Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Acorus, Profem, Bílý kruh bezpečí.
Zavolej hned. Uděláš první maličký krůček.
@Anonymní píše: Více
Uf, hned zavolej třeba sem - nejde vložit odkaz - Spolekbetta.cz
Linka pomoci obětem domácího násilí, nonstop a zdarma: 116 006
Musiš rychIe od něho s dětma odejit, bude se to stupnovat, zavoIej na čisIa co ti sem posIaIi a na nic nečekej ![]()
@Anonymní píše: Více
schraňuj si důkazy pro civilní a trestní řízení -) lékařské zprávy, sms, fotky atd…hlásila jsi to někdy na policii? máš kamarádky/sousedy/rodinu, co toto dosvědčí?
Tvoje rodina o tom ví? Mohla bys být s dětmi u nich? Byla jsi na policii? Máš lékařské zprávy? Bydlení je vaše společné?
Bílý kruh bezpečí. A následně přátelé a kamarádi. A hlavně pevné nervy a odhodlání, nechtěj tam být dál. Všechno bude zase dobré!
Pokud máš dobré rodinné zázemí či alespoň dobré kamarády, tak se někomu svěř. Prober variantu, že bys nečekaně ze dne na den šla utekla k nim (rodiče, kamarádka) a pár dnínči týden dva zůstala. Můžeš pak zkontaktovat různé organizace, co ti radili výše. Taky je možnost začít urychleně hledat alespoň nějakou ubytovnu kam se provizorně přestěhujete než najdete pronájem zažádáte o příspěvky. Neví jak finančně jste zabezpečená (myslím našetřené peníze), abyste si mohla pořídit malý pronájem. Bude dobré řéšit to razantně. Nechci malovat čerta nazeď, ale kdybyste věci jako ubytovnu, pronájem řešila pokud budete v bytě s partnerem mohl by to zjistit a znemožnit vám to, kontrolovat telefon nebo zastrašovat. Hlavně se ale podělte, svěřte se a žádejte o pomoc. Není to vůbec vaše vin a nemáte se na co stydět. 🙂
Jestli tě manžel psychicky týrá, ponižuje, kontroluje, zastrašuje nebo tě už dokonce fyzicky napadl, není to něco, co musíš snášet. Je důležité myslet i na bezpečí děti - psychicky i fyzicky, protože násilí dopadá i na ně, i když nejsou přímo napadené. Nemusíš na to být sama, co rodina, přátelé? Máš kam jít?
Existují organizace, které pomáhají ženám i matkám s dětmi zdarma, diskrétně a mohou zajistit i bezpečné ubytování.
bkb.cz — nonstop linka pro oběti domácího násilí 116 006. Poskytují krizovou, právní i psychologickou pomoc.
domacinasili.ea.cz
rosacentrum. cz— pomoc ženám zažívajícím domácí násilí, krizová pomoc, poradenství i azylové ubytování. Bezplatná linka 800 605 080 nebo 116 016.
Neboj se udělat první krok, zavolat, odejít.. ![]()
Ahoj všem. Dlouho jsem mlčela, ale už opravdu nevím, jak dál, a potřebuji pomoc nebo radu. Jsem momentálně na rodičovské dovolené, která mi brzy končí, a doma zažívám dlouhodobě psychické i fyzické ubližování ze strany manžela. Neustále mě ponižuje, nadává mi, říká mi hrozné věci, kontroluje mě a často mi volá jen proto, aby zjistil, jestli je doma uklizeno. Když není něco podle něj, uráží mě, říká mi, že jsem neschopná, špatná máma a další velmi bolestivé věci.
Několikrát mě i fyzicky napadl a mám strach, že jednou může být ještě hůř. Psychicky jsem úplně vyčerpaná, ztratila jsem pocit bezpečí a často mám strach z toho, co bude dál. Nechci už dál žít ve strachu, ale zároveň nevím, jak z té situace ven. Mám děti a bojím se o sebe i o ně. někdy myslím i na nejhorší
Pokud někdo zažil něco podobného, zná nějakou pomoc, organizaci, právní radu nebo jen může poradit, budu moc vděčná. Prosím bez odsuzování. Už jsem na dně a snažím se najít sílu něco změnit.“