Vlakem do Chorvatska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64921
7.5.21 12:21
@tinacookie píše:
No je pravda, že pokud je ve vlaku dobrá wifi, jak slibují, tak by to mohlo být OK. Za poslední rok se z těch našich prcků staly celkem závisláci. Stačí jim dát telefon, či tablet a je od nich klid - takže by těch 17 hodin asi zvládly. Ale těch věcí, co bychom museli zabalit a táhnout sebou :zed:

Jeli jsme v době, kdy byly mobily tlačítkové 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
29.5.21 19:46

Oživuji diskuzi. RegioJet jede již druhý rok tak by mě zajímalo jestli to někdo nakonec zkusil, případně vaši známí. Teď jsem viděla reportáž v televizi a celkem mě to zaujalo. Ještě to nějak rozumně vysvětlit manželovi :lol: je zásadně pro auto kamkoliv. Pouze jednou jsem ho „dokopala“ do vlaku na vánoční trhy, a aby děti měli zážitek z vlaku ( ještě vlakem nejeli). Bohužel jsme neměli jízdenku koupenou v předstihu a cca hodinu jsme stáli v uličce. Naštěstí tady by se to nestalo :)
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
29.5.21 20:26
@NovápaníA píše:
Oživuji diskuzi. RegioJet jede již druhý rok tak by mě zajímalo jestli to někdo nakonec zkusil, případně vaši známí. Teď jsem viděla reportáž v televizi a celkem mě to zaujalo. Ještě to nějak rozumně vysvětlit manželovi :lol: je zásadně pro auto kamkoliv. Pouze jednou jsem ho „dokopala“ do vlaku na vánoční trhy, a aby děti měli zážitek z vlaku ( ještě vlakem nejeli). Bohužel jsme neměli jízdenku koupenou v předstihu a cca hodinu jsme stáli v uličce. Naštěstí tady by se to nestalo :)
Díky za odpovědi.

Dřív jezdil autovlak. My s ním jeli, my teda bez auta, ale byly to asi dva speciální vagony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
30.5.21 04:44

@vokishka Manžel mi na to nakonec odpověděl: „Už jsi někdy seděla 17 hod. ve vlaku?“ On kdysi, ještě než jsem ho poznala jezdíval na jakýsi festival s kamarády vlakem a i když to trvalo pár hodin, podle jeho slov to bylo utrpení :) Nejhorší je prý to vystupování. Nechce riskovat. A děti jsou tak na půl. Asi to nechám uležet, letos stejně jedeme po Česku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
30.5.21 06:53
@NovápaníA píše:
@vokishka Manžel mi na to nakonec odpověděl: „Už jsi někdy seděla 17 hod. ve vlaku?“ On kdysi, ještě než jsem ho poznala jezdíval na jakýsi festival s kamarády vlakem a i když to trvalo pár hodin, podle jeho slov to bylo utrpení :) Nejhorší je prý to vystupování. Nechce riskovat. A děti jsou tak na půl. Asi to nechám uležet, letos stejně jedeme po Česku.

Pro nej je lepší sedet v aute? Decka v sedacce? Zajimavy pohled. Ale kazdy to ma nastavene jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
30.5.21 19:57
@vokishka píše:
Pro nej je lepší sedet v aute? Decka v sedacce? Zajimavy pohled. Ale kazdy to ma nastavene jinak.

Takhle bych to asi neřekla. Spíš má rád to své. Já si zase někdy připadám jako bych přeskočila nějaké vývojové stádium. Nikdy jsem neměla pořádné kamarády ( ještě k tomu jsem z vesnice ) a třeba týden někde pod stanem či třeba tah po hospodách a diskotéky mě nějak minuly. Proto na některé věci nemám potřebný nadhled. Třeba konkrétně vlak, jako dítě jsem několikrát jela v takovém co byl ve Slunce seno. Jako dospělá jednou v oranžovém od ČD a rychlíkem před dvěma lety-to jsme stáli v té uličce. Několikahodinovou cestu jsem tudíž nezažila a neumím si to představit. Ale představu o takové dovolené si momentálně nechci nechat vzít :D I kdybych měla jet pouze s třináctiletou dcerou. Ale tak zase nejsme takoví ti paštičkáři co sebou vezou i syrové maso aby ušetřili, zatím jsme měli vždy hotel s polopenzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
1.6.21 17:35
@NovápaníA píše:
Díky za odpovědi.

Vlakem RegioJet bych určitě nejela. Kamarádka s nimi jela minulý rok a už nikdy více.
Jeden záchod a uličku, špína a v některých kupé nefungovala klimatizace.
Autem bych jela hned. Regio jedete do HR 21 hodin a pak ještě musíte na místo pobytu, takže cestujete celý den. Za mě tedy nene. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.4.22 10:42

Vlakem pohoda, po dojetí do cílové stanice byl přistavený autobus označený zastávkami, čekal na všechny.

Příspěvek upraven 18.04.22 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.4.22 18:06

Já bych jela (s rodinou, tak úplně neodpovím na dotaz), ale většinou jsou na cestu vlakem do Chorvatska negativní recenze, že to doma asi neprojde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
17.4.22 18:24

Zajímalo by mě, jak to v reálu funguje, když se dojede někam do té cílové destinace. Jak se pak člověk dostane s těmi kufry do svého hotelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
17.4.22 18:26
@lucad77 píše:
Zajímalo by mě, jak to v reálu funguje, když se dojede někam do té cílové destinace. Jak se pak člověk dostane s těmi kufry do svého hotelu?

předem si objednáš odvoz jejich autobusy, mají tam rozvoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
17.4.22 19:18
@vokishka píše:
předem si objednáš odvoz jejich autobusy, mají tam rozvoz.

Díky. Jako autobusem bych už nikam daleko nejela, ale vlakem by mi to asi až tak nevadilo. Letos teda už ne, letíme do Španělska, ale třeba napřesrok pouvažujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.4.22 22:44

Byli jsme lůžkovým vlakem vloni, žádnej luxus to sice nebyl, ale celou noc se dalo slušně a pohodlně pospávat a do cíle člověk dorazil odpočatej. V autě je řidič chudák, člověk je dřevěnej a přesezenej a já navíc umírám strachy, že manžel únavou usne, jednou už to málem bylo. Autobusem bych už nejela nikdy, to bylo peklo, bolel mě celej člověk a bezohledná káča mi ležela až na klíně. Na zpáteční cestě mě navíc Flixbus málem nechal uprostřed noci ve zhasnutý hale v Terstu. Takže vlak je jasná volba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samaji
13.8.23 16:50

Ahoj, oživuji diskusi,

byl někdo prosím letos vlakem v Chorvatsku? S jakou společností jste byli spokojeni? Uvažuji o tom na příští rok, tak za jakékoliv zkušenosti budu ráda, děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29463
13.8.23 19:20
@samaji píše:
Ahoj, oživuji diskusi,byl někdo prosím letos vlakem v Chorvatsku? S jakou společností jste byli spokojeni? Uvažuji o tom na příští rok, tak za jakékoliv zkušenosti budu ráda, děkuji :kytka:

Sestra s manželem a dětmi byla Regiojetem a byli moc spokojení. Vyjíždělo se nějak navečer a druhý den dopoledne byli na místě. Je to lůžkový vůz, dobré a levné jídlo ve vlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí