Vlhký byt/plastová okna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1812
29.12.12 07:28

Taky jsem to resila, ptz jsem neustala „savovala“, ale ted mame prcka, tak to nejde…Pradlo taky susime vevnitr, ptz nemame kde jinde a zjistila jsem, ze je i hodne znat, na kolik otacek pradlo vyzdimate, takze ja prez zimu, kdyz nemuzu vetrat cely den pradlo zdimu na 1000otacek, a by nebylo fakt hodne mokre a kazde rano hooodne vetram, okno naplno…s tou mikroventilaci mi to rikal i topenar, ze to taky tak maji doma, ale ze ma porad pustenou mikroventilaci a nemlzi se mu to, ale me se nejvic osvedcilo tohle a to nam jinak tekla po stenach voda, jaka tu byla vlhkost :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
29.12.12 07:30
@sigip píše:
cely den nebo jen chvili?

mikro vetra, ale nepousti to zas tak moc zimu, zkus preventivne jak ucitis ze je zima tak ho zavri (hlavne ted jak jsou venku mrazy, dospely se muze privlect, ale at ti nenastydne mimco)… ja nevim, mozna hodinu dopoledne a hodinu odpoledne? My teda mame taky plastova okna, ale plisen byla jen u vnejsich zdi, kde je treba pristavena skrin, postel nebo neco…

• Citovat
  • Upravit
7907
29.12.12 08:50

Mikro nepomáhá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett 273
7.2.13 11:31

Taky se přidávám pod kobercem se nám děla mokro a v děckym pokoji plíseň lino strchávat nemůžu byt to není můj jiná rady by nebyla :)

• Citovat
  • Upravit
eevcca
7.2.13 11:48
@Anett 273 píše:
Taky se přidávám pod kobercem se nám děla mokro a v děckym pokoji plíseň lino strchávat nemůžu byt to není můj jiná rady by nebyla :)

Takže hlavní příčina VLHKOST (což už víš) a jediná rada která funguje, je 5 krát denně větrat (uplně otevřít okna všude a uděla průvan na 5-10 minut ať vzduch cirkuluje) mikro je na hovno!!! Další věc, zainvestovat do odvlhčovače (kvalitního) a ta třetí a poslední, tím, že se vymění okna za plastové, tím se situace jen zhorší, protože se voda nesráží na okně ale ve stěnách a když se nevětrá tak vznikne plíseň jak hrom a toho se už dá zbavit jen seškrábání stěny, nahodit a vymalovat… savo je jen chvilková záležitost!! HODNĚ ŠTĚSTÍ, ALE UVIDÍŠ, ŽE TI TO POMŮŽE. JO A POKUD MOŽNO, NEDÁVAT KOBERCE, TÍM TU VLHKOST AKURÁT POSÍLÍŠ A ZAČNE SE DĚLAT PLÍSEŇ I POD NÍM. A DOSTAT DO PODLAHY PLÍSEŇ TAK TO SE NEDOPLATÍŠ… VŠUDE DLAŽBA NEBO PLOVOUČKA ANI LINO NENI NEJLEPŠÍ.

• Citovat
  • Upravit
149
7.2.13 11:52

Tak to máme podobně, mokro pod koberci, plísen na obv. zdi, pokid u ní něco je. Trochu pomáhá ceresit a větrání - na 10 min dokořán okna. Ale jestli s tím majitel nic neudělá do léta, jdem jinam, je to sice krásné místo s možností vypustit dítko na zahradu, ale je to o zdraaví a o nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
7.2.13 12:08

@eevcca Přesně jak píše evča, nejlepší je několikrát denně pořádně celý byt vyvětrat. Stačí na 5 minut, prostě udělat průvan. Mikrou to nespravíš. Nám vlhnou okna hlavně v ložnici, když spíme. Ráno se probudím a kolikrát jsou okna mokré do půlky. Takže hned je otřu, i parapety a pořádně vyvětrám. A přes den už je to v pohodě :-) Ze začátku jsme to nevychytávali a dělaly se nám taky plísně na oknech, ale od té doby, co větráme, tak plíseň nemá šanci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
8.2.13 22:57

Já dostala k našemu byt návod, jak větrat. Píšou minimálně třikrát denně 5 minut DOKOŘÁN. Ventilačku nepoužívat. Za 5 minut se stihne vyměnit vzduch v celé místnosti. A nedělat průvan z místnosti do místnosti, lepší je zavřít dveře a každou místnost vyvětrat zvlášť (obzvlášť v zimě, když je jedna místnost vytopená a druhá ne). Náš byt podle mě není zateplený skoro vůbec, máme plastová okna a voda nám teď po oknech teče v proudech i po parapetu, pak to vzlíná do zdí. To větrání je dobré, ale to bych musela větrat pořád a zmrznout tady. My to řešíme stěhováním do jiného bytu, už nám kolem oken začíná plíseň a nehodlám za to platit /jsme v nájmu/. Plus mě nebaví o půl šesté ráno lítat s hadrem kolem oken, pak po návratu z práce znovu a ještě navečer.

To SAVO používáte jak? A pomáhá? My máme na zdi kolem oken takové ohraničené plísně, musíme to nějak zamaskovat do původního stavu /až teď jsme si všimli, že to stejné už dělali nájemníci před námi :( /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
korale
21.2.13 19:11

Zoufalství

Před minulou zimou jsem nechala udělat na chalupě plastová okna.Dnes jsem utírala na podlaze pod skříňkou černou plíseň, mám úplně zničenou podlahu /korkovou/ a opadané mokré rohy. Kdykoli vařím, větrám, když je zde více tepla větrám, tedy několikrát denně, takže co je lepší, dřevěná kastlová okna vlající při venkovním větru nebo teplo, mokro, plíseň a stálý zápach po Savu.Kdo poradí? Děkuji Alka

• Citovat
  • Upravit
173
11.12.19 20:51

Orosená okna

Ahoj holky :mavam: Vetram, topim, vetram a zase topim. Byt 2+kk v rodině domě. Teplota cca 18-21 stupňů. Prádlo susim tak jednou týdně. Ale ty okna :zed: :zed: Tady už pomůže jen odvhcovac, že? Každý den je musím utiram :? Kde se to bere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.12.19 20:53

Mně teda přijde 21 st málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
11.12.19 20:58

@Russet myslíš, že je to tedy teplotou? Ono to na víc vytopit nejde (důvod se mi nechce rozepisovat) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
11.12.19 21:02

Okna máš přenastavená na zimní režím?
A já bych tedy přitopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979

Mám doma to samé, takže jsem smířená s tím, že budu každé ráno utírat okna do sucha. Přitom na noc topení vypínám, prádlo v místnosti nesuším, místnost je veliká, spím v ní jen já a mimino. A ráno povodně, kdy voda kape až na podlahu… Podle mně je to okny a rozdílem teplot venku a uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142

Je to tím že je venku zima. Vodní pára se pak sráží na oknech. Ono větrat tak aby se to nedělalo se mi nikdy nepodařilo. V zimě to každé ráno vysaju vysavačem na okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný