Volby 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1444
8.10.16 23:14

Mě teda víc udivuje, že komunisti byli skoro všude v první pětce. To já nechápu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
9.10.16 03:33

Ja bych proste zavedla povinnou volebni ucast, v nekterych zemich to tak funguje..ono by to asi stejne nevypadalo moc jinak ty vysledky, ale aspon by to bylo nejak opodstatneny..ta ucast je fakt smesna..a vysledek je katastrofalni fakt 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.10.16 05:36

Já volby nestihla, mela jsem presne v case obou dni neco, muz v zahranici v praci, tez nemohl. Uz by konecne měli uvažovat o online volbě.
No nejsem spokojena koho volili u nás na Hodonínsku/Břeclavsku.
A jsem v šoku, koho volili krajani v rodném Zlíně. Hlas bych dala Ano. Hlavne, aby tam nebyl ten plešatý, brýlatý, oranžovy.
No a u nás v druhém kole výběr Skromach a ten druhý ani nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
9.10.16 06:02

No jo… Kdo ma prachy, ma moc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
9.10.16 06:52

Nechápu proč si tady zoufáte, že někdo nešel volit. Je to obraz naši politiky. Lidi jsou z politiky znechuceni. Tak proč by si měli brát volno v práci, nebo rušit své plány, a jít volit? Pamatujete jak byli lidi nadšeni a volili Věci Veřejné? Hlavně mladí. A to byla teprve reklamní kampaň. „Nechceme v politice dinosaury“ apod. To bylo bilbóórdúú na každém rohu. A co z toho potom vzešlo. No ti co je volili, si myslím řekli že už příště volit nebudou nikoho.
A krajske volby? O to složitější, že na Vás ve volebních lístcích vykoukne stovka neznámých jmen o kterých jste nikdy neslyšeli, a vy máte vybrat kdo povede kraj? Aby byli voliči je třeba silné osobnosti, kterým voliči uvěří dobré úmysly. Babišovi lidi věří už jen to, že má peněz dost, takže třeba nebude okrádat stát jako jiní předešlí.
Dříve lidi volili ODS nebo CSSD, byl to boj mezi Klausem a Zemanem. Ale většinou si lidi někoho vybrali, pracujici Zemana, podnikatele Klause. On dnes ani ten Babiš nema volitelnou alternativu. Pro většinu lidí, kteří volí na první dobrou. A o nějakém politickém zákulisí nepřemýšlejí, nemají na to čas nebo chuť. Já myslím, že kdyby Babiš kandidoval, tak lidi by ho zvolili i za prezidenta. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
9.10.16 07:46
@Camael píše:
@cecetka
Tahle diskuse o tom není, takže nebudu plevelit, jen k tomu srovnávání platů, ona je hodina práce a hodina „práce“. Tou v uvozovkách myslím tu úřednickou.

Je a neni. ODS a TOP09 lidem platy snizovali a na duchodech roky nepridavali, CSSD a ANO kazdy rok nejake procento pridava, snad i na ty duchody dojde (i kdyz TOP09 hlasovala proti zvyseni duchodu). Ostatni strany jen naprazdno tlucou hubou, zadne konkretni navrhy nepredkladaji. Tak proc se porad dokola ptate, ze nechapete, jak mohlo vyhrat ANO?
Kladne hodnotim i planovane EET. Jestlize jako koncovy zakaznik zaplatim prodavajicimu v cene zbozi DPH a on ho do statni pokladny neodvede, pak me okradl. Touto cestou se da zlepsit odvod DPH. Ale TOP09 opet hlasovalo proti. A narky podnikatelu, ze si museji zaplatit upgrade SW za 2 tisice… s tim at jdou nekam, stejne si to daji do nakladu a odectou z dani.
Podle me se babisovci snazi delat kroky, ktere nasi ekonomice pomuzou. A bohuzel to nejde jen lusknutim prstu. Bohuzel je to na dlouho a i pri tom se mohou nejake chyby udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.16 07:54

@darkgreen hele, víš co je na tom všem nejměšnější? Tedy myslím na tom okrádat stát, všem politikům před Babišem, kterým nějaká ta aféra zlomila vaz a s nimi dost poškodila jejich stranu, stačilo mnohem mnohem méně. Všichni tady píši o okrádat stát, kdyby kdokoliv z nich, něco ukradl, kdyby kdokoliv z nich měl nějaký majetek( nebo jeho rodina) nevysvětlitelného původu, Babiš by to už dávno použil, že má na všechny složky, to už všichni víme. Takže nechápu o tom rozkrádání. Mluvíme tedy o předražených zakázkách, o nevýhodných, o zvláštěně vedených tendrech? Nebo o jakém kradení mluvíme? A Babiš nebude krást, protože má dost je ve světle jeho „činnů“ a ve světle jeho „několikanásobně navýšených“ dotaci úplně úsměvné. Většina Evropy na to, co se děje u nás zírá s otevřenou pusou. Prachy na Čapí hnízdo byly podvod jako hrom, tunelování, a já doufám, že vyšetřování běží a že to prokážou. Nicméně, z čeho já mám totální hrůzu, že až mu to prokážou, on si myslí, že je Bůh, sebereflexí skutečně netrpí, sám z toho nic nevyvodí, a jeho voliči ho ještě obhájí. Ne z něj, ale je z jeho voličů mě bolí u srdce, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
9.10.16 07:58

@cecetka Souhlasím, že elektronické pokladny jsou nutné. Mají to i všude v zahraničí, dokonce i na Slovensku nebo v Maďarsku už se nestane, že by mi v hospodě když si dám kávu, nevyjeli lístek z pokladny.
A taky to ti podnikatelé přežili.
Možná se akorát zvednou ceny některých služeb.
Těším se na to hlavně u Vietnamců :mrgreen: - Ne, že bych k nim chodila nakupovat, jdu tam jednou za 2 roky, ale lístek jsem nikdy nedostala, maximálně, když jsem si o něho řekla, a to ještě takový všelijaký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.10.16 08:10

Je videt, kdo podnika a vi, jake jsou problemy s EET (nutnost online, chabe it zabezpeceni, sber dat, kdy o jednotlivem podnikateli bude vedet babisovo oko vse a jak ho znicit-coz uz monentalne dela subjektum, ktere mu konkuruji, to ze zakazky na eet probehly bez vyberovych rizeni a daji se dohledat vazby na Buresovo holdingy atd atd)
Registracni pokladny uz funguji, stacilo by, kdyby je urednici lepe kontrolovaly, kdyz uz z nasich dani najal stovky dalsich…
Topka hlasovala proti skokovemu navyseni duchodu, protoze neustale vola po totalni systemove zmene duchodoveho systemu, ktery je na hranici zborteni se atd (to holt chapu jen ekobomove)

A mohla bych pokracovat o bludech co tu kdo pise, ale proste lide se malo zajimaji, financni a ekonomicka znalost naseho naroda je prachbidna a tezko se to vysvetluje, je jednodusi prosre poslouchat populisty :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.16 08:23

@hanyny „elektronické pokladny“ a elektronická evidence tržeb jsou dvě odlišné věci. A ne, fakt EET není v celé Evropě, tohle si myslí babišovi příznivci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.10.16 08:46

6 nejvetsich lzi o EET

pokud ma nekdo opravdu zajem o tom premyslet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.16 08:48
@catherine100 píše:
6 nejvetsich lzi o EETpokud ma nekdo opravdu zajem o tom premyslet ;)

obávám se, že je to naprosto ale naprosto zbytečný. Je to jak u opiček, tuším Sony s tím tenkrát přišlo, nevidím a neslyším, hlavně že si došlápneme na ty zlé podnikatele. Úplně ztráta energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.10.16 08:49

@terinka4444 já vím, podnikatelé jsou zloději a chudáci zaměstnanci, ale stejně mi to nedá, stále naivně doufám v prozření národa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.16 09:01
@catherine100 píše:
@terinka4444 já vím, podnikatelé jsou zloději a chudáci zaměstnanci, ale stejně mi to nedá, stále naivně doufám v prozření národa…

já jsem od včerejška tak nějak otupělá, mě se EET netýká, už před rokem jsem převedla platby na výhradně bezhotovostní, totéž manžel, protože náš obor to umožňuje, ale upřímně, já jsem z těch výsledků voleb, a třeba i z těch komentářů pod tebou daným odkazem úplně v šoku, já opravdu nechápu tolik nenávisti, závisti, to mnutí si rukou, jak jim to nandáme, tu slepotu k vládě oligarchy. Je mi smutno, musím říct, že poprvé od doby, co jsem dospělá a sleduju volby, jsem opravdu v šoku a vyděšená z myšlení mého národa. Ano, prvně vyhrál, nikdo ho neznal, měl super vedenou kampaň za těžký miliony profíkama na prezidentské kampaně z USA, tomu se dalo těžko konkurovat, ale za ty roky, co ho tu máme, přeci lidi museli prozřít. Ale ne, a to mě děsí, strašně děsí. Ještě pár takových volebních výsledků a všichni makáme za minimální mzdu pod Agrofertem, páč nic jinýho nebude. Zeptejme se babišovo zaměstnanců, jak jsou spokojení a šťastní a ohodnocení v práci. Skoro nikdo z nich si veřejně nedovolí pípnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
9.10.16 09:10

@terinka4444 Asi tě zklamu, ale odhadlas mě špatně. Nejsem Babišův příznivec. :mrgreen: Já volím KDU :palec:
A moc nerozumím tomu, proč se tak vztekáte. Možná nejsou elektronické pokladny v celé Evropě, ale ve větší části jo, dokonce i na té zkorumpované Ukrajině. A funguje to tam všude dobře. Nevím o tom, že by si tam, kde to funguje, někdo stěžoval. Proč by to nefungovalo u nás? Já zas nerozumím té hrůze českých podnikatelů, jak se toho všichni děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová