Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 jojo jsem zdejsi…
Ja se teda bala vyssiho zisku u komancu, ale i tak je to strasny ![]()
@terinka4444 píše:
@Ploskutáček To se pleteš, já nejsem shovívavá k Nečasovi a jeho Janince, a je mi fuk, že je soud zatím neodsoudil ( to bylo jen ta presumpce neviny), je fr a správné, že jen podezření na nekalou věc, nebo morální hodnota jejich chování, přestože by to nakonec bylo tak nějak v souladu s legislativou, jim zlomilo vaz a upadli do propadliště dějin. A zrovna tak nejsem shovívaví k Babišovi, protože jak on hlásá pravdu a nic než pravdu a boj proti lži a korupci a bla bla bla, tak i kdyby Čapí hnízdo nakonec v souladu s legislativou bylo čisté, morální chování čisté není, lhal, mlžil, tajil, kdyby k tomu nebyl donucen, nikdy by neřekl, kdyby se tomu šlo vyhnout, nepřiznal by, vykrucoval se, místo obhajoby svých lží útočil na ostatní snad do roku bitvy na Bílé hoře, trapárna nad trapárnou, už jen tohle jeho chování svědčí o tom, co je zač. To že ty jsi vyhodnotil jako jedno amorální chování jako horší než druhé není směrodatné, někdo to může vidět přesně obráceně.
V tomhle taky souhlas, jenže morálka se u politiků v Čechách nenosí jaksi obecně. Máš pravdu, že omezit to jen na porušování zákonů by bylo hloupé, za tohle šla do báně od roku 89 možná tak pětice vrcholných politiků nebo jejich nohsledů. Možná se řídí tím, že co není zakázáno zákony, je dovoleno. Kdyby se ale odsuzovalo i za nemorálnost, nestačily by věznice. Tohle byl dobrý postřeh, Teri. Já si teda subjektivně myslím, že u Janinky k porušení došlo + ty odměny, které sice zákon neporušovaly, ale byly nemorální. A totéž platí i u Babiše. Na druhou stranu, chtít po politicích morální chování je utopie. Tím tohle chování neobhajuji. Dřív jsem zastával názor, že každé čtyři roky vyměnit celý parlament, a nahnat tam nové, nezkažené lidi. Protože na ten plat poslance a senátora si člověk zvykne snadno, většina z nich neví, ani o čem hlasují, a pak ty ceny v kantýně.. Je to návykové. A pak si vždycky řeknu, jestli ty lidi, kterým vadí chování politiků, jejich výhody, požitky, odtržení od reality, by nebyli po pár letech v politice úplně stejní. Zkráceně? Ohledně politiky jsem velký pesimista, většina myslí převážně na sebe a jen menší část se tou politikou nenechá charakterově zdeformovat. Ono mít sám před sebou čisté svědomí, to není vůbec špatný pocit. Ale připadá mi, že většina politiků napříč stranami žádné svědomí nemá. A když je vidím v diskuzních pořadech, aniž by promluvili, už přesně vím, který politik z jaké strany bude co říkat. Už ty fráze a floskule znám zpaměti.
Všichni víme, jací by měli ideální politici být, ale tím, že jsou taky jen lidi, tak mají své slabosti, závislosti, a proto dokonalí být nemůžou, a podle toho o pak vypadá. Prostě prachy a možnost dostat se k lizu je velmi lákavá, pro většinu lidí. Já považuji za úspěch, že už se dnes o korupci mluví bez obalu, ještě před 15 lety to bylo tabu, politici to popírali, novináři našlapovali potichu, aspoň tohle je úspěch.
Příspěvek upraven 09.10.16 v 16:33
@Petra Z píše:
@terinka4444 Tak to je mazec…![]()
a to máme ještě i tři mandáty pro piráty, prostě neuvěřitelné.
@Ploskutáček A o tom to právě všechno je, já bych ani u politiků nějaké morální chování sna neočekávala, co bych očekávala je, že to vidí volič, a tady já cítím to strašné a obrovské zklamání, u svých spoluobčanů.
@catherine100 píše:
@terinka4444 jojo jsem zdejsi…Ja se teda bala vyssiho zisku u komancu, ale i tak je to strasny
já čuměla jak puk na ty tři mandáty pirátů, prostě fakt tady na to zírám jak blázen. Ale nezbude jim nic jiného, než jít do koalice s ANO a to po těch předvolebních bitvách jsem na ně tedy zvědavá. Komunisti jsou jasná opozice, ty odmítají všichni, navíc nejsou zajímaví počtem mandátů. Chci je vidět, jak se porovnají tedy.
@terinka4444 no buhvi jak to dopadne, me vic nez pirati prekvapili ti nackove ![]()
Co jsem koukala na kandidatku piratu nebylo to tak zle
Na koalici jsem zvedava, nebot AB cca pred mesicem prohlasil, ze nevidi problem spoluprace s komunisty ![]()
@catherine100 píše:
@terinka4444 no buhvi jak to dopadne, me vic nez pirati prekvapili ti nackove
Co jsem koukala na kandidatku piratu nebylo to tak zleNa koalici jsem zvedava, nebot AB cca pred mesicem prohlasil, ze nevidi problem spoluprace s komunisty
aby ne, když je taky bývalý ![]()
@catherine100 píše:
@terinka4444 no buhvi jak to dopadne, me vic nez pirati prekvapili ti nackove
Co jsem koukala na kandidatku piratu nebylo to tak zleNa koalici jsem zvedava, nebot AB cca pred mesicem prohlasil, ze nevidi problem spoluprace s komunisty
jenže ani komunisti jim nebudou stačit
@terinka4444 nastesti nebudou, takze kdovi jaky slepenec tady bude ![]()
Co jsem cetla, tak i v Plzni ANO vysachovali…no jsem velmi, velmi zvedava
@terinka4444 píše:
já jsem od včerejška tak nějak otupělá, mě se EET netýká, už před rokem jsem převedla platby na výhradně bezhotovostní, totéž manžel, protože náš obor to umožňuje, ale upřímně, já jsem z těch výsledků voleb, a třeba i z těch komentářů pod tebou daným odkazem úplně v šoku, já opravdu nechápu tolik nenávisti, závisti, to mnutí si rukou, jak jim to nandáme, tu slepotu k vládě oligarchy. Je mi smutno, musím říct, že poprvé od doby, co jsem dospělá a sleduju volby, jsem opravdu v šoku a vyděšená z myšlení mého národa. Ano, prvně vyhrál, nikdo ho neznal, měl super vedenou kampaň za těžký miliony profíkama na prezidentské kampaně z USA, tomu se dalo těžko konkurovat, ale za ty roky, co ho tu máme, přeci lidi museli prozřít. Ale ne, a to mě děsí, strašně děsí. Ještě pár takových volebních výsledků a všichni makáme za minimální mzdu pod Agrofertem, páč nic jinýho nebude. Zeptejme se babišovo zaměstnanců, jak jsou spokojení a šťastní a ohodnocení v práci. Skoro nikdo z nich si veřejně nedovolí pípnout.
Bacha na platby kartou pokud to používáš, to už vůbec nechápu jak to někdo mohl vymyslet ![]()
@hanyny píše:
@terinka4444 Asi tě zklamu, ale odhadlas mě špatně. Nejsem Babišův příznivec.Já volím KDU
A moc nerozumím tomu, proč se tak vztekáte. Možná nejsou elektronické pokladny v celé Evropě, ale ve větší části jo, dokonce i na té zkorumpované Ukrajině. A funguje to tam všude dobře. Nevím o tom, že by si tam, kde to funguje, někdo stěžoval. Proč by to nefungovalo u nás? Já zas nerozumím té hrůze českých podnikatelů, jak se toho všichni děsí.
Bože zjistit si o tom něco. A hrůza českých podnikatelů je v tom, že tady už se podnikat téměř nedá, logicky ani vytvářet nová smysluplná pracovní místa. Ale to bys o tom skutečně musela něco vědět…
@catherine100 píše:
@terinka4444 nastesti nebudou, takze kdovi jaky slepenec tady budeCo jsem cetla, tak i v Plzni ANO vysachovali…no jsem velmi, velmi zvedava
Plzeň jsem taky před chvílí četla, mi to vyvolalo úsměv na tváři.
@Nimie píše:
Bacha na platby kartou pokud to používáš, to už vůbec nechápu jak to někdo mohl vymyslet
nepoužívám, všechno jsem to eliminovala, je to jako sranda, lidi na mě koukají jak na bázna, nicméně dostanou faktruru a převodem. Ta karty je taky ichtylárna, zbytečně tím zkomplikují všem život, protože eshopy přeci mají jasně dohledatelné stopy už dlouho, i při platbě kartou, další, kde je jasně vidět, že mu nejde o to férové přiznávání všech plateb, ale o buzeraci a buzeraci a znesnadňování a hlavně sběr informací. Jako drtivá většina lidí už dneska používá platební kartu pro nákup přes internet, zbytečná byrokratická zátěž pro eshopy, zbytečné výdaje navíc. Ty menší zruší platby kartama, což je konkurenčně znevýhodní, protože přiznávám, že já nenakupuju v eshopu, kde nemůžu zaplatit kartou. prostě pakárna na entou.
@Nimie píše:
Bože zjistit si o tom něco. A hrůza českých podnikatelů je v tom, že tady už se podnikat téměř nedá, logicky ani vytvářet nová smysluplná pracovní místa. Ale to bys o tom skutečně musela něco vědět…
Za chvíli vyvedem firmy mimo republiku, ve chvíli, kdy objem zahraničních plateb bude víc jak nadpoloviční, tak se vyplatí normálně vyvézt ten živnosťák mimo naši republiku. Já stále doufám, že od prosince to bude takový fičák a debakl, že se něco stane a nakonec to nebude.