Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
28.3.12 21:39
@crazzi píše:
Janine, teď už se ptáš úplně normálně věcně, v pohodě, ale třeba ten příspěvek Ale notak, neuč orla lítat, najdi si to… úplně ochotně fakt nevyzněl. Nic ve zlým, všechny jsme pochopily že máš s podobným poradenstvím špatnou zkušenost, ale zrovna v téhle diskuzi bych se nebála, že Tvou radu nedoceníme.

jako furt se ptám stejně, mám ti ocitovat všechny ty sz, všechny ty dotazy a na konci… hele nemysli si, že já budu číst etikety, že já budu nějaký německý prodavačce něco říkat… přece nebudu mluvit německy a můj taky nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:40
@Ukulina píše:
Uff, nechci se přehadovat, to fakt ne. :) Jen jsem v tom nechtěla Fen-fire nechat samotnou. Když jsem si tvoje reakce přečetla, měla jsem pocit, že tě štve sem něco vypisovat, že ti Češi tam nakupující jsou stejně blbci… Asi tak nějak, hele já to nedokážu takhle přesně popsat. Popisování pocitů, byl vždycky můj problém :)

wow, moje pocity? přestaňme řečit pocity a řešme věcnou otázku… jazykovou a informační vybavenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.12 21:41
@janine24 píše:
když jen chci odlišit znalost někoho, kdo ví, že hodnota složky nad X je zvláštní,

Já třeba tomuhle vůbec nerozumím, nevím, co jsi chtěla říct. A to určitě nejsem jednoduchá bytost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.3.12 21:42
@janine24 píše:
když mi někdo SZ vysvětluje, že tady na diskusi holky jezdí kupovat všude po světě, pak fakt nevím…

vy jste si s fen psali SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.12 21:42
@janine24 píše:
wow, moje pocity? přestaňme řečit pocity a řešme věcnou otázku… jazykovou a informační vybavenost…

No ty ses ptala, kde je problém. Ten byl v tom vyznění a pocitech z toho.
OK, takže to vše bylo o jazykové vybavenosti.
Jdu servírovat večeři, zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.3.12 21:45
@janine24 píše:
jako furt se ptám stejně, mám ti ocitovat všechny ty sz, všechny ty dotazy a na konci… hele nemysli si, že já budu číst etikety, že já budu nějaký německý prodavačce něco říkat… přece nebudu mluvit německy a můj taky nee…

No a? Já taky neumím německy ani pozdravit. Bohužel. Ale když mám hranice dvacet kilometrů, přijde mi to škoda nevyužít.
Zaplatit kartou zvládnu i mlčky. Ale nejdřív musím vědět za co platit, že. Sebektriticky přiznávám, že pokecem s Německou prodavačkou to nezjistím, i kdyby byla sebeochotnější, protože blbec jsem já.
Tak se ptám česky, na český diskuzi.
Ptám se: Co vy ostatní v Německu opakovaně nakupujete, protože jste s tím spokojené? Čekám odpověď ve smyslu - Kupujeme mazací sýr v modrý krabičce značky …, stojí kolem … balení 200g. Prostě úplně stejně jako si radíme co koupit v Čechách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
@Ukulina píše:
Já třeba tomuhle vůbec nerozumím, nevím, co jsi chtěla říct. A to určitě nejsem jednoduchá bytost.

Ne, prostě že někdo ví, že hodnota složky by měla být III a je X a to X neodpovídá možnostem III +- nějaké další hodnoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
@omites píše:
vy jste si s fen psali SZ?

ne, s tou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:46
@Ukulina píše:
No ty ses ptala, kde je problém. Ten byl v tom vyznění a pocitech z toho.
OK, takže to vše bylo o jazykové vybavenosti.
Jdu servírovat večeři, zatím :mavam:

ne, bylo to i o informacích, co kdo ví a jak moc toho mám připravit… nakonec je z požadavku jen kritika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:48
@crazzi píše:
No a? Já taky neumím německy ani pozdravit. Bohužel. Ale když mám hranice dvacet kilometrů, přijde mi to škoda nevyužít.
Zaplatit kartou zvládnu i mlčky. Ale nejdřív musím vědět za co platit, že. Sebektriticky přiznávám, že pokecem s Německou prodavačkou to nezjistím, i kdyby byla sebeochotnější, protože blbec jsem já.
Tak se ptám česky, na český diskuzi.
Ptám se: Co vy ostatní v Německu opakovaně nakupujete, protože jste s tím spokojené? Čekám odpověď ve smyslu - Kupujeme mazací sýr v modrý krabičce značky …, stojí kolem … balení 200g. Prostě úplně stejně jako si radíme co koupit v Čechách.

No když já to má složitějš, mazací sýr ve smyslu taveňák si nekoupím a když mi někdo píše, že si koupil sýr s popisem něco, tak chci vědět, co je tam a vědět, že když mi prodavačka řekne tenhle nemáme, ale máme jiný, tak jaké parametry jsou pro mě zajímavé. A stěžejní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.3.12 21:48

Jenom jsem se tak zamyslela, mám v nákupu asi 30 položek. To se na každou mám ptát německy prodavačky? :mrgreen: Ber to jako nadsázku.
Taky jsem očekávala odpovědi tipu, jak píše crazzi. Netušila jsem, že na nákup v Německu musí být člověk kontrolor kvality. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:52

Když já se fakt ptám na všecko, co kupuju po 1. nebo je tam změna. I na položky z regálu. A nemyslím si, že jsem braná jako prudič, naopak, jako zákazník, kterého si pamatují a sami prodavačky upozorňují na slevy nebo na to, co jsem brala minule a teď je tam změna nebo sleva nebo víc bodů na kartě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.3.12 21:52

@janine24
Pomalu začínám chápat tvé rozpoložení. Ale tvoje příspěvky jsou opravdu docela startovací. Zřejmě opravdu nějaká špatná zkušenost. I celkově je to sem tam docela zmateně napsané, že člověk musí popřemýšlet, co vlastně jsi tím chtěla říct.
Nicméně si myslím, že většina lidí až takhle složitě nenakupuje. Já jsem třeba schopná si přečíst složení a pro sebe si vyhodnotit, jestli to vezmu nebo ne. Ale třeba neznám normu obsahu rajčatového protlaku v kečupu, kakaového prášku v čokoládě a pod…
Já ani nevím, jestli ti umím dobře vysvětlit, co je na tvých příspěvcích zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:55

No já prostě nekoupím kečup ani čokoládu, ale když koupím rajčata v protlaku, tak mi sami prodavačky upozorní, že je tam něco jinak než dřív. Když ví, že jsem to minule studovala a ptala se jich na to, co znamená určitá značka nebo symbol, který neznám… Ze sladkýho kupuju jen sušený ovoce, tam těch změn tolik není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.3.12 21:56

Nemyslím, že jsem tolik startovací, možná je příliš řeším složení a mám přísnější kritétia výběru i položek. A řeším to v českým i něměckým krámu stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny