Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
29.3.12 11:49
@xangel87 píše:
Tak tohle jsem fakt nepochopila…Zrovna se chystám také na nákup do Německa a jelikož neumím ani žbleptnout, možná bych tu taky napsala - holky, co jezdíte do DE, co kupujete na mazání na chleba a jaké je složení? Nevidím na tom nic špatného…Co kdyby tahle 3stránková diskuze o hovínku skončila a pokračovalo se normálně jako předtím? :roll:

Já jsem taky pro… mě to přijde, jako kdyby někdo chtěl dát najevo, že když to nemáme vystudované a nedomluvíme se německy, tak tam nemáme co dělat…
Lepší bude, když tu zase začneme dávat své rady, zkušenosti nebo se ptát, on se snad většinou najde někdo, kdo to ví a poradí a odpoví…

Jinak už mám doma Hollandii a budu zkoušet udělat z ní ten sýr… tak snad se zadaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.3.12 11:53

Dotaz: Byla jsem v LIDLu utratit poukázku. Hlavně jsem tam teda šla pro výrobky řady Linnessa a pro směs na chleba + zeleninu. Ale potřebovala jsem tvaroh a vzala jsem homogenizovaný. Jiný jsem tam snad ani nenašla. Tak bych se chtěla zeptat, co říkáte na homogenizaci? Já to dala do googlu a vypadly samé šílenosti :-/
A taky jsem v LIDLu nenašla ochucené sladké tvarohy (jenom activii tvarohovou) a ani žádný neochucený kefír. Dívala jsem se teda blbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
29.3.12 12:00

Nelisa. mám oboje. Začátkem roku jsem se dala na zdravou stravu (tj. ještě zdravější, než před tím) a potřebovala jsem inspiraci. Nejdřív jsem byla děsně zklamaná, protože jsem měla rozpis potravin, které jsem mohla jíst a jasi o úplně nezapadalo do receptů, ale postupem doby jsem čím dál tím víc nadšená. Já s teď píchám cexane a ona píše, že konopí se nehodí pro lidi, kteří si píchají heparin. No, a já měla od své léčitelky měla konopné semínko a konopný olej jako jednu z preferovaných potravin. Tak jsem to hned jak jse to zjistila vyřadila a léčitelka, kterou jsem viděla až o týden později, to odkývala (o těch injekcích jse v době rzpisu jídel netušila ani jedna z nás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krapera
29.3.12 12:19

Uff, tak jsem vše poctivě dočetla :D

Zdravím celý kolektiv „Doby jedové“,
a mám dotázek … můžu za Vámi chodit pro zajímavé postřehy, rady, nápady atd.?

@omites píše:
A taky jsem v LIDLu nenašla ochucené sladké tvarohy (jenom activii tvarohovou) a ani žádný neochucený kefír. Dívala jsem se teda blbě?

Neochucený kefír v LIDLu mají :D . Najdeš ho v litrové PETce v regálu nahoře jak je ochucený kefír, jogurtový nápoj a kvasnice :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15319
29.3.12 12:22

@Capelucita Já totiž většinou ztroskotám na tom, že sice seženu kvalitní suroviny, ale nemám podle čeho vařit, nemám problém uvařit třeba svíčkovou s domácím knedlíkem, ale vyloženě zdravá jídla neumím pořádně zkombinovat tak, aby si člověk pochutnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veggi
29.3.12 13:11

Mám zatím jen Biokuchařku od Hanky Zemanové, ze začátku tam jsou informace o různých farmách, jelikož se o to dost zajímám,tak je to pro mě pěkné čtení, že se v dnešní najdou lidé,kteří podnikání provozují v souladu s přírodou a nejde jim jen o byznys. Pak druhá část jsou zajímavé recepty, už jsem jich několik vyzkoušela (např. tu cizrnovou omáčku, co jsem dala do Receptů) nebo placičky z ovesných vloček pečených v troubě :potlesk: Bioabecedář je spíš taková „encyklopedie“, vše i biopotravinách, zdravém vaření, prostě pro každého, kdo se o zdravou stravu zajímá a je třeba začátečník a tápe, tak je to ideální pomocník, vše je krásně vysvětleno, zdravé alternativy nezdravých potravin :palec:

• Citovat
  • Upravit
Veggi
29.3.12 13:13

Ochucený kefír v Lidlu mají ale složení je hrůza, už si ho přesně nepamatuju,ale vím, že tam je mj. vepřová želatina :poblion: To si radši koupím neochucený kefír (kupuje v bio kvalitě v Bille nebo přímo z biofarmy) a rozmixuju si tam třeba ovoce.

