Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Poslední dobou mám problémy s vodafonem a jsem už docela vytočená.Začalo to někdy před vánocema,kdy jsem přišla na pobočku s tím,aby mi dali bankovní spojení,že chci zaplatit vyúčtování služeb.Slečna mi to ochotně napsala na papír a já to šla do banky hned vyřídit.Za 3 dny se chystám zavolat a NIC.Letěla jsem na pobočku a ptala se,jak je možný,že mi bez jakéhokoli upozornění vypnuli telefon,dost nutně ho potřebuju kvůli práci.Pán mi sdělil,že jsem nezaplatila.Tak jsem z kabelky vytáhla potvrzení o platbě a po delší době koukání se do počítače zjistil,že jsem ssice zaplatila,ale na jiný účet
Ptala jsem se jak je to možný,že tohle číslo účtu,mi dala kolegyně a přímo jsem na ní ukázala prstem.Ona se začala vymlouvat,že si myslela,že chci v bance zadat trvalý příkaz a ne to pouze jednorázově zaplatit
A že s tím prej nemůžou nic dělat a jestli chci aby mi zapnuli tel.tak musím fakturu uhradit znova a přeplatek mi odečtou u dalšího vyúčtování.Hádala jsem se s nima,ale nakonec jsem fakturu znova zaplatila(šlo o 1 500).
Další nedávný problém - celou dobu mi chodilo vyúčtování na tel.a mobilní internet dohromady,v jedné faktuře a u banky jsem měla trv.příkaz.Jaké bylo mé překvapení,když mi jednoho dne nešel internet.Z telefonátu jsem se dozvěděla,že už 3 měs.nemám zaplaceno.Tak jsem se na pobočce opět hádala,proč mě o tom nikdo neinformoval a že mám zadaný trv.příkaz a tudíž se o to nestarala v domění,že se to odečítá samo.Prý dělali nějaké změny a faktury jsou zvlášt,rozdělený-na mobilní internet zvlášt a na telefon taky zvlášt.Proč mě nikdo neinformoval,opět nevím.
Zaplatila jsem dlužnou částku a s ujištěním,že mi internet půjde do 15 hod.jsem čekala.No,po dvou dnech marnýho čekání jsem letěla na pobočku udělat dusno.Bylo mi sděleno,že maj hodně žádostí a internet mi zapnou ještě dnes-zapnuli ho až druhý den večer
![]()
Poslední problém jsem řešila ani ne týden zpátky.Přišlo mi vyúčtování na částku 1 770 kč,bez mobilního internetu,jen za mobil.Zděsila jsem se,protože jsem si dávala opravdu pozor,abych moc nevolala ani nepsala.Opět jsem letěla na pobočku se slovy,za co proboha platím takový peníze.Mladík se podíval do počítače,poškrábal se na nose a prej že asi došlo k nedorozumnění,protože mi započítali služby(kamarádi do všech sítí a neomezené sms)které jsem měla už měsíc zrušený
Musim ale prej zaplatit těch 1 770 a těch skoro 900 co mi neoprávněně připočítali,mi odečtou až při dalším vyúčtování
Jde mi o to,že kdybych se o to nezajímala a jen zaplatila a neštourala do toho,tak mě prostě o těch 900 okradou!
Nějak nevěřím tomu,že je to jen náhoda,myslím,že to třeba jen zkusili a někdo se určitě chytne,zaplatí a nebude se ptát.
Holky,máte s vodafonem taky takový problémy?Já už se děsím další faktury,co si tam zase napočítaj ![]()
ahoj taky s tím máme problém-manželovi zásadně nechodí vyúčtování na mobil ikdyž to má nastavený tak že tam už asi půl roku každý měsíc volá at mu to pošlou, že to potřebuje zaplatit, mě pro změnu chodí vyúčtování každý měsíc-cca 6 sms za sebou-sranda je v tom, že každá sms má jiný variabilní číslo a je to jiná suma-někde je zaplatit 100, v další sms 600, pak si vyber.kdykoli tam voláme, řeknou pardon-my tady něco opravovali tak to blblo.no blbne to už fakt víc jak půl roku
takže z toho začínáme být taky zklamaná a pořád hlídáme faktury
Mahdalko, oni v tom teď mají bordel jak něco, nám třeba chodí „dvojí info“ o dlužné částce, v jedné SMS přijde správná částka, a ve druhé několikanásobně vyšší. Pak mi přijde sms s číslem účtu a informací o splatnosti a zároveň to strhnou z účtu. Od doby co přešli na nový systém, se jim to „malinko“ sype :-/
Taky. Taky mě stáhli 900 Kč navíc, uhádáno, prý musím zaplatit, rezignovala jsem, i když vím, že nemusím. Jsem tam s nějakým problémem co měsíc a podle front nejsem sama. Rušila jsem si 3× kamarády, nikdy to systém nezaregistroval, tak jsem platila X měsíců navíc, prostě tragédie. Ale děkuju, připomněla jsi mi, že zase nám nesedí dlužná částka, tak jdu zkontrolovat fakturu.
prostě najeli na nový systém, tak jim to nefunguje (bohužel ale vždy v jejich prospěch:-( ).
Jo,já si je po týhle zkušenosti hlídám taky!Ještě že se řídím heslem líná huba holý neštěstí
Jinak bych přišla o 900 kč,což je docela dost!
Ještě mě u nich zarazila a vytočila jedna věc - měla jsem v balíčku asi za 300 měs.tel.číslo na mámu do jiný sítě a že jí za těch 300 měs.můžu kdykoli neomezeně volat a psát.Tak jsem neomezeně volala a psala a přišla mifaktura na 3 500 kč
A na pobočce jsem zjistila,že mi údajně posílali sms,že ta akce kamarádi do všech sítí je zrušená,respektivě jí z neomezeného volání změnili na 100 min.zdarma a pak už se to účtuje normálně.Jenže já žádnou jejich sms nedostala
Posílá to stroj a tak si myslim,že o tomhle by zákazníky měli informovat nějakým dopisem ![]()
Ahoj, byla jsem dlouhé roky u Vodafone (u Oskara
) ale tak půl roku zpět až rok to začala být tragédie !! Pořád nějaký problém, pořád chtěli uhradit něco na co neměli nárok, odmítla jsem a skončilo to tak, že to dali exekutorovi !!!
Nebo nějaké vymahačské společnosti, no byla jsem z toho vyplesklá jak nikdy
Mno tak jsem zaplatila exetura - už jsem neměla sílu se hádat a šla k jinému operátorovi, zde nemám žáden problém, vše funguje jak má. Vodafone už nikdy !
No když jsem si podrobně rozebral svoje trampoty s Vodafonem, tak mně vyšlo, že mají nějaký problém v komunikaci mezi jednotlivými odděleními a že na nejnižších postech zaměstnávají málo kvalifikovaný personál. Když mně na pobočce v Brně a na operátorské lince tvrdí na stejný dotaz každý něco jiného, tak si udělám o fungování společnosti jednoznačný obrázek; navíc ještě skoro pět měsíců jsem se snažil dát do pořádku to, že mně přestali strhávat formou souhlasu s inkasem poplatky za svoje služby z mého účtu v České spořitelně. Za sebe říkám - ještě jeden podobný problém a s Vodafonem končím na hodinu.
A pro úplnost - mám střední školu a čtyři roky jsem pracoval na obchodním oddělení strojírenské společnosti, z toho rok na telefonickém vymáhání pohledávek. Takže vím, o čem toto je.
Já o tom taky uvažuju,protože už k nim nemám důvěru!
Máma je u O2 a je spokojená a platí měsíčně kolem 500 kč - to je můj sen ![]()
Mám balíček,kde mám 120 min.volání zdarma,30 nebo 40 sms zdarma a ms za korunu,pak ještě volání na 1 číslo do vodafone za 100 kč(přítel)a choděj mi faktury na 1 500 kč,což fakt nechápu,protože volám jen s přítelem,ale toho mám za paušál 100 kč.měs a těch jejich 120 min.zdarma neprovolám ani náhodou,tak by mě zajímalo,kde to berou!Příští měs.si od nich na pobočce nechám vytisknout podrobnej výpis a běda jim!
![]()
Take hrozne zkusenosti - zacalo v dubnu, kdy tvrdili, ze nemam zaplaceny unor. Pritom mam prime inkaso v bance. Nebudu zabihat do detailu, uz jsem davno to chtela zverejnit na netu. 9 operatoru - kazdy rekne neco jinyho, system jim pada. Vsechny ty platby samozrejme z meho uctu probehly, nektere jsem platila double jen abych mohla volat, pak uctovani polatku za blokaci telefonu 300,–, na to dobropis, za 2 mesice kvuli tomu oipet odpojeny tel. Coro moro. Jecela jsem na ne, prosila jsem je, vyhrozovala odchodem - nic, kazdy 2 mesice v systemu nejaka chyba.
To mi pripomnelo, ze mi jeste neprisla faktura, co se vystavuje 16teho v mesici… jen to prislo na tel.
Hrrrrrrrrrrr… haf…
Jenze myslim, ze co operator, to problem, ze je jedno u koho je telefon. Tady je zapotrebi vetsi konkurence.
mahdalka píše:
Jo,já si je po týhle zkušenosti hlídám taky!Ještě že se řídím heslem líná huba holý neštěstíJinak bych přišla o 900 kč,což je docela dost!
Ještě mě u nich zarazila a vytočila jedna věc - měla jsem v balíčku asi za 300 měs.tel.číslo na mámu do jiný sítě a že jí za těch 300 měs.můžu kdykoli neomezeně volat a psát.Tak jsem neomezeně volala a psala a přišla mifaktura na 3 500 kč
![]()
![]()
![]()
A na pobočce jsem zjistila,že mi údajně posílali sms,že ta akce kamarádi do všech sítí je zrušená,respektivě jí z neomezeného volání změnili na 100 min.zdarma a pak už se to účtuje normálně.Jenže já žádnou jejich sms nedostala
Posílá to stroj a tak si myslim,že o tomhle by zákazníky měli informovat nějakým dopisem
V takovém případě se vyplatí využívat u Vodafonu jenom základní tarif a cokoliv navíc si pak zajistit u jiného operátora; dost lidí má dvě SIM karty v jednom telefonu - a je to docela dobré řešení. Člověk si aspoň ušetří infarktové stavy.
No za minulého režimu jsme při něakých těch zprávách o komunistických sjezdech vždycky říkali: „Televize lže, jako když Rudé právo tiskne“. Byla to narážka na rčení „lže jako když tiskne“. To jsem zvědavý, jestli nějaký lidový vtipálek vymyslí taky nějakou průpovídku na ty současné přehmaty Vodafonu… ![]()
Juro,tak tenhle problém jsem s nima taky řešila!Taky mi najednou,nevím a nechápu proč,přestali strhávat peníze inkasem z účtu české spořitelny
Jako maj v tom bordel šílenej!Jo a zítra se tam zase chystám udělat céres.Odešlo mi inkasem 500 kč za mobilní internet,potvrdili mi to ve čt na pobočce v čsob a dnes dopol.mi od vodafone přišla sms,že jsem nezaplatila za služby mobilního internetu
Jako kde teda ty peníze jsou?Fakt nechápu,jssem zvědavá co mi zítra řeknou
Jako mě choděj sms na tel.kolik a kam mám co poslat a tenhle měs.mi nic nepřišlo.Opět nevim a nechápu proč.Tak jsem se na fakturu ptala minulý týden přímo na pobočce,člověk si to musí sám hlídat,sms s vyúčtováním nepošlou a člověk se pak jen divý,když mu vypnou tel.
Mahdalko, u Vodafonu asi každý udělá jen to, co mu přikáže šéf. Navíc ani milimetr. No mohl by se takový kolega zkusit jenom přiblížit do mého dosahu… No a v každé organizaci je nějaká práce, která „nikomu nepatří“. A teď dobíhala nějaká doplňková lhůta po změně čísel účtů České spořitelny. No a přiznám se, že jsem byl taky jeden z těch bordelářů, co si nekontrolujou bankovní spojení u trvalých plateb. Funguje, tak funguje - no. Ale v rámci spolupráce bych očekával aspoň vysvětlující mail. Je fakt, že mně posílali SMS, ale nebyl jsem z jejího textu příliš chytrý. No a pak mě upomínali, že nemám zaplaceno. Nemyslím si, že udělali všechno, co udělat mohli. Na tohle jsem narážel.
Tak teď ještě abych si kvůli komunikaci s bankama a mobilním operátorem dodělal ekonomickou VOŠku a nejlíp zrovna VŠ ekonomickou… ![]()
Já jsem od nich chtěla odejít před cca 3 měsíci, podala jsem žádost o převod tel. čísla a následně se nechala ukecat Vodafonem na 75% slevu na paušál. Takže vlastně mám tarif Nabito 1150 a platím necelé 3 stovky. To je to jediné, co mě tam ještě drží. Na pobočku chodím vždycky s malou, je to otrava tam ty hodiny stát, ale když jsem manželovi nadávala do telefonu, že jsem v tom „podrbaným“ Vodafonu a už tam stojím zase skoro hodinu a že se jim na to můžu vy…, tak hned ochranka donesla lísteček s nižším číslem a dokonce mě chtěl prodavač vzít i mimo pořadí (ale už jsem byla na řadě). Je třeba prudit, prudit a prudit (dostala jsem i nějaké kompenzace).
S tím děláním dusna na pobočce opatrně - mohlo by se to obrátit proti tobě. Existuje pojem „peníze na cestě“ - už jsou stržené z účtu plátce, ale ještě nejsou připsané na inkasující účet. Nejčastěji z důvodu, že na „příchodu“ nějakou dobu čekají, než budou připsané. Detaily nevím, jen vím, že tento pojem existuje. No a týden po transakci se blbě dokazuje, že jsi to myslela tak nebo tak. Každého budou zajímat jen zúčtovací údaje transakce, ne tvoje dojmy.