Vlašské ořechy každý den?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vlašské ořechy - každý den?
Ahoj.
Prosím o odbornou radu.
Mé dceři chutnají vlašské ořechy - alergickou reakci na ně nemá, ani na žádné jiné jídlo..
Občas jsem jí vyloupla dva , tři jednou za čas..Ale dnes jsem jí dala více a přemýšlela jsem o tom, zda bych jí je nemohla dávat třeba každý den.
Jde totiž o to, že jí velmi málo ovoce - skoro žádné..Tak že by alespon z ořechů mohla získat něco zdravého.
Je vhodné, aby téměř tříleté dítě jedlo denně vl. ořechy? Tedy trochu, nemyslím mísu..místo třeba jablíčka atd.?
Předem díky za radu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ořechy jsou zdravé, což o to. Jen bych se asi trochu bála plísně. Vím, že naši je skladovali na půdě a některé pak plíseň uvnitř měly. A když už je plíseň vidět, tak je rozlezlá, takže být tam plíseň může a nemusí být vidět. Tak bych se asi popídila, jestli by to nešlo nějak pojistit a milou hypotetickou plíseň zlikvidovat. Ale moc mne nenapadá jak. Ale já jsem trochu postižená (biolog), takže mám možná přílišné obavy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já někde četla, že člověk by měl denně sníst 7 vlašských ořechů - teď si nedám přesně do souvislosti s čím to bylo, ale prý je to zdravé.
Jen opravdu hlídat ty plísně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
Ahoj.
Prosím o odbornou radu.
Mé dceři chutnají vlašské ořechy - alergickou reakci na ně nemá, ani na žádné jiné jídlo..
Občas jsem jí vyloupla dva , tři jednou za čas..Ale dnes jsem jí dala více a přemýšlela jsem o tom, zda bych jí je nemohla dávat třeba každý den.Jde totiž o to, že jí velmi málo ovoce - skoro žádné..Tak že by alespon z ořechů mohla získat něco zdravého.
Je vhodné, aby téměř tříleté dítě jedlo denně vl. ořechy? Tedy trochu, nemyslím mísu..místo třeba jablíčka atd.?
Předem díky za radu.
Liz moje rada má do odbornosti dost daleko
ale mě by spíš zajímalo, proč jsi na vážkách-jestli každý den ano či ne???
Moje Emča je má ráda taky-jí je de facto každý den už od letošní sklizně(máme óóbr ořešák, takže v ořechách jedem jako fakt hodně(no Emča je úchyl na všechny oříšky-buráky, nemůže vidět ani pytlík slanejch kešu oříšků, ty samozřejmě vyjímečně na ochutnání) a nenapadlo mě, že by to nějak mohlo vadit…u mladších dětí vím, že se ořechy nedávají z důvodu možného vdechnutí, ale u starších ![]()
Tuhle nedávno jsem dokonce četla článeček o tom, jak jsou vlašský ořechy prospěšný a proletělo mi hlavou, že to je snad to nej, co může člověk jíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth moje teta, která je mimochodem biochemička, mi říkala, že denně 3-4 pro dospělého, pak že tělo musí vylučovat nadbytek čeho si, a je to spíše kontraproduktivní. Ale každé tělo s tím poradí přece jinak.Takže posud' sama. Dávat to denně bych se vůbec nebála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny.fields píše:
Ořechy jsou zdravé, což o to. Jen bych se asi trochu bála plísně. Vím, že naši je skladovali na půdě a některé pak plíseň uvnitř měly. A když už je plíseň vidět, tak je rozlezlá, takže být tam plíseň může a nemusí být vidět. Tak bych se asi popídila, jestli by to nešlo nějak pojistit a milou hypotetickou plíseň zlikvidovat. Ale moc mne nenapadá jak. Ale já jsem trochu postižená (biolog), takže mám možná přílišné obavy.
Myslím, že pokud tělo nebude mít nadbytek odpadu, na kterých se plísně množí, neměl by to být problém.
Příspěvek upraven 16.02.12 v 14:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé děkuji z rady.. ![]()
Ano ořechy jsou zdravé a chutné, ale šlo mi právě o to, zda při jejich konzumaci nemůže dojít k přísunu " něčeho" co by škodilo ve větším množství nebo denně.
Dneska snědla asi tak 5 - 6 ořechů..Máme je doma neloupané přivezené z chalupy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co slunečnice a nebo dýňová semínka, to jí nejede? Já mám pocit, že vlašské ořechy jsou trochu těžké na trávení, tak jsem je naučila zobat to do hromady ze slunečnici, pak jsem přisypala dýní, občas to rozdrtím ve speciální misce suribaschi a nebo tak nějak se to jménu je. Tak do té směsi dávám taky sezám. No prostě ředím to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera bude mít 3 roky v dubnu a vlašské ořechy jí pravidelně každý den už několik měsíců. Tcháni mají obrovský strom a tak jsem si ořechy sušila sama, plísní se proto moc nebojím.
Jinak účinky pravidelné konzumace ořechů vidím u syna, měl vždy katastrofální hodnoty magneska v krvi a pak jsem někde vyčetla, že by se měl zvýšit příjem ořišků a od té doby vše v pořádku.
Jinak slunečnicové semínka milují oba taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se nebála, když jich nesní denně 20, ale pár, dávala bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit