Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak příspěvek na facebooku Lidlu z 13.10. - vláčkodráha se v naší předvánoční nabídce objeví. Doporučujeme Vám proto sledovat naše letáky, aby Vám nic neuniklo. Děkujeme Vám za dotaz a přejeme pohodový den
. Tak snad ano
, taky by se nám líbila.
@MatuleH píše:
Tak příspěvek na facebooku Lidlu z 13.10. - vláčkodráha se v naší předvánoční nabídce objeví. Doporučujeme Vám proto sledovat naše letáky, aby Vám nic neuniklo. Děkujeme Vám za dotaz a přejeme pohodový den. Tak snad ano
, taky by se nám líbila.
Tak super. Dekuji.
Loni se mi prave moc libila, ale syn byl jeste maly a letos miluje vlacky, tak bych vzala obe i s tou autodrahou ![]()
Domnívám se, že elektrická mašinka bude umělá, a některé další doplňky taky. To není ono. Správná poctivá vláčkodráha má být dřevěná, v tom spočívá její kouzlo. Děti si pak hrají s přírodním materiálem, z čehož se právě radují a svědčí to jejich výchově. Umělých hraček jsou plné hračkářství. Dřevo je dřevo. Navíc je otázka, z jakého dřeva kolejnice jsou. Dnes jsem viděl kolejnice Ikea, bych to nechtěl ani zadarmo. Mezi dřevěnými kolejnicemi jsou umělé spojky. No fuj. Není nad poctivou dřevěnou vláčkodráhu. Ale co si budeme povídat. Když už jsem se zmínil o umělých hračkách, tak už ani lego není co bývalo. Kompatibilita mizivá, možnosti mizerné. Všechno se to kazí a nahrazuje levnými „…“!
Raději dám dětem poctivou dřevěnou vláčkodráhu, na kterou budou později rádi vzpomínat jako na jednu z nejlepších vzpomínek z dětství, na to romantické dřevěné kouzlo. K tomu krásné památeční fotky. Až vyrostou, mohou si dřevěnou mašinku z vláčkodráhy schovat na památku.
Navíc dřevěné hračky motivují děti ke kladnému vztahu k přírodě.
Jo, někteří „rodičové“ dají dětem pod umělý stromek počítač nebo herní konzoli. Ať mají od dítěte pokoj. A nazdar.
Chtěla bych koupit vláčkodráhu. Váhám ale nad tím, jestli se mi vyplatí čekat na Lidl. Nevím, jestli bych se tam stihla takhle brzo dostat - aby je ještě měli. Pokud by prodávali někde na internetu za stejnou cenu, tak do Lidlu nepůjdu. Máte nějaký tip? Zatím máme doma jen tu osmičku z Ikey.
Tesco. Casto maji v akci. A urcite bude prrd vanoci sleva na hracky celkove.
@Sára 1 No.. já bych asi měla tu LIDL na prodej.. varianta vláček a k tomu ta varianta silnice, plus nějaké dokoupené věci jako garáž, autíčka.. U nás už to padlo na špatný věk, kdy se z vláčků nějak vyrostlo a asi už si s tím hrát nikdo moc nebude. Váhala jsem jestli by to nebyl adept na prodej.. Myslím, že bych asi i našla ty dvě velké origo krabice, v kterých se to prodávalo.. Stav je super, hrané málo..
@Sára 1 Pokud chceš jenom tu velkou sadu v krabici, tak u nás jich loni měli fakt hodně. Samozřejmě nevím, jak to bude letos, ale loni zmizelo okamžitě všechno ostatní - samostatné mašinky, doplňky atd, ale těch základních sad měli spoustu. U toho Lidlu je výhoda těch mašinek na baterky, nevím, za jakou cenu se dají koupit jinde. Ale pozor, jsou strašně křehké, párkrát s nima dítě trochu hodí, někam spadnou a utrhají se drátky vevnitř. A na reklamaci bys musela sbalit úplně celou sadu (už jsem se ptala, naše jsou z loňska už kaput).
@Alyss1 Do Tesca se nedostanu. Spíš jsem myslela na internetu.
@Hanka253 Špatný věk je kolik? Jde o to, za kolik bys prodávala a taky kolik by vyšlo poštovné.
@Sára 1 píše:
Chtěla bych koupit vláčkodráhu. Váhám ale nad tím, jestli se mi vyplatí čekat na Lidl. Nevím, jestli bych se tam stihla takhle brzo dostat - aby je ještě měli. Pokud by prodávali někde na internetu za stejnou cenu, tak do Lidlu nepůjdu. Máte nějaký tip? Zatím máme doma jen tu osmičku z Ikey.
Máme doma mix všeho možného od Brio, Maxim a Carousel. Výborné jsou Brio a Maxim. Brio je ale hodně drahý (ale cena odpovídá kvalitě). Maxim je též výborný. Carousel z Tesca střední třída, hodně se tam lámou ty spojky v kolejích (jsou plastové a zřejmě nalepené), což pokaždé řešíme vteřiňákem. Maxim žádné spojky třeba nemá, je to kolej i se spojkou z jednoho kusu. Z Lidlu máme akorát ten el. rychlík s vagonem a panáčkem na dálkové ovládání a ten je výborný. Naši kluci ho dostali loni a slouží stále. Koleje jsou u nás denně vytahané a kluci to moc nešetří.
@Sára 1 klukovi bylo skoro 6. Od 3 si ohromně hrál s vláčkodráhou od Dupla. V herničkách a na návštěvách tu dřevěnou taky celkem vyhledával a doma jsme ji vůbec neměli.. Navíc jsme tou dobou měli doma dvouletou, tak dostali na Vánoce tu Lidl vláčkodráhu. Ale kluk tou dobou nějak ty vláčky opustil a táhlo ho víc jiné (hlavně lego) a holka na to stavění nějak moc není..ani na Duplo, ani na vláčky - ta spíš opečovává panenky. To asi k tomu věku.. A ad cena..nad tím jsem ještě nepřemýšlela. Musím kouknout na cenu za jakou jsme to kupovali, zda mám tu krabici, aby se to dalo dát také jako dárek atp.. Poslat by se to určitě dalo nějak rozumně.. podle mně do 100-150 kč typuju. jaká cena by pro tebe byla zajímavá?
@Elenloth @Fima Díky za info. Musím na to v klidu mrknout.
@Hanka253 Děti budu mít věkově podobně, tak snad je to bude bavit. Ani teď nevím, kolik to stojí. Musím na to ještě mrknout.
Tak ja kdyz ji kupovala v Lidlu pred dvema rokama, dost jsem po tom koukala a dospela k nazoru, ze takhle velkou vlackodrahu s elektrickou masinkou za petikilo proste jinde nemam sanci sehnat. Pred tema dvema rokama o ne byl boj (i kdyz ja mela kliku a v deset si v klidu dosla do Lidlu, kde jsem chytila posledni kus), loni se asi poucili a valelo se jim to tady snad jeste dalsich 14 dni. Jinak je moc fajn, masinka prestala jezdit nedavno, dosla ji baterie a jeste jsem se nedostala k vymene.
Dívala jsem se na ten katalog Lidlu, ale nevím, co vše je v té základní sadě za 500 Kč. ![]()
Pokud se nepletu, před časem Lídl na svých FCB stránkách psal, že ne.