. Přihlásit se k odběru stránek supermarketu, abyste odchytili zajímavé akce, to je snad tak jako za hranicí doporučení. To všichni ví a uvědomněle činí. A stačí na to 4 lekcí a trochu primární pokory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:16
@Fen-fire píše:
Super, tak si to vylij na mě na diskuzi a bude Ti líp :kytka: Já se radši zeptám jinde 8)

Prosím? já se jen věcně ptala, abych věděla, jak na tom jsi a je to o… nevím čím????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.12 21:21
@janine24 píše:
Prosím? já se jen věcně ptala, abych věděla, jak na tom jsi a je to o… nevím čím????

Upřímě, já ti taky neporozumněla, co jsi chtěla říct. Vyznělo to jaksi nepřátelsky - nemám sílu hledat vhodnější slova :) Ten tón byl zvláštní. Nebo my jsme přecitlivělé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny