Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 ja te trochu chapu, mela jsem tenhle pocit pri prezidentských volbách, které vyhrál rumový sud. Vždycky po volbách zůstane někdo na. sranej a nechápající.
@hanyny ne, prostě nejsou a tam kde jsou, bavíme se o eet, ne o elektornických pokladnách, tam to všemu jen přitížilo. Protože je to byrokratická zátěž, protože to likviduje starší drobné živnostníky, kteří nebudou z toho mají hrůzu, protože to zabere strašně času, a nejde to nechat dělat vlastní účetní, protože jsou z toho restrikce jak blázen, protože největší oligarcha ovládající finanční trh naší země je ministrem financí a tudíž střet zájmů je snad naprosto jasný, tedy jasný všem na západ od nás, jen ne našim…a mohla bych pokračovat další slohovou prací.
@kačule.j píše:
@terinka4444 ja te trochu chapu, mela jsem tenhle pocit pri prezidentských volbách, které vyhrál rumový sud. Vždycky po volbách zůstane někdo na. sranej a nechápající.
to jo, když volby nedopadly podle mých přání, tak jsme si řekli, ty jo, to je v řiti a dál nic. Tentokrát mám strach, opravdu strach. Ne z toho, co udělají jednotliví lidé na krajích, to vůbec, stejně půjdou do koalic a ty kraje víceméně pošlapou tak, jak šlapou, mám strach z toho, co tyhle volby říkají, strach z toho, jak dopadnou parlamentní volby a co to pro nás bude znamenat. A rozhodně nejde o EET, sice paskvil, ale o to vůbec nejde. Doufám, že mu EU prokáže ty jeho čachry machry, a doufám, že jeho volič nemávne ruknou a neřekne zase jen no a co.
@terinka4444 me jde i o to EET jsem povolanim ekonom obor statni sprava a proste vidim co to je za hruzu
Dale je muj manzel drobny remeslnik, je neskutecne manualne zrucny, ale treba neni schopen pochopit ani rozdilne dph (15 a 21)…faktury, platby atd delam ja, aby to bylo v poradku…ale az se EET dotkne i jeho a ja uz nebudu na meterske jsem zvedava…a takovych znam hodne
@hanyny srovnavas nas s Ukrajinou
ale tim smerem doufam jit nechceme ![]()
Opravdu je ta problematika EET slozitejsi a rozdilnejsi od registracnich pokladen
A drobni a stredni podnikatele padnou - to uz Andrejko nekolikrat prohlasil verejne a vse bude pod „jeho“ velkymi holdingy…
A ja brzo dostanu ban ![]()
@catherine100 píše:
A drobni a stredni podnikatele padnou - to uz Andrejko nekolikrat prohlasil verejne a vse bude pod „jeho“ velkymi holdingy…A ja brzo dostanu ban
to ani není na toho veselého smajlíka. Ano Andrejkovi jde o likvidaci drobných a středních a nijak se tím netají.
@terinka4444 Souhlasím s tebou naprosto v tom, že drobní živnostníci to tady nemají jednoduché a nedivím se, že tolik lidí pokládá živnost.
Já jsem se také živila sama a vím, jak je to náročné, pokud děláš sama na sebe. Něco jiného je mít firmu, kde na tebe vydělávají ostatní, nebo pak jiná sorta jsou ti, co jsou placení ze zdravotního pojištění (ambulance lékařů, klinických logopedů a psychologů…), ti se špatně nemají.
@catherine100 Já nás nesrovnávám s Ukrajinou. Srovnávám s Evropou, Ukrajina byl jen příklad, že i země, které jsou na tom ekonomicky hůř než my, to zvládly
My docela cestujeme a připadá mi, že opravdu ve všech zemích mi ke všemu, co si koupím vyjedou lístek z pokladny. I když to stojí třeba euro a je to ve stánku někde v horách. Já nerozumím rozdílu mezi elektronickou evidencí tržen a elektronickou pokladnou, to se přiznám, myslela jsem si, že to spolu úzce souvisí.
Ale nikdo mi ještě neodpověděl na to, proč by tady nemělo fungovat něco, co všude jinde už dávno a dobře funguje??? ![]()
Naprostý souhlas s cecetkou a darkgreen na předchozí sedmé stránce. Naopak mě zaráží Terinka a celkový hysterák proti Babišovi. Pravda, nestudoval jsem všechny politické diskuze na Emimi, ale nevšiml jsem si, že byste podobně kritické byly třeba k Nečasovi a jeho Janince, Topolánek-Dalík (Pandury budou jen špička ledovce), Drábek-Šiška, Gross, Snopková-Svoboda (Liberta), Paroubek-Kraus (kauza Kakao), Dolejš-úplateček, pánové Rittig, Janoušek, Houska, Kalousek-Háva. A vy se tady můžete zbláznit kvůli Čapímu hnízdu.
Co jsem měl možnost slyšet, sice od Babiše, tak v době, kdy žádal o tu dotaci, to kontrolovalo MF v čele s Mirkem i úředníci EU. Žádné pochybení nenašli. Rozhodně si nemyslím, že je Babiš 100% čestný, ale mluvíme tu o 50 milionech. Já spíš nechápu, proč o tu dotaci vůbec žádal. Každopádně tady něco nezdravě nafukujete, ale v podstatě za to nemůžete. Ona je to i vina novinářů, mě Čapí hnízdo vůbec nezajímá, ale novináři po tom jeli až psychopaticky. Kdyby se podobně angažovali i v jiných, daleko větších kauzách, bylo by to důvěryhodnější. To je spíě o tom, že se ostatní kluci Babiše bojí, berte to tak, že bude legrace. Ano, vlastní média, ale to jistý pan Bakala taky, jen není v politice.
Osobně Babišovi moc nevěřím, ale už jsme tu měli daleko větší hrobníky republiky, především z ODS a TOP09, z těch jsem zase šílel já. Pro mě není výsledek voleb znakem oblíbenosti Andrejky, pro mě je to protestní hlas, takové fuck-off ostatním stranám. Je tady spousta jiných politiků, kteří mě zneklidňující víc. A je v něčem zásadní rozdíl, když jde do politiky nemajetný člověk, aby se napakoval, nebo když tam je miliardář, aby upevnil moc? Kvůli lidem tam nejde ani jeden, ale troufám si tvrdit, že pod Babišem se rozhodně nebude lidem žít hůř než pod Nečasem nebo Kalouskem. Možná to není o tom, kým ten člověk je, ale co dělá pro lidi. A já ho jako ministra financí řadím mezi ty lepší. Uvidíme, jaký bude premiér, tam se nám vybarví úplně. Ono taky může mít vliv i to, jak se staví k migrační krizi, kdy je radikálnější a tvrdší než Pravítko. Otázka je, jestli to není jen vějička na voliče, uvidíme, jestli bude názorově stejně konzistentní i jako předseda vlády.
Každopádně pro ty, které Babiš děsí ve snech, tak je můžu ubezpečit, že dřív nebo později udělá chybu nebo na něj novináři něco objeví. A když neobjeví, tak se to vykonstruuje. Zkuste přemýšlet i o objektivitě všech médii. Každé někomu patří. Myslíte, že je zájem informovat lidi o pravdě? Zkuste o všem pochybovat. Babiš je neoblíbený, politiky, novináři, trochu jako Zeman.
Mě spíš zajímá, jakého politika byste, dámy, chtěly? Čestného a neúplatného? V tom případě zkuste jinou planetu. Prachy a moc jsou silné opium. Věděly jste, že byl poslancem krátce i Rudolf Hrušínský? Pak mandát ukončil. Bylo to jednak ze zdravotních důvodů a také prý už ho nebavilo poslouchat to tlachání o ničem. A to bylo krátce po 89. Co by dnešní politice řekl Kryl? A pokud už se někdo snaží dělat něco pro lidi, tak sám nebo jen v hrstce pár lidí proti těm druhým, zakrnělým nic nezmůže.
Podnikatelé - ne, nepodnikám a být premiérem, Mládka bych za parazity odvolal. Zároveň mě ale vytáčí až ochranitelská ruka, možná až zbožštění podnikatelů a živnostníků. Ne, všichni určitě zloději nejsou, ale také všichni nejsou poctiví. Zkuste se zeptat samy sebe, proč má slovo „podnikatel“ v Česku pejorativní nádech a proč se velké části lidí objeví v hlavě podnikatel = zloděj? Že by počátek devadesátých let, divoké privatizace. Takže ne, všichni podnikatelé nejsou poctiví, všichni asi určitě neodvádějí poctivě daně, ale rozumím tomu, kdybych byl podnikatel, určitě bych se taky nemile kroutil, že zas musím něco plnit, i když poctivě platím. Bohužel, všichni nejsou jako vy, máme tu milion živnostníků, což je nejvíc na počet obyvatel v celé Evropě. A jakože je trendy daně neplatit, že jejich výběr byl v uplynulých letech slabý, na tom se shodneme. Dost firem i lidí se totiž řídilo tím, že daně platí jen blázen a že není machr ten, kdo odvádí, ale kdo optimalizuje. Tomu se věnují i celé firmy. Na stranu druhou je logický, že chce každý platit co nejméně.
Asi by bylo špatně, kdyby bylo po volbách a my tady nadšeně a spokojeně všichni hýkali. Kdyby byl politik, za kterým by se sešikoval celý národ, asi by bylo něco špatně. Bohužel nejsem historik, když tak mě poučte, ale tipnul bych si, že kdybychom žili v období První republiky a mluvili s lidmi v hospodách, nejspíš by všichni neopěvovali Masaryka. Dneska máme internet, že.
I tahle diskuze ukazuje vlastně to, že se nikdy nemůžeme shodnout. Pokud bych podnikal, je pro mě výhodná ODS nebo TOP09, protože podnikatelé a živnostníky nebuzeruje a chce malý a levný stát. Za mě bych řekl spíš malý a slabý stát. A nevýhodou těchto stran je to, že jsou jim vesměs u zádele všichni ti, co podnikateli a živnostníky nejsou.
Měl jsem možnost sledovat OVM, kde byla Marksová z ČSSD a Adamová z TOP09 a povídali o důchodech. No a z Adamové vypadlo, že když byla krize, přidali důchodcům 40 korun. Když se teď ekonomice daří, měli bychom šetřit na horší časy. Já si to překládám jednoduše - nepřidávat nikdy nebo velmi málo, protože je krize, a když krize náhodou není a je růst, taky se moc přidávat nebude, protože se vlastně připravujeme na krizi další. Růst je jen období mezi krizemi v podstatě.
Ale většina lidí chce dřív nebo později něco od státu, důchod, mateřskou, lidi se chtějí mít líp, což jen stát nezajistí, ale poskytuje služby. A bez služeb státu na určité úrovni se všichni můžeme jít klouzat.
Příspěvek upraven 09.10.16 v 10:31
@hanyny problém je ten, že EET všude jinde dobře nefunguje, všude jinde není a kdyby náhodou bylo, viděla bys tu obrovskou nevoli, co by se zvedla. Vyjetý lísteček z registrační pokladny, to je ta účtenka, všude jinde v Evropě, nijak nesouvisí s tím, co je naše EET. O registrační pokladny nikomu nejde, všem jde o elektronickou evidenci tržeb. A vidíš, to je právě ono, strašná spousta lidí vůbec ale vůbec netuší, co to vlastně je, spojí si t s lístečkem z registrační pokladny a tím to hasne. A pak se dočtu, proč by to jako nemělo být a co je na tom a že ty poctiví, těm to mlže být šumák. No tak nemůže, i těm poctivým to přidělá sakra práce, starostí a peněz navíc. Mě jako drobného živnostníka spolu s manželem pracujícího na sebe jen blbé kontrolní hlášení o dani stojí 1000 korun měsíčně víc, protože účetní si to prostě nechá zaplatit. A pro mě to prostě nejsou malé peníze, chápu, že pro Andrejka je tohalířová položka, pro mě je to 12000 za rok, eet nás bude stát minimálně ( krom pořízení) dalších 12000 za rok, když pominu buzeraci, jak by se líbilo zamětsnanci, kdyby mu Andrejko řekl, tady máš povinnost, neexistuje se z ní vyvléct, a od listopadu ti beru z čisté výplaty každý měsíc tisícovku a tvému manželovi též. Taky byste nad tím mávli rukou a řekli no a co, nebo ještě lépe, když si nevyděláš 2000 navíc, tak nejsi schopnej a nepracuj a dělej něco jiného.
@Ploskutáček Nečas a jeho Janinka nijak neohrožovali demokracii v republice, Nečas s Janinkou za oproti Babišovi v podstatě neudělali nic, navíc doteď Nečas s Janinkou nebyli shledání ničím vinni, jsetli to sleduješ, jeden soud za druhým je zprošťuje. Nicméně, Nečasovi s Janinkou jejich drobnosti srazily totálně vaz, a spolu s nimi vaz do té doby poměrně silné straně, takže napříč vysokou i nízkou politikou zasáhla kauza Nečas a Janinka všechny, od poslanců po drobného zastupitele té strany, takže to celkem zbytečně udáváš, Nečase a Janinku.
Babiš evidentně lhal, mlžil, dělal z nás debi.ly, a doufám, že mu prokáží úmyslnný podvod při čerpání dotací, a nic, ještě se ho všichni jeho příznivci zastávají. A to že tebe Čapí hnízdo vůbec nezajímá, a že napíšeš jde jen o 50milionů, to je celkem tvoje věc. Tobě můj nesouhlas s vývojem politické scény přijde hysterický, můj tvoje věty o tom, že jde jen o 50milionů a hnízdo tě nezajímá přijde na mnohem horší výraz, to mi věř.
Jsem zvědaví, co udělá za rok s Atibabišem. Není fér, aby vrcholový ministr nemohl vlastnit média, díky nimž soukromě reklama ovládá podvědomí lidí? Není fér, aby ministr financí, který má absolutní přehled se svými odborníky, nemohl na své firmy čerpat miliardové a miliardové dotace( jejichž objem za za dobu jeho vlády zněkolikanásobil)? Mohla bych pokračovat. A víš co je na tom všem nejlepší, že on vlastně vlastní tenhle portál, předpokládám, že má větší a nebezpečnější oponenty, než je nějaká Terinka na emiminu, ale kdyby chtěl, tak okamžitě ví, kdo jsem a okamžitě proti mě může zasáhnout. A mně pak jen nezbývá doufat, že moje účetní je fakt bezchybná účetní. To mi vadí.
@Ploskutáček nemam cas reagovat na takovy sloh
Jen jedna vec…jak se dostal Babis ke svemu majetku…anoooo privatizace…takze on to tu rozkrada uz dlouho, jen mu to asi prislo malo a chce vic…
A ja znam v politice nekolik slusnych lidi, o kterych se tu nehodlam dohadovat a bohuzel /bohudik to nejsou populiste a tim padem se tezko dostavaji k moci
@terinka4444 píše:
@Ploskutáček Nečas a jeho Janinka nijak neohrožovali demokracii v republice, Nečas s Janinkou za oproti Babišovi v podstatě neudělali nic, navíc doteď Nečas s Janinkou nebyli shledání ničím vinni, jsetli to sleduješ, jeden soud za druhým je zprošťuje. Nicméně, Nečasovi s Janinkou jejich drobnosti srazily totálně vaz, a spolu s nimi vaz do té doby poměrně silné straně, takže napříč vysokou i nízkou politikou zasáhla kauza Nečas a Janinka všechny, od poslanců po drobného zastupitele té strany, takže to celkem zbytečně udáváš, Nečase a Janinku.Babiš evidentně lhal, mlžil, dělal z nás debi.ly, a doufám, že mu prokáží úmyslnný podvod při čerpání dotací, a nic, ještě se ho všichni jeho příznivci zastávají. A to že tebe Čapí hnízdo vůbec nezajímá, a že napíšeš jde jen o 50milionů, to je celkem tvoje věc. Tobě můj nesouhlas s vývojem politické scény přijde hysterický, můj tvoje věty o tom, že jde jen o 50milionů a hnízdo tě nezajímá přijde na mnohem horší výraz, to mi věř.
Jsem zvědaví, co udělá za rok s Atibabišem. Není fér, aby vrcholový ministr nemohl vlastnit média, díky nimž soukromě reklama ovládá podvědomí lidí? Není fér, aby ministr financí, který má absolutní přehled se svými odborníky, nemohl na své firmy čerpat miliardové a miliardové dotace( jejichž objem za za dobu jeho vlády zněkolikanásobil)? Mohla bych pokračovat. A víš co je na tom všem nejlepší, že on vlastně vlastní tenhle portál, předpokládám, že má větší a nebezpečnější oponenty, než je nějaká Terinka na emiminu, ale kdyby chtěl, tak okamžitě ví, kdo jsem a okamžitě proti mě může zasáhnout. A mně pak jen nezbývá doufat, že moje účetní je fakt bezchybná účetní. To mi vadí.
Tvůj názor ti neberu. Ale že Čapí hnízdo bylo mediálně přifouknuté, tím si buď naprosto jistá. Také z té kauzy nejsem nadšený, jinde by za to politik odstoupil. Ale šlo o padesát milionů. Měl to zapotřebí? Ne, neměl. Ale zaráží mě, že podobně nedusili i jiné politiky v minulých dobách. A v době té dotace Babiš ještě v politice nebyl. Věř, že něco bys vyhrabala na každého politika něco, čímž Čapí neobhajuji, jen konstatuji.
A že Nečas nebyl ohrožení demokracie? Tak tohle nebudu radši komentovat. Mě spíš děsí ženská, co úkoluje generály tajných služeb než zneužitá dotace českého ministra. A koukám, že s ženskýma se nemá cenu o politice bavit, vidíte jen to, co vidět chcete. Ale nic proti, jste podnikatelky, Babiš prudí, tohle chápu. Ovšem vadí mi neobjektivita vůči ostatním politikům a kiksům v téhle zemi. Babiš zbohatl z privatizace? Ok. Lidi to ale věděli, nebo ne? A teď si vemte, že byli politici, co se napakovali v politice přímo z privatizací, nebo myslíte, že ne? Doporučuji tohle vlákno přejmenovat na Antibabiš, bylo by to výstižnější.
Příspěvek upraven 09.10.16 v 10:48
@darkgreen No teda nevím. S manželem jsme si na netu vyjeli náš volební obvod, srovnali si preference dle volební kalkulačky, koukli se podrobně na to, jak odpovídali 3 kandidáti, kteří se s námi nejvíc shodli. Potom jsme si pustili ještě volební rozhovor s nimi a projeli si jejich stránky s informacemi - kdo jsou, co už udělali a jaký mají program. Nezabralo to víc, než hodinu. Kandidáty jsme předtím vůbec neznali. Takže se trochu rozumně rozhodovat, kdo nám bude vládnout následujících X let snad nedá takovou práci, ne??? ![]()
@Ploskutáček hele. víš co je na tom nejhorší? Sám píšeš, že jinde by za to politik sám odstoupil a chodil kanálam, náš Andrejko ne, to jeho plkání, že neví, kdo to vlastnil a ejhle oni jeho děti, strašná fraška, za tohle by všude jinde jiný politik skončil. A ano, to je dobrá otázka, stálo mu těch 50 miliónů za to? Nestálo. Potřeboval blbých 50milionů z dotací? Nepotřeboval. Přesto po nich šel, i za cenu toho, jakým způsobem na tu dotaci dosáhl. A z toho jasně plyne že ono je dost bohatý pro prachy to nedělá nebo nemá zapotřebí krást je šíleně ale šíleně liché. Je bohatý a chce být ještě víc bohatý i za cenu, že to nepotřebuje po tom půjde.
@Ploskutáček píše:
Tvůj názor ti neberu. Ale že Čapí hnízdo bylo mediálně přifouknuté, tím si buď naprosto jistá. Také z té kauzy nejsem nadšený, jinde by za to politik odstoupil. Ale šlo o padesát milionů. Měl to zapotřebí? Ne, neměl. Ale zaráží mě, že podobně nedusili i jiné politiky v minulých dobách. A v době té dotace Babiš ještě v politice nebyl. Věř, že něco bys vyhrabala na každého politika něco, čímž Čapí neobhajuji, jen konstatuji.A že Nečas nebyl ohrožení demokracie? Tak tohle nebudu radši komentovat. Mě spíš děsí ženská, co úkoluje generály tajných služeb než zneužitá dotace českého ministra. A koukám, že s ženskýma se nemá cenu o politice bavit, vidíte jen to, co vidět chcete. Ale nic proti, jste podnikatelky, Babiš prudí, tohle chápu. Ovšem vadí mi neobjektivita vůči ostatním politikům a kiksům v téhle zemi. Babiš zbohatl z privatizace? Ok. Lidi to ale věděli, nebo ne? A teď si vemte, že byli politici, co se napakovali v politice přímo z privatizací, nebo myslíte, že ne? Doporučuji tohle vlákno přejmenovat na Antibabiš, bylo by to výstižnější.
Příspěvek upraven 09.10.16 v 10:48
to se mi fakt líbí, ty kecy, že s ženskou nejde o politice debatovat. Jestli sis všiml, Nečas skončil už před dlouhou dobou, a dosud jim nebylo prokázáno vůbec nic, jen tak pro formu. Nicméně úkolování generálů pro svou potřebu jim zlomilo vaz. Úkolování finanční správy pro svou potřebu a získávání informací proti svým konkurentům je v pohodě. Hlavně, že s ženskou se nedá debatovat. Diskuze se nemusí měnit na Antibabiš, tyhle volby bohužel dopadly tak, že je to jasné, buď jsem rád za ANO ( což je Babiš, mluvila jsme s trochou lidí, co stranu ANO opustilo) nebo nejsem rád a nebo jako v mém případě mě děsí, co to do blízkého budoucna znamená.