Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nimie píše:
Mě by upřímně zajímala motivace lidí, kteří volili ANO…
To jsme na tom podobně, nevím o jediném voliči ANO v mém okolí, takže se nemám koho zeptat ![]()
@Nimie píše:
Mě by upřímně zajímala motivace lidí, kteří volili ANO…
Podle me si to pekne zaplatil.. ![]()
@cucik14 píše:
@Nimie Asi se jim libi napad, ze pujdou oni do duchodu v sedmdesati jejich deti kolem osmdesatky…![]()
Mě to spíš překvapuje z hlediska životní svobody. Je tu plno moralizujích lidí a pak… skutek utek ![]()
@PH36 píše:
U nás doma teda totální nespokojenost a přítel je děsně vzteklej a nasranej, to bude zas večer…Když já jsem nervní a brečím, že se nedaří miminko, tak mi říká, že nechápe, proč se tím pořád tak stresuju a kvůli politice je zas nervní on, jasně, že mi to není jednou, ale v současné době teda mám jiné starosti, tak nejsem spokojená s výsledkem, ale trápí mě mnohem víc něco jiného…Tak asi tak
No, tak mě jako těhotnou teda vzestup fírera docela trápí, právě kvůli tomu nenarozenému nebožátku.
@radkka píše:
To jsme na tom podobně, nevím o jediném voliči ANO v mém okolí, takže se nemám koho zeptat
Já bohužel ano, převážně mladší generace v kategorii zaměstnanců, většina z nich buď vyrostlí na penězích rodičů nebo sice i z běžnějších poměrů, ale bez výrazné nutnosti se dokázat sám postarat. Jenže tam je to jasné - naivita, tak by mě zajímala motivace dospělejších lidí.
Příspěvek upraven 08.10.16 v 18:57
@Nimie píše:
Mě to spíš překvapuje z hlediska životní svobody. Je tu plno moralizujích lidí a pak… skutek utek
Mě to doslova s..e z hlediska mojí svobody. Že o životě mě a mých dětí rozhoduje tak tupý stádo! Jednak ta část, co se ani nenamáhá volit, a pak ta, co sice volit jde, ale zvolí tohle.
@cucik14 píše:
@Azeretereza Moje slova…kolem nas skoro nikdo nesel, ale nadavaji pak vsichni
Pritom ja kdyz jsem prisla do budovy, kde se volby konaly (mame vice vol. mistnosti v jedne budove), tak me az prekvapilo, kolik lidi bylo a i pani, u ktery jsem byla, mela v papirech vyskrtana skoro vsechna jmena. Kdyz jsem pak videla, jak tristni ucast byla, docela me to zarazilo. A jak rikas - nejde nikdo, drzkuji vsichni ![]()
@Nimie píše:
Já bohužel ano, převážně mladší generace v kategorii zaměstnanců, většina z nich buď vyrostlí na penězích rodičů nebo sice i z běžnějších poměrů, ale bez výrazné nutnosti se dokázat sám postarat. Jenže tam je to jasné - naivita, tak by mě zajímala motivace dospělejších lidí.Příspěvek upraven 08.10.16 v 18:57
Já fakt marně přemýšlím, o politice se zběžně s přáteli i rodinou bavíme a většina jej nemůže vystát, ale je pravda, že jsou to z větší části podnikatelé, živnostníci, kolem 30 let a více ![]()
@radkka tak to máš samozřejmě pravdu
Ale já jsem v poslední době taky psychicky na dně z toho, že se nedaří a v hlavě mám jen to, co nás čeká, že ta politika jde ted trochu mimo mě, samozřejmě jedno mi to není, a toho blba jsem samozřejmě taky nevolila…
@Camael píše:
Mě to doslova s..e z hlediska mojí svobody. Že o životě mě a mých dětí rozhoduje tak tupý stádo! Jednak ta část, co se ani nenamáhá volit, a pak ta, co sice volit jde, ale zvolí tohle.
Tak nějak…
Jsem nas.ana na vysledek a zklamana z volebni ucasti… ![]()
Nechapu to, ale asi je to tim, mezi kterymi lidmi se pohybuji a naivne jsem verila, ze i jini smysli podobne ![]()
Tohle je hloupý téma. Prostě národ zvolil, jak zvolil. Já volit nebyl, ale nenadávám, protože všichni politici stojí za houby. Z týhle diskuze je vidět, že jsme ještě skutečně nevyzrálá demokracie. Po volbách je totiž vždycky někdo naštvanej. A v podstatě je úplně jedno, kdo je u moci, protože politici myslí primárně na sebe.
Rozhodně nejsem tak pitomej, abych si myslel, že šel Andrej do politiky, aby udělal něco dobrého pro lidi. Já už totiž na čisté, nezištné dobro v politice nevěřím. Vždyť to zní šíleně - co vede 3. nejbohatšího politika u nás, že založí politickou stranu? Určitě osobní zájem. Proč nejde do politiky třeba soustružník Franta Vomáčka z Dolní Lhotky? No protože má svých starostí dost. Nikdo mi nevymluví, že 95% lidí jde do politiku kvůli osobnímu prospěchu. Těch 5% to možná myslí vážně s cílem, něco tady zlepšit. Ale co? Pro koho? Když bude někdo živnostník/podnikatel, tak bude hájit především jejich zájmy. Když bude někdo zaměstnanec, bude zase kopat za ně, důchodci za důchodce, postižený za postižené. Háček je v tom, že občas zájmy různých vrstev společnosti jdou proti sobě a nikdo nikdy nebude zcela spokojený.
Ještě před pár lety jsem byl naivní blb, když jsem věřil, že se dá vládnout tak, jak to známe v pohádkách o spokojeném království, ale je to pitomost neskutečná. Vždycky tu bude někdo nespokojený, vždycky tu bude někdo, kdo si myslí, že to tu stojí za prd. Poslední dva tři roky mám dokonce pocit, že si to myslí všichni. Štvou mě tunely, zlodějiny, bezpráví. Ale to prostě k demokracii patří. Asi. Přestal jsem téměř číst zprávy i diskuze na internetu. Ne, nejsem sluníčkář, lidi jsou mnohdy naštvaný právem, protože 27 let po sametu čekali něco víc. A trochu pokrytecky se mluvilo jenom o tom pozitivním, o cestování, svobodě, studiu. O tom negativním, že dost lidí bude bez práce, pojedou finančně nadoraz, o tom se pomlčelo. Ne, nevolám po minulém režimu, je mi 33. Když se to zlomilo, bylo mi 6. Ale ještě pár let dozadu jsem se dojímal nad tím, jak lidi stáli na náměstích a táhli za jeden provaz, přišlo mi, že bylo víc sounáležitosti.
Proto mě vytáčí Sobotkův slogan: „Vláda pro dolních 10 milionů“. Nechtěl bych dělat premiéra, ale vládnutí podle mě spočívá v tom, nikoho příliš nenaštvat. Nepoštvat proti sobě zaměstnavatele, odbory, důchodce, zkrátka není to sranda to vyvažovat.
Vždycky mě bytostně uráželo, když jsem četl, že politici jsou odrazem společnosti. Bral jsem to osobně. Já, který nic nikdy neukradl, nezneužil sociální dávku, nevzal úplatek? Ale asi před měsícem mi došlo, že je to pravda. Ne že by všichni lidi kradli, podváděli, to vůbec. Spíš mě napadlo, že mít tu možnost, i většina obyčejných lidi by se zachovala stejně. Příklady?
Ano, rozlítil mě požadavek učitelů na 15% ročně, to spadli z višně. A „Konec levných učitelů“ mi taky přijde neetický nátlak. Tvrdí, že učitelé jsou nejhůře placenými vysokoškoláky. No, možná by se divili, kolik vysokoškoláků dělá za o dost menší platy. To mi přijde jako demagogie. Oni totiž konstatují, že jejich platy jsou na 56% platu průměrného vysokoškoláka, takže průměrný vysokoškolák v ČR bere 46 tisíc korun? To mí kamarádi rozhodně do průměru nezapadají, jejich platy neznám, ovšem pozice ano, a jsou rádi, když dosáhnou na průměrnou mzdu. Nemám nic proti zvyšování, ale musí to být v ekonomických možnostech země, což 15% ročně rozhodně není.
Často nás srovnávají s Finy, tamní školský systém prý patří k nejlepším na světě. Průměrný plat učitele je tam 3 250 euro, průměrná celková mzda v zemi je 3 365 euro. Pochybuji o tom, že jinde v Evropě je to výrazně jinak. Je v ostatních zemích plat učitelů výrazně nad průměrem v oněch zemích? Pochybuji. Učitel je málokde skvěle placená profese, většinou jen průměrně nebo mírně podprůměrně.
@catherine100 taky to tak nějak vidím, kolem mě šli volit všichni a nikdo z nich nevolil stranu, co zvítězila, ale asi to bude tím, že se pohybujeme mezi jinými lidmi, jak píšeš…
@PH36 píše:
@radkka tak to máš samozřejmě pravduAle já jsem v poslední době taky psychicky na dně z toho, že se nedaří a v hlavě mám jen to, co nás čeká, že ta politika jde ted trochu mimo mě, samozřejmě jedno mi to není, a toho blba jsem samozřejmě taky nevolila…
Ať se brzy zadaří
![]()