Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Marketino,
kdybys nebyla z Tebice, tak bych si myslela, ze chodis ke stejne rehabce jako my
Presne tohle mi v utery taky rikala. Jenze u nas je problem, ze kvuli te poloze na brisku, dky je musim doslova zalehnout, potrebuji zvysenou plochu na cviceni a to je tedy u nas pultovy mrazak
Na jednu stranu by to cvicit se spustenejma nohama slo, ale z druhe strany mame sporak a pak vysokou lednici a zed
Ale mas pravdu, asi to prubnu, ta strana na ktere to jd je ta potrebnejsi pro nas, takze proc ne
Dik, zes mi to pripomela.
Efi,
o tom zeleze jsem to teda nevedela, moc jsem ten letak nezkoumala
Anezka bere Aktifferin a vzhledem k tomu, ze basti 12 kapek 3× denne, tak nam to mesic ani nevydrzi ![]()
K ty doktorce pak vubec nemusis osobne a neco ji vysvetlovat, staci napsat dopis, ze z duvodu prechodu k jine osetrujici lekarce Tveho ditete ji zadas, aby veskerou dokumentaci ji se tykajici zaslala na adresu MUDr. Bla bla bla.. Nebo rovnou popros tu novou at si to vyzada sama a je to. Hlavne se nedej. Jo a zas tak ty casopisy, internet a doktory nebasti, ber to citem. Stejne za chvili poznas, ze kazdej rika neco jinyho, tak bys z toho mela akorat zamotanou hlavu. No kolik je treba diskuzi o dudliku pro kojene deti, o tom kdy dat prvni boticky, o preventivnim sirokem baleni … mohla bych uz o tom psat romany
Ten cas co stravis navic na ceste bohate vynahradi pocit, ze Tve dite ma dobrou peci.
Monca a spol.
Janule,
ta tvoje kamarádka asi necvičila podle Vojty, ale podle Kocha. To je cvičení pro zdravé děti a můžu říci z vlastní zkušenosti, že děti skutečně baví! Necvičili jsme všechno, je tam hodně možných cviků. U některých jsme zase zjistili, že jsme je už před tím dělali přirozeně sami. Je to PERFEKTNÍ knížka, přestože je vydaná v roce 1977! Když řekneš „Koch“, je to dodnes pojem!
Doc. PhDr. Jaroslav Koch, CSc., Výchova kojence v rodině, Avicenum, zdravotnické nakladatelství, n.p., Praha 1977
Zdraví Janka
kopírováno z mailu
Ahoj maminky,narodil se nám kluk Vojtíšek.Musel přijít o měsíc dřív,protože se přes placentu špatně okysličoval.Diagnóza Hypoxie.Byl napojený na ventilační přístroj dva dny.Podle lékařů to zvládl dost dobře,ale musíme jezdit na rehabilitační cvičení,kde se cvičí Vojtovou metodou.Nemáte někdo s tím zkušenosti?Díky Iva
S Vojtovkou mam zkusenosti mnoho, jak je videt vyse. S touto diagnozou zadne. Napis s cim bys chtela konkretne poradit.
M+A+A
Ahoj Ivo, taky už nějakou dobu s naším malým cvičíme. Chodím cvičit ke známé, tak ti od ní můžu leccos vyzvědět. Napiš, co by tě zajímalo, i když nejlíp ti asi poradí přímo někdo na rehabilitaci, kdo to dělá a rovnou ti to i ukáže, protože je tuto metodu třeba provádět správně, aby měla ten efekt. Pokud cvičíš špatně, můžeš i ublížit, protože , a Monis mi dá jistě za pravdu, zezačátku je potřeba hodně se soustředit, aby člověk všechno dělal, tak jak má, když navíc miminko neprojevuje vůbec žádnou radost, že cvičí. Ahoj Markéta
Monis, já to cvičím na kuchyňském stole, i ty polohy na bříšku celkem dobře zvládám s přilehnutím, a že je zapotřebí. Příští týden budeme mít 6. měsíců a malej při tom cvičení bojuje jak lev. Začal mi dokonce odstrkávat ruce. Musím zjistit, jestli ho mám nechat, nebo ne, protože pak není vidět to zapojování svalů, když mu ty ručičky odstrkuji. Potom nedělám nic jiného, než to a moc toho nenacvičíme. Na rehabku jdu až příští týden, tak doufám, že se to ještě nezhorší. Ale když nad tím tak uvažuji, asi to vadit nebude, ten reflex to spustí i tak. Je přece spousta i starších dětí, které cvičí a taky se určitě brání ne? Ahoj Marketina
Ahoj Market,
„miminko neprojevuje vůbec žádnou radost, že cvičí“ to jsi rekla velice hezky
Jo, ten osobni dohled nad cvicenim je fakt potreba. Doktorka me posledne pochvalila jakej uz mam grif na to pokladani hlavicky kdyz jsou na brisku, rekla jsem ji: to vite, kdyz to clovek dela 8× denne, to se to rychle zazije (4× denne cvicim s obema holkama).
Na jidelnim stole jsem to taky zkousela, ale mam nejak dlouhy nohy nebo co, musela jsem je mit dost roztahly, abych je mohla spravne zalehnout. Hele tema rucickama Te odstrkuje, kdyz je nazadech, u ty hrudni zony? To holky delaly taky, nebo se me jednoduse chytly a zaryly nehtiky.
Zkusila jsem tu hrudni zonu se svesenejma nohama, ale ten nas lusistnik se prohyba stejne, opre se o zadek, zvrati hlavu a je to. A kdybych ji nechala viset i zadek, tak uz mi zbuchne cela.
Vam uz je 6 mesicu, tak to uz mate za par
Ty sledujes zapojovani svaliku? U hrudni zony bud kopou nozickama nebo ne, pak rucicka do strany, opirani se o cela zadicka, to je jasny to vidim. Ale na brise se ma zasouvat nejak lopatka a to jsem tupon, nic nevidim ani v tom zrcadle u doktorky. Jedine na boku rozeznam, ze se ta lopatka hejbe ![]()
Hrudni zonu prej cvicej i skolaci, tak jsem si delala srandu, ze odcvicim Betku a Anezku, hupnu na mrazak a manzel odcvici me
Popravde, nejaky cvico by mi rozhodne neuskodilo.
U tech starsich deti se musej vic motivovat a brat to jao hru, jinak by je tezko nekdo prepral a kdyz, tak z toho uz by vazne mohly mit trauma.
M.