• Citovat
  • Upravit
15319
29.3.12 13:15
@Veggi píše:
Ochucený kefír v Lidlu mají ale složení je hrůza, už si ho přesně nepamatuju,ale vím, že tam je mj. vepřová želatina :poblion: To si radši koupím neochucený kefír (kupuje v bio kvalitě v Bille nebo přímo z biofarmy) a rozmixuju si tam třeba ovoce.

Ta vepřová želatina :roll: , včera dostala dcera do schránky nový Čtyřlístek a u něj byly přibalené bonbony - s vepřovou želatinou. :zed: No hoďte jí to rovnou do koše. :nevim: Tak teď nevím :mrgreen: , mají tvar Myšpulína a Fifinky, ona si je zatím schovala na později. Asi jí je nechám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veggi
29.3.12 13:17

Neliso, vepřová želatina je třeba v gumových medvídcích (zdravější variantu nabízí např. Sonnentor,i když ta cena je samozřejmě vyšší), no v jogurtech je bohužel taky velmi často :roll:

• Citovat
  • Upravit
15319
29.3.12 13:21

@Veggi no to jsou gumové bonbony, píšou na obalu „novinka na trhu, multivitaminové želatinky Rakytníček s rakytníkem + 9 vitamínů, 20% ovocné šťávy“, tak asi to bude o fous lepší než gumoví medvědi. :lol: :lol: :lol:

Mě hlavně štve, že to nacpou k tomu Čtyřlístku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
29.3.12 14:20

Ahoj holky, tak už jsem vše dočetla- a taky moc nepochopila, ale jsme ráda, že už se to vrací do starých kolejí :palec:
Já si dneska byla pro další chlebovou mouku a koupila jsem si i sterilovanou cizrnu, tak jsem zvědavá jaký to bude :D
U tchyně jsem si četla Blesk a je tam celá dvoustrana s p.Vaňkem, porovnávají tam český a německý výrobky, některý jsou fakt chuťovky :poblion: jak jsem to četla, tak jsem hned tchýni hlásila, že až se malá narodí, budu asi na jídlo pěknej pedant :pankac:
A knížky si napíšu do seznamu a mrknu u nás v knihovně nebo v obchodě, ať se taky trochu víc vzdělávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krapera
29.3.12 14:40
@Venny píše:
A knížky si napíšu do seznamu a mrknu u nás v knihovně nebo v obchodě, ať se taky trochu víc vzdělávám :mrgreen:

Vkládám odkaz ke stažení knihy Doba jedová (pro stažení klikněte dole na přílohu). Článek o dětských zubních pastách zde … tak to je bomba :(

• Citovat
  • Upravit
8940
29.3.12 14:42

Jéééé, super odkaz, taky už jsem brouzdala na netu a hledala :oops:

Jinak holky jdu zkoušet mazanes s tvarohem, aby vydržel dlouho vláčný. Pořád tu trvanlivost a vláčnost pečiva řeším, jsme s malou skoro pořád samy, mám už všechny recepty přepočítané na malé dávky, ale stejně bych chtěla, aby bylo to pečivo dobré dýl než dva dny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
29.3.12 14:42
@xangel87 píše:
Tak tohle jsem fakt nepochopila…Zrovna se chystám také na nákup do Německa a jelikož neumím ani žbleptnout, možná bych tu taky napsala - holky, co jezdíte do DE, co kupujete na mazání na chleba a jaké je složení? Nevidím na tom nic špatného…Co kdyby tahle 3stránková diskuze o hovínku skončila a pokračovalo se normálně jako předtím? :roll:

No, já bych se jich asi zeptala na gervé, to se snad všude řekne stejně :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
29.3.12 14:44
@Regina Hero píše:
Já jsem taky pro… mě to přijde, jako kdyby někdo chtěl dát najevo, že když to nemáme vystudované a nedomluvíme se německy, tak tam nemáme co dělat…
Lepší bude, když tu zase začneme dávat své rady, zkušenosti nebo se ptát, on se snad většinou najde někdo, kdo to ví a poradí a odpoví…Jinak už mám doma Hollandii a budu zkoušet udělat z ní ten sýr… tak snad se zadaří…

No, taky mi to tak přišlo :roll:
Jsem ještě v diskuzi o Lidlu a tam ty rady od holek fungují bez urážek :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny