Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ploskutáček Hele, ta mě tak napadlo, u nás třeba do senátu za ANO kandidoval Váňa. Nic proti Váňovi, co dokázal, skvělé, a mé dítě je koňák, s Váňou se setkává a Váňa je pro ni bůh, nicméně co by takový člověk dělal v senátu? Vidíš, o čem to je? Proti němu stojí Horník, člověk co už dělal politiku, když já ještě chodila na gympl, člověk, který se v regionální a posléze krajské politice angažuje celý můj dospělý život, člověk, pod jehož vedením, spíš spoluvedením, víme, co kraji dal a nedal, člověk, co ví, o čem ta politika je. Tohle je prostě absurdní, fakt je.
@terinka4444 Jako drobného živnostníka tě naprosto chápu, protože jak už jsem psala, jsem se taky určitou dobu živila sama a vím, že to není sranda. Uživila jsem se, ale teď už jsem se nechala zaměstnat ve státním podniku a má to své výhody.
Otázka je, jestli není problém jinde než v registračních pokladnách - vysoké daně apod.
@terinka4444 píše:
to se mi fakt líbí, ty kecy, že s ženskou nejde o politice debatovat. Jestli sis všiml, Nečas skončil už před dlouhou dobou, a dosud jim nebylo prokázáno vůbec nic, jen tak pro formu. Nicméně úkolování generálů pro svou potřebu jim zlomilo vaz. Úkolování finanční správy pro svou potřebu a získávání informací proti svým konkurentům je v pohodě. Hlavně, že s ženskou se nedá debatovat. Diskuze se nemusí měnit na Antibabiš, tyhle volby bohužel dopadly tak, že je to jasné, buď jsem rád za ANO ( což je Babiš, mluvila jsme s trochou lidí, co stranu ANO opustilo) nebo nejsem rád a nebo jako v mém případě mě děsí, co to do blízkého budoucna znamená.
Nemá to s tebou cenu, fakt. Ano, vaz jim to zlomilo. Ale napadlo tě, kolik let se tohle dělo? Co když nám reálně vládla Janinka, což už je dnes naštěstí jedno. Dobře, soud úkolování neprokázal, čili pro tebe je to vyřešené, uzavřené. Doufám, že stejným metrem budeš měřit, pokud se neprokáže, třeba soudem nebo OLAFem, že Babiš dotaci zneužil, a že vše tedy bylo v liteře tehdy platných zákonů, které svým jednáním neporušil.
Protože pak tu můžeme pochybovat i o podjatosti a objektivitě soudů, ty třeba namítneš, že má Andrej všude známý, takže si to ošéfoval, já bych klidně totéž mohl namítnout u soudkyně Nečasová-Nečas. A přitom skutečnou pravdu ty ani já nikdy nezjistíme.
Pokud udělá Babiš fakt nějaký velký kiks, nemám obavu, že mu to lidi při příštích volbách, ať už budou kamkoliv, spočítají. Bohužel, Češi jsou dost otupělí, a tak toho český politik, který je vybaven enormní hroší kůží, musí napáchat fakt hodně, aby mu vystavili voliči červenou kartu. Jinde politik odstupuje třeba jen za opsanou diplomku.
@terinka4444 presne,jako Vana nebo Slegr jasny populusticti kandidati ![]()
A Hornik je proste dobrej ![]()
@terinka4444 píše:
@Ploskutáček Hele, ta mě tak napadlo, u nás třeba do senátu za ANO kandidoval Váňa. Nic proti Váňovi, co dokázal, skvělé, a mé dítě je koňák, s Váňou se setkává a Váňa je pro ni bůh, nicméně co by takový člověk dělal v senátu? Vidíš, o čem to je? Proti němu stojí Horník, člověk co už dělal politiku, když já ještě chodila na gympl, člověk, který se v regionální a posléze krajské politice angažuje celý můj dospělý život, člověk, pod jehož vedením, spíš spoluvedením, víme, co kraji dal a nedal, člověk, co ví, o čem ta politika je. Tohle je prostě absurdní, fakt je.
Jo, v tomhle s tebou výjimečně souhlasím. Něco podobného byl prý Harapes, kterého se údajně ptali, jaký má názor na migrační krizi. Odpověděl, že o žádné migrační krizi neví, prý si to bude muset nastudovat. Já ty kandidáty nechápu. Asi za nima někdo přijde a řekne: „Vlastíku, Pepíku, pojď do politiky, voe. Seš oblíbenej, lidi tě mají rádi!“
No a Vlastík s Pepou jdou, přitom o politice, možná i o světě kolem sebe mnoho neví. Je to, že když je někdo úspěšný v profesním životě, nutně zárukou toho, že bude i úspěšný politik? Dobrý herec, podnikatel, sportovec nemusí být dobrým politikem. Nemluvě o tom, že v dost případech je vstup do politiky dokonalý prostředek, jak se zdiskreditovat. Mám rád hodně českých umělců, ale v momentě, kdy se začnou vyjadřovat k politice, se mi obrací žaludek a otevírá kudla v kapse. Aneb návod jak se oblíbený umělec může stát vstupem do politiky neoblíbeným. Každý by se měl věnovat tomu, co mu jde nejlépe. A nebo jsou tihle lidé fakt přesvědčeni, že mají občanům co nabídnout. Ale reálně - co občané ví o jejich politických názorech, jaký mají postoj k různým tématům a problémům? Většina umělců po zkušenostech s politikou ji kvapně opouští.
@hanyny píše:
@terinka4444 Jako drobného živnostníka tě naprosto chápu, protože jak už jsem psala, jsem se taky určitou dobu živila sama a vím, že to není sranda. Uživila jsem se, ale teď už jsem se nechala zaměstnat ve státním podniku a má to své výhody.
Otázka je, jestli není problém jinde než v registračních pokladnách - vysoké daně apod.
Já se někkdy těm lidem divím, mluvím o drobných živnostnících, že neudělají totéž. A faktem je, zase vyvrátím ten nesmysl o tom, že u nás je nejvíc živnostníků na obyvatele v Evropě, tedy to jsitě je, ale proč to tak je, že kdyby u nás nebyla mzdy na úrovni klidně deset tisíc, z čehož se na dnešní ceny prostě rodina uživit nedá, i kdyby si jeden stoupnul na hlavu a odrážel se ušima, tak by to spousta drobných živnostníků zabalila a šla do zaměstnaneckého poměru. Píší, že je převis pracovních míst, ano to je, i pro ty lidi bez vysokých škol, ale za jakou mzdu? Udělala jsi dobře, že už nejsi živnostník a jsi ve státním sektoru. Důchody, dovolené, nemocenské, OČR, žádná zátěž, odpracuju si svou pracovní dobu a jdu, docela mám tendence ti to závidět
u mě je třeba problém, že prostě není absolutně možné byť minimálně zkrácený úvazek, a bydlíme mimo dostupnost hromadné dopravy, takže děti jsou vázané na to, že je přivezu a odvezu…rázem je to neskloubitelné s běžnou pracovní dobou, takže živnost je východisko. Ale je tam spousta ale, a skutečně pro ty drobné je té zátěže až dost a co se děje poslední dobou, to je úplně děs.
@Ploskutáček To se pleteš, já nejsem shovívavá k Nečasovi a jeho Janince, a je mi fuk, že je soud zatím neodsoudil ( to bylo jen ta presumpce neviny), je fr a správné, že jen podezření na nekalou věc, nebo morální hodnota jejich chování, přestože by to nakonec bylo tak nějak v souladu s legislativou, jim zlomilo vaz a upadli do propadliště dějin. A zrovna tak nejsem shovívaví k Babišovi, protože jak on hlásá pravdu a nic než pravdu a boj proti lži a korupci a bla bla bla, tak i kdyby Čapí hnízdo nakonec v souladu s legislativou bylo čisté, morální chování čisté není, lhal, mlžil, tajil, kdyby k tomu nebyl donucen, nikdy by neřekl, kdyby se tomu šlo vyhnout, nepřiznal by, vykrucoval se, místo obhajoby svých lží útočil na ostatní snad do roku bitvy na Bílé hoře, trapárna nad trapárnou, už jen tohle jeho chování svědčí o tom, co je zač. To že ty jsi vyhodnotil jako jedno amorální chování jako horší než druhé není směrodatné, někdo to může vidět přesně obráceně.
@catherine100 píše:
@terinka4444 presne,jako Vana nebo Slegr jasny populusticti kandidatiA Hornik je proste dobrej
koho, prosím Vás, jakou mentálně vybavenou cílovou skupinu, může oslovit hokejka nebo baletní mistr? Jako volič, kterému by byla taková nabídka učiněna, bych se cítila hluboce uražena. To ji snad dělají z lidí p-del. A přesto je volí nic jiného než blbečkové, kteří nepochopí, na jak nejnižší pudy se tu s nimi hraje, že snad do politiky patří ten, co kromě bruslení, hry na klarinet, sezení v sedle nebo piruetu neumí a neví o veřejném životě zhola nic. Panáci na niti.
@terinka4444 píše:že by to bylo tím, že se běží Velká pardubická
@Burj Chalifa to nevím, ale žokej u nás dostal 19%hlasů
@Burj Chalifa je ti fakt ukrutnost, no my ho máme každopádně ve druhém kole, takže ještě bude legranda ![]()
@terinka4444 teda Harapese jsem registrovala…ale i Váňa??? to jako fakt???
![]()
Já jsem ráda, že v našem kraji to dopadlo, jak dopadlo…
ale celkově---no nebudu raději psát ![]()
@Burj Chalifa píše:
koho, prosím Vás, jakou mentálně vybavenou cílovou skupinu, může oslovit hokejka nebo baletní mistr? Jako volič, kterému by byla taková nabídka učiněna, bych se cítila hluboce uražena. To ji snad dělají z lidí p-del. A přesto je volí nic jiného než blbečkové, kteří nepochopí, na jak nejnižší pudy se tu s nimi hraje, že snad do politiky patří ten, co kromě bruslení, hry na klarinet, sezení v sedle nebo piruetu neumí a neví o veřejném životě zhola nic. Panáci na niti.
Jak pise Terinka, bohuzel lidi jsou uplne mimo a jeste tu budeme mit co delat, aby to nevyhral
![]()
Mimochodem jsem s nim zaslechla rozhovor mimo kone a hruza, bes…ale holt prachy jsou prachy, tak ja to Andrejkovi kyvnul
@Petra Z píše:
@terinka4444 teda Harapese jsem registrovala…ale i Váňa??? to jako fakt???![]()
Já jsem ráda, že v našem kraji to dopadlo, jak dopadlo…
ale celkově---no nebudu raději psát
Jo, u nás Váňa postoupil do do druhého kola senátních voleb, a krajské první ANO, druhá ČSSD, třetí KSČM…bože kde to žiju ![]()
@catherine100 ty jsi taky od nás? super, což
Já ho právě znám, strejdovi dokonce trénoval koně, děti s ním občas přijdou do styku na tréninku, jako ko-ňák je machr, jinak přesně jak píšeš. Ach jo.