Vlčí dítě - syn absolutně neposlechne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3265
25.7.13 22:29

A ohledně kakani vyzkousej redukci na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
25.7.13 22:29

No, až na to kakání a čůrání, je můj syn na tom stejně, a to bude mít za měsíc tři roky. dokonce se sám lžičkou nenají /proč taky, když ho opravuje, tak ji raději strčí mě ať ho nakrmím, což potom udělám, protože stejně tu lžíci drží jak bagr, takže je to k ničemu :zed:

Slovní zásoba - pouze co potřebuje takže taky tak do 30 slov, zdvojování je hudba budoucnosti. Mě moc neposlouchá, dokonce někdy předstírá že neslyší, tatínka víc, ale taky to není dokonalé. Jenže, po návštěvě u zubařky, kde poslouchal na slovo, tvářil se chytře a důležitě, rozumně, dokonce si nechal vrtat zub bez toho, že by jsme ho museli držet, mi došlo, že je prostě pohodlný. Taky jsem se bála, aby mi ho nevrátili ze školky, po této zkušenosti strach nemám. Myslím, že autista rozhodně není, a ani to není na psychologa, spojení pohodlnosti a období vzdoru je kolikrát na… :zed:…ale čes a jiné než domácí prostředí pod ochranou maminky udělají svoje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.13 22:30

@AliTad S manželem jsem byla včera skrz abnormální a náhlý vzdor u psycholožky včera. Dcera cca 2,5 let z ničeho nic absolutní a absurdní úlety na věci, které byly do té doby běžné. Oblékání, česání, jídlo, spaní, krájení vánočky,… Tak vzteklé stvoření jako to naše nepoznávám ani v tvém popisu. Nicméně psycholožka nás dost uklidnila konstatováním, že se začala osobnostně vyhraňovat, přestože byla donedávna vzorná, ale o to víc! Dala nám pár rad a fungují!!! Jsem šťastná, že jsem ji tam hned nevlekla s námi. Chápu tě, nicméně si prochází batolecím obdobím a tohle k tomu prostě patří včetně nočníkových nehod.

Mimochodem, jen tak pro zajímavost jaké je malý znamení?

• Citovat
  • Upravit
dada1511
25.7.13 22:31

Jinak můj syn používá na čůrání a kakání dosud nočník, nevidím to jako problém, na záchod nechce, vyčůrat občas jo, ale pohodlnější je pro něj ten nočník, a kakat by mi na záchod nešel ani omylem, ani s tím prkýnkem pro děti, a to jsem mu koupila pěkné, s obrázky :zed:.Já to nehrotím, ono ho to donutí, až uvidí, ostatní děcka ve školce.

• Citovat
  • Upravit
katka379
25.7.13 22:34

@AliTad Černá okybyča mě dostala - řešila jsem jako děcko to samé :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.13 22:36

@AliTad A ještě jednu výbornou radu nám psycholožka dala. A to, že rodiče stojí na jednom konci lana a dítě na tom druhém konci a pořád se o něj přetahujeme. Někdy je nutné to lano položit a zvolnit. Co se týká kakání, tak na rovinu píšu, že si myslím, že na to ještě nemá. V tomto směru mu vyjdi vstříc v tom co vyžaduje, například plenka? Tohle jsem řešila i s pediatričkou. Noční pmočování se akceptuje do 5ti let, plenka na kakání i do čtyř let. Tím, že jsi mu vzala něco na co ještě neměl se začal i pomočovat, znejistila jsi ho a vrátila zpět. Sourozenec v tom také může hrát určitou roli, ale nezdá se mi, že by ho až tak nepřijal.

• Citovat
  • Upravit
5436
25.7.13 22:37
@Anonymní píše:
@AliTad S manželem jsem byla včera skrz abnormální a náhlý vzdor u psycholožky včera. Dcera cca 2,5 let z ničeho nic absolutní a absurdní úlety na věci, které byly do té doby běžné. Oblékání, česání, jídlo, spaní, krájení vánočky,… Tak vzteklé stvoření jako to naše nepoznávám ani v tvém popisu. Nicméně psycholožka nás dost uklidnila konstatováním, že se začala osobnostně vyhraňovat, přestože byla donedávna vzorná, ale o to víc! Dala nám pár rad a fungují!!! Jsem šťastná, že jsem ji tam hned nevlekla s námi. Chápu tě, nicméně si prochází batolecím obdobím a tohle k tomu prostě patří včetně nočníkových nehod.Mimochodem, jen tak pro zajímavost jaké je malý znamení?

Kozoroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
25.7.13 22:39

Anonymní - a jaké vám dala psycholožka rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
25.7.13 22:41
@Anonymní píše:
@AliTad A ještě jednu výbornou radu nám psycholožka dala. A to, že rodiče stojí na jednom konci lana a dítě na tom druhém konci a pořád se o něj přetahujeme. Někdy je nutné to lano položit a zvolnit. Co se týká kakání, tak na rovinu píšu, že si myslím, že na to ještě nemá. V tomto směru mu vyjdi vstříc v tom co vyžaduje, například plenka? Tohle jsem řešila i s pediatričkou. Noční pmočování se akceptuje do 5ti let, plenka na kakání i do čtyř let. Tím, že jsi mu vzala něco na co ještě neměl se začal i pomočovat, znejistila jsi ho a vrátila zpět. Sourozenec v tom také může hrát určitou roli, ale nezdá se mi, že by ho až tak nepřijal.

To kakání mi nevadí, taky si říkám, že k tomu dospěje. Plínku pořád dávám na odpolední spaní a na noc, tak to může vytvořit do ní. Jinak vysvětluju a vysvětluju, rozhodně se nezlobím nebo tak něco (naopak ho musím uklidňovat, že se nic nestalo, z těch bobků je fakt zničený).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.13 22:41

@AliTad A ještě do třetice, co se týká náhlého recitování básniček a přezpíváváním písniček, také běžný jev dle psycholožky. Konstatovala jen to, že paměť má dobrou a právě autismus OKAMŽITĚ vyloučila, ani jsem nad ním nepřemýšlela. Píšu pro zajímavost.

Omlouvám se za anonymy, ale já byla tak špatná z dcery a domluvila tu psycholožku, že nechci přes nick skrz mamku, která sem nakukuje.

• Citovat
  • Upravit
201
25.7.13 22:42

Musím říct, že pro mě teda bylo odplenkování docela důležité, jsem ten typ, co bude radši 3 měsíce prát posrané kalhoty, než nosit další rok plenku. Ale pokud by s tím měl syn nějaký velký problém a nenechal by si to v klidu vysvětlit nebo se nějak namotivovat, tak bych ho asi taky netrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.7.13 22:43

Jo a kadění si taky schovával do noční plíny a začal kadit do nočníku, až když jsem to přestala řešit a zkrátka to odpískala, že nějak bude.
Teď už je vzornej, chodí na záchod, má tam velký stupínek z ikey.
Prostřední příjemně překvapil, na nočník začal kadit zároveň s čuráním. Na záchod chodí většinou jen čurat, dá si tam redukci, stupínek ignoruje, vyškrábe se tam jak vopičák :lol: Ale před časem několikrát udělal, že sedíme na gauči, on roztáhnul nohy (chodí tu většinou nahý), kouká na pinďoura a najednou začal čurat :cert: A vysloveně ho pozoroval, jak to z něj teče :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
25.7.13 22:43

@AliTad A ukázalas mu někdy, že bobky jsou i v plínce? Tam mu to nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
25.7.13 22:45

@Gladys „Ale před časem několikrát udělal, že sedíme na gauči, on roztáhnul nohy (chodí tu většinou nahý), kouká na pinďoura a najednou začal čurat A vysloveně ho pozoroval, jak to z něj teče “

Jo, to známe, ten náš u toho ještě volá - maminko, já čůrám… Během týdne několikrát počůral gauč a pak zase jak když utne. Musí občas to svoje tělo i pozorovat, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
25.7.13 22:47

@cipis I jsem párkrát obsah plínky hodila do nočníku/záchodu, jako že tam patří. Ne, tam mu to nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí