Vlezl mi do pc, teď mám problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.11.13 20:13

Ahoj, máme dva pracovní a jeden soukromý. Soukromý je obou - tam mají kluci hry, služební si respektujeme jako služební, takže si vzájemně nepoužíváme, ale i tak klidně když mi běží, ať se podívá na internet. Ale nelezeme si do disků kvůli utajeným informacím z práce, to si respektujeme.

WIFI snad jde všude, máme 10let starý PC a jde tam. V soukromých věcech nemáme doma tajemství, takže vše sdílíme psolečně.

• Citovat
  • Upravit
2660
6.11.13 20:16

Mame kazdy svuj. Manzel sluzebni, ja jsem svuj dostala pred par lety od nasich. A wifinu. Jelikoz je casu na pocitac malo, neumim si predstavit, ze v tech vyjimecnych chvilkach kdyz muzeme zasednout bychom sdileli jeden? :nevim: Ackoli ja uz ho skoro nepouzivam a cely net jedu v mobilu… Prijde mi, ze te chce pritel kontrolovat, protoze to, ze mas zahodit svuj notebook kvuli 50 Kc mi prijde fakt mimo. A teda vsechny ty tve dalsi ustupky tez. Nesla bych do bydleni s nim za tech podminek, co pises. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26227
6.11.13 20:19

Máme každý svůj, internet taháme po drátě do bytu a po bytě šíříme wi-fi. I děti mají vlastní noťas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.11.13 20:25

Podstatné není, jstli my mámekaždý pět notebooků nebojen jeden, podstatné je, že ty chceš svůj notebook a svoje připojení a pro něj je taková maličkost problém, máte přeci stejný nárok na vše ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
6.11.13 20:25

Máme každý svůj, pracujeme z domu na počítači, takže potřebujeme každý svůj… přičemž není problém navzájem svoje počítače použít, ale třeba hesla k mailům navzájem neznáme a respektujeme své počítačové soukromí :)

přiznám se, že mně by velmi vadilo, kdyby mi manžel jen tak vlezl do mailu bez mého předchozího souhlasu, udělal to jednou asi před 7 lety (znali jsme si navzájem hesla, protože když jsem třeba byla na netu, tak jsem mu jen koukla, jestli nemá nové zprávy a on mně) a naštval mě tím velmi, změnila jsem si hesla a asi rok jsem mu je neřekla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.13 20:26

Díky za příspevky…Já pred nim taky žádné tajemství nemám, klidne mu ho pujčim, pokud bude chtit..Ale jde o to, že mám ráda v tehle vecech pořadek, mám syna z předchoziho vztahu, ukládám tam spoustu fotografií jak roste, mám v tom pořadek, abych vedela kolik mu na které fotogr. bylo měsíců či roků, videa a další a další soubory…On má ve svem pc zase spostu souborů ohledne motorek a letadel, pač je to jeho velký koníček a má tam zase „své“…S tou wifinou vubec nevím jak to je, on mi tvrdil, že on to má nejak pres kabelovku připojené a na to wifi nejde..

Autorka 1.příspevku

• Citovat
  • Upravit
15319
6.11.13 20:28

Máme každý svůj.
Kdyby jeden z vás neměl svůj a nebyly finance na druhý noťas, tak bych chápala, že se budete dělit o jeden, ale takhle nechápu, proč by ses měla zbavit svého pc. :nevim: Čím ti to zdůvodnil? Peněz za to moc netrhneš, místo to zabírat nebude, takže o co mu jde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
6.11.13 20:29

My mame kazdy svuj, jeste z dob, kdy jsme spolu nesdileli domacnost. Pokud chce nekdo v rychlosti jen mrknout na mail nebo net, klidne jde na zapnuty pocitat toho druheho. Ale jsem rada, ze mam svuj a nemenila bych to. Navic na nem obcas pracuju a manzel by si v tu dobu neskrtl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.11.13 20:30

Navíc když se sejdete ve stejný čas u pc, kdo dostane přednost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.11.13 20:34

Máme každý svůj notebook. Jinak by u nás o něj byly boje :) A aspoň tak občas můžem hrát spolu (spíš proti sobě :) ) nějaký hry.

• Citovat
  • Upravit
7569
6.11.13 20:36

Mě by ani nevadilo, že mi poleze do mého PC jako to, že by mi už před sestěhováním diktoval a nazýval to rozmarem, zda můžu mít svůj notebook nebo ne. Co přijde později?? 8o :think:
Jinak máme každý svůj PC a lezeme si do něj jen po domluvě…to ani ne kvůli tajemství, ale kvůli tomu, zda ten druhý ho zrovna nepotřebuje na něco… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
6.11.13 20:36

Manžel má služební noťas, já používám náš rodinný. Ten manžel využívá jen kvůli fotkám (ukládá, úpravuje, zpracovává) - má na něm Photoshop, což ve služebním ne.

Ale já nevidím jako problém to, jestli je potřeba jeden nebo čtyři počítače, ale že to je tvoje věc, tvoje soukromí. To, že ti to v podstatě zakazuje a to ještě spolu nebydlíte, by mi sakra vadilo. Je takhle razantní i v jiných věcech? Kecá ti třeba do oblíkání nebo tak něco?

Máme připojení za 300Kč měsíčně- wifi s routrem (doufám, že to říkám správně), prostě signál, na který se díky heslu připojí neomezený počet dalších přijímačů (PC, telefony,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
6.11.13 20:42

.

Příspěvek upraven 21.02.16 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
6.11.13 20:45

My máme taky každý svoje PC resp. notebook a pevný PC. Nemáme to před sebou zaheslovaný, ale nevidim jediný důvod proč mám lézt na cizí PC když tam nemám ani svůj outlook a další věci. JInak by se mi nelíbílo, kdyby mi někdo říkal co můžu a nemůžu doma použivat či tak něco nebo se pak hádat kdo bude aktuálně sedět u PC.
btw. s tím netem je to blbost. router se připojí k PC přes kabel nebo jinou krabičku co tam máte (tzn. přítel bude tahat internet stále po kabelu) a ty už budeš mít internet z routeru = bezdrátově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.11.13 20:45

Zakladatelko, ono to jde, ale potřeba přikoupit router. Není to zas taková položka, ale je to práce navíc a pokud tomu ani jeden nerozumíte, tak to znamená i výdaje navíc, ale prostě se koupí krabička, zapojí a každý budete mít svůj kabel, kterej si strčíte do počítače. nic víc, nic míň, my taky fungujeme přes kabelovku.

Tady je to hezky rozepsané, co a jak i ty rozdíly připojení:

http://www.dsl.cz/…t-domaci-sit

jinak dokonce není potřeba ani ten router, jak jsem se právě dočetla.

Příspěvek upraven 06.11.13 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák