Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@xangel87 píše:
Tak tohle jsem fakt nepochopila…Zrovna se chystám také na nákup do Německa a jelikož neumím ani žbleptnout, možná bych tu taky napsala - holky, co jezdíte do DE, co kupujete na mazání na chleba a jaké je složení? Nevidím na tom nic špatného…Co kdyby tahle 3stránková diskuze o hovínku skončila a pokračovalo se normálně jako předtím?
Já jsem taky pro… mě to přijde, jako kdyby někdo chtěl dát najevo, že když to nemáme vystudované a nedomluvíme se německy, tak tam nemáme co dělat…
Lepší bude, když tu zase začneme dávat své rady, zkušenosti nebo se ptát, on se snad většinou najde někdo, kdo to ví a poradí a odpoví…
Jinak už mám doma Hollandii a budu zkoušet udělat z ní ten sýr… tak snad se zadaří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz: Byla jsem v LIDLu utratit poukázku. Hlavně jsem tam teda šla pro výrobky řady Linnessa a pro směs na chleba + zeleninu. Ale potřebovala jsem tvaroh a vzala jsem homogenizovaný. Jiný jsem tam snad ani nenašla. Tak bych se chtěla zeptat, co říkáte na homogenizaci? Já to dala do googlu a vypadly samé šílenosti :-/
A taky jsem v LIDLu nenašla ochucené sladké tvarohy (jenom activii tvarohovou) a ani žádný neochucený kefír. Dívala jsem se teda blbě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nelisa. mám oboje. Začátkem roku jsem se dala na zdravou stravu (tj. ještě zdravější, než před tím) a potřebovala jsem inspiraci. Nejdřív jsem byla děsně zklamaná, protože jsem měla rozpis potravin, které jsem mohla jíst a jasi o úplně nezapadalo do receptů, ale postupem doby jsem čím dál tím víc nadšená. Já s teď píchám cexane a ona píše, že konopí se nehodí pro lidi, kteří si píchají heparin. No, a já měla od své léčitelky měla konopné semínko a konopný olej jako jednu z preferovaných potravin. Tak jsem to hned jak jse to zjistila vyřadila a léčitelka, kterou jsem viděla až o týden později, to odkývala (o těch injekcích jse v době rzpisu jídel netušila ani jedna z nás).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uff, tak jsem vše poctivě dočetla ![]()
Zdravím celý kolektiv „Doby jedové“,
a mám dotázek … můžu za Vámi chodit pro zajímavé postřehy, rady, nápady atd.?
@omites píše:
A taky jsem v LIDLu nenašla ochucené sladké tvarohy (jenom activii tvarohovou) a ani žádný neochucený kefír. Dívala jsem se teda blbě?
Neochucený kefír v LIDLu mají
. Najdeš ho v litrové PETce v regálu nahoře jak je ochucený kefír, jogurtový nápoj a kvasnice ![]()
- Citovat
- Upravit
@Capelucita Já totiž většinou ztroskotám na tom, že sice seženu kvalitní suroviny, ale nemám podle čeho vařit, nemám problém uvařit třeba svíčkovou s domácím knedlíkem, ale vyloženě zdravá jídla neumím pořádně zkombinovat tak, aby si člověk pochutnal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám zatím jen Biokuchařku od Hanky Zemanové, ze začátku tam jsou informace o různých farmách, jelikož se o to dost zajímám,tak je to pro mě pěkné čtení, že se v dnešní najdou lidé,kteří podnikání provozují v souladu s přírodou a nejde jim jen o byznys. Pak druhá část jsou zajímavé recepty, už jsem jich několik vyzkoušela (např. tu cizrnovou omáčku, co jsem dala do Receptů) nebo placičky z ovesných vloček pečených v troubě
Bioabecedář je spíš taková „encyklopedie“, vše i biopotravinách, zdravém vaření, prostě pro každého, kdo se o zdravou stravu zajímá a je třeba začátečník a tápe, tak je to ideální pomocník, vše je krásně vysvětleno, zdravé alternativy nezdravých potravin ![]()
- Citovat
- Upravit
Ochucený kefír v Lidlu mají ale složení je hrůza, už si ho přesně nepamatuju,ale vím, že tam je mj. vepřová želatina
To si radši koupím neochucený kefír (kupuje v bio kvalitě v Bille nebo přímo z biofarmy) a rozmixuju si tam třeba ovoce.
- Citovat
- Upravit
@Veggi píše:
Ochucený kefír v Lidlu mají ale složení je hrůza, už si ho přesně nepamatuju,ale vím, že tam je mj. vepřová želatinaTo si radši koupím neochucený kefír (kupuje v bio kvalitě v Bille nebo přímo z biofarmy) a rozmixuju si tam třeba ovoce.
Ta vepřová želatina
, včera dostala dcera do schránky nový Čtyřlístek a u něj byly přibalené bonbony - s vepřovou želatinou.
No hoďte jí to rovnou do koše.
Tak teď nevím
, mají tvar Myšpulína a Fifinky, ona si je zatím schovala na později. Asi jí je nechám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neliso, vepřová želatina je třeba v gumových medvídcích (zdravější variantu nabízí např. Sonnentor,i když ta cena je samozřejmě vyšší), no v jogurtech je bohužel taky velmi často ![]()
- Citovat
- Upravit
@Veggi no to jsou gumové bonbony, píšou na obalu „novinka na trhu, multivitaminové želatinky Rakytníček s rakytníkem + 9 vitamínů, 20% ovocné šťávy“, tak asi to bude o fous lepší než gumoví medvědi.
![]()
Mě hlavně štve, že to nacpou k tomu Čtyřlístku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak už jsem vše dočetla- a taky moc nepochopila, ale jsme ráda, že už se to vrací do starých kolejí ![]()
Já si dneska byla pro další chlebovou mouku a koupila jsem si i sterilovanou cizrnu, tak jsem zvědavá jaký to bude ![]()
U tchyně jsem si četla Blesk a je tam celá dvoustrana s p.Vaňkem, porovnávají tam český a německý výrobky, některý jsou fakt chuťovky
jak jsem to četla, tak jsem hned tchýni hlásila, že až se malá narodí, budu asi na jídlo pěknej pedant ![]()
A knížky si napíšu do seznamu a mrknu u nás v knihovně nebo v obchodě, ať se taky trochu víc vzdělávám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venny píše:
A knížky si napíšu do seznamu a mrknu u nás v knihovně nebo v obchodě, ať se taky trochu víc vzdělávám
Vkládám odkaz ke stažení knihy Doba jedová (pro stažení klikněte dole na přílohu). Článek o dětských zubních pastách zde … tak to je bomba ![]()
- Citovat
- Upravit
Jéééé, super odkaz, taky už jsem brouzdala na netu a hledala ![]()
Jinak holky jdu zkoušet mazanes s tvarohem, aby vydržel dlouho vláčný. Pořád tu trvanlivost a vláčnost pečiva řeším, jsme s malou skoro pořád samy, mám už všechny recepty přepočítané na malé dávky, ale stejně bych chtěla, aby bylo to pečivo dobré dýl než dva dny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xangel87 píše:
Tak tohle jsem fakt nepochopila…Zrovna se chystám také na nákup do Německa a jelikož neumím ani žbleptnout, možná bych tu taky napsala - holky, co jezdíte do DE, co kupujete na mazání na chleba a jaké je složení? Nevidím na tom nic špatného…Co kdyby tahle 3stránková diskuze o hovínku skončila a pokračovalo se normálně jako předtím?
No, já bych se jich asi zeptala na gervé, to se snad všude řekne stejně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Já jsem taky pro… mě to přijde, jako kdyby někdo chtěl dát najevo, že když to nemáme vystudované a nedomluvíme se německy, tak tam nemáme co dělat…
Lepší bude, když tu zase začneme dávat své rady, zkušenosti nebo se ptát, on se snad většinou najde někdo, kdo to ví a poradí a odpoví…Jinak už mám doma Hollandii a budu zkoušet udělat z ní ten sýr… tak snad se zadaří…
No, taky mi to tak přišlo ![]()
Jsem ještě v diskuzi o Lidlu a tam ty rady od holek fungují bez urážek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- Klopotkova , 13.5.17 21:51
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Odplenkování - výlety
- 30.5.26 08:01
- Anonymní
- 1
Půlroční miminko- nonstop pohyb a...
- 30.5.26 08:05
- arinecka
- 2
Zkušenosti po potratu
- 30.5.26 07:47
- Lena 25
- 11
Jak chtit ZIT?
- 30.5.26 08:32
- žena_za_pultem
- 3
Kamarád mi dal pusu a já jsem zmatená
- 29.5.26 22:15
- Anonymní
- 43
Dědictví mezi sestrou a mnou, jak byste...
- 29.5.26 23:59
- KKubula
- 163
Řešily jste někdy zvýšený kortizol?
- 29.5.26 15:51
- Oriseka
- 3
Kolagenové injekce na záda
- 29.5.26 10:51
- Tools
- 1
Jak byste řešili profil vašeho muže na...
- 30.5.26 07:05
- Králičice
- 27
Potřebuji radu, manžel mi ubližuje, kam...
- 30.5.26 06:45
- lucynka25
- 11
Nové příspěvky
Malý tyran ve školce
- 30.5.26 08:35
- Midaku
- 61
Za týden mi bude 40let, bojím se že...
- 30.5.26 08:34
- Andelskej_Satan
- 61
Jak chtit ZIT?
- 30.5.26 08:32
- žena_za_pultem
- 3
Milenky sem nová diskuze
- 30.5.26 08:28
- Arturie
- 108528
Listerie z melounu
- 30.5.26 08:26
- ajajaja
- 19
Jak vysvětlil chlapovi, že se má taky...
- 30.5.26 08:26
- Sworley
- 1370
Lidi a jejich zvláštní zvyky aneb „tak to...
- 30.5.26 08:25
- Cenarius
- 32
Půlroční miminko- nonstop pohyb a...
- 30.5.26 08:05
- arinecka
- 2
Divné věci, které děláme
- 30.5.26 08:03
- lilith1
- 420
Odplenkování - výlety