Volby 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26856
8.10.16 19:40
@Tinuvien píše:
@Ploskutáček jako nechápu tvé hartusdení nad platy učitelů. Ty bys tu práci třeba jako začínající učitel za cca 17 tis. čistého dělat šel? Nebo bys chtěl, aby Tvé děti učit nějaký neaprobovaný Pepa z depa za minimálku? :nevim:

Nastupni plat je tusim v 11 tride 21-22 tis. hrubeho. Nastupni plat napr. urednika statni spravy v 9 TT je 15 tis. Nevim ted tarify pro 10. TT, kdy uz je vyzadovano min. VOS nebo 11. TT, kde jiz VS, ale je to hrubo pod 20 tis. A to maji ucitele ze 40 hod. tydne jen 28 hod. prime cinnosti a 12 hod. neprime doma, 40 dni dovolene a 12 dni samostudia. Urednik ve statni sprave za mnohem nizsi plat musi odpracovat 40 hod. tydne a ma 25 dni dovolene.
Spise teda pri zvysovani platu fandim urednikum statni spravy nez ucitelum. Tim nezpochybnuji odbornost a vzdelani u vsech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
8.10.16 19:45

Nechapu, proc se voli porad dokola stejne strany. Delaji prus.ry, nakladaji s nasimi penezi jak oni potrebuji, neposlouchaji nazory lidi, nejsou pristupni sebemensi moznosti, ze by mohli obycejni lidi do politiky mluvit-to vypovida za vse.
Jiz nekolik let volim Piraty a kdybych mela dat hlas jakekoli strane, ktera se tu uprdelila a nic pro lidi nedela, tak by mi ruka upadla. U nas vyhral zastupce piratu jako druhy, prvni byla Ano vse pro Babise. Kdyz jsem koukala na jmena, tak 71. letou komunistku nebo 69. leteho cssdaka fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
8.10.16 19:45
@radkka píše:
Jsem znechucená, takže nejdu volit, abych umožnila menšině rozhodnout, aha :mrgreen: to je opravdu logika IQ na vysoké úrovni.
Pokud mi nikdo nevyhovuje, volím to nejmenší zlo, nikdy to neřeším neúčastí.

Plne souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.10.16 19:46
@Lekninka91 píše:
Jsem nasrana

trefně napsané, nechápu to, je mi z toho smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.10.16 19:47
@Camael píše:
Ani omylem. Nechápu, jak po tom všem můžou lidi volit ten samý ksindl, co tam teď seděl, ať je to ANO, nebo ještě hůř ČSSD. A to nemluvím o volební účasti, to je tragédie. Kolika lidem je u pr…e, co se tu bude dít. Ale remcat budou.

a při tom tohle jsou volby, které na život lidí v daných krajích a městech mají velký vliv, já to nechápu, kam tohle spěje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.10.16 19:48
@Nimie píše:
Mě by upřímně zajímala motivace lidí, kteří volili ANO…

to mi povídej, já to prostě nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.10.16 19:52
@radkka píše:
To jsme na tom podobně, nevím o jediném voliči ANO v mém okolí, takže se nemám koho zeptat :think:

já znám a musím ti upřímně říct, že ti hluboce závidím, že žádného v okolí nemáš a nemusíš poslouchat ty plky a zdůvodnění, proč je volit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
8.10.16 19:52
@cecetka píše:
Nastupni plat je tusim v 11 tride 21-22 tis. hrubeho. Nastupni plat napr. urednika statni spravy v 9 TT je 15 tis. Nevim ted tarify pro 10. TT, kdy uz je vyzadovano min. VOS nebo 11. TT, kde jiz VS, ale je to hrubo pod 20 tis. A to maji ucitele ze 40 hod. tydne jen 28 hod. prime cinnosti a 12 hod. neprime doma, 40 dni dovolene a 12 dni samostudia. Urednik ve statni sprave za mnohem nizsi plat musi odpracovat 40 hod. tydne a ma 25 dni dovolene.
Spise teda pri zvysovani platu fandim urednikum statni spravy nez ucitelum. Tim nezpochybnuji odbornost a vzdelani u vsech.

Tak porovnávejme prosím třeba ty úředníky, kteří musí mít minimálně 5 let VŠ, taj magistry nebo inženýry apod. Kolik hodin má úředník přímé práce za přepážkou, tedy s lidmi? Ono je to opravdu těžce srovnatelné. Přímé činnosti má učitel 22h týdně, ale další hodiny tráví papírováním, přípravami, projekty, vymýšlením, co s těmi žáky kterým se nedaří, komunikací s rodiči atd. Ano, je víc dovolené, ale neexistuje si ji vybrat kdykoliv jindy, než o prázdninách. Takže, když třeba padáš v dubnu na hubu, buď Tě to sejme a skončíš na marodce, nebo to už nějak do toho července doklepeš. A už nemluvím o odpovědnosti za děti. Zkus si vzít do sáčku 20 blech, sáček otevřít a blechy uhlídat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
8.10.16 19:56

@Tinuvien
Myslím, že to nemá cenu vysvětlovat. :nevim: Kdo nezažil, neuvěří a bude Ti to milionkrát vyvracet, že to tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
8.10.16 20:09

@Tinuvien Souhlasim. Presto si myslim, ze nastupni plat absolventa bez praxe 22 tis. bez priplatku neni malo. S praxi, priplatky za tridnictvi, vychovne poradce, preventisty apod. se plat zvysuje. V prepoctu na hodinovou mzdu se ucitele spatne nemaji.
Kazdy by chtel vic. Kazda prace ma sva pro a proti a je tezke kazdou realne ohodnotit. Znam par ucitelek, ktere ze skolstvi odesly a po par letech se rady vratily zpet. Je to svobodna volba povolani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.16 20:10

Popravdě, výsledky me desi. Zrovna jsem přemýšlela, jestli ty volby mohli dopadnout ještě hůře než dopadly (jestli je větší zlo ANO a nebo KSČM). Letos jsem v podstatě byla nucena volit ČSSD jen pro to, aby nevyhrálo ANO (naštesti u nás nevyhralo). Kdybych volila stranu, ktera je mi nejbližší, byl by to ztraceny hlas.

• Citovat
  • Upravit
1455
8.10.16 20:13

Já si tedy myslím, že nástupní plat vysokoškoláka po škole kolem 20 tis, rozhodně není málo, já mám 14 let po ukončení VŠ, pracuju v oboru lékárenském a rozhodně nemám o moc víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
8.10.16 20:14
@Anonymní píše:
Popravdě, výsledky me desi. Zrovna jsem přemýšlela, jestli ty volby mohli dopadnout ještě hůře než dopadly (jestli je větší zlo ANO a nebo KSČM). Letos jsem v podstatě byla nucena volit ČSSD jen pro to, aby nevyhrálo ANO (naštesti u nás nevyhralo). Kdybych volila stranu, ktera je mi nejbližší, byl by to ztraceny hlas.

Tohle je šílená úvaha. Tohle když si řekne víc lidí, tak ta strana opravdu nemá šanci. A mezi ČSSD a ANO opravdu nevím co je horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
8.10.16 20:19
@Nimie píše:
Tohle je šílená úvaha. Tohle když si řekne víc lidí, tak ta strana opravdu nemá šanci. A mezi ČSSD a ANO opravdu nevím co je horší…

Co je horsi? ODS nebo TOP09 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.16 20:23
@cecetka píše:
Co je horsi? ODS nebo TOP09 :mrgreen:

V tom mám docela jasno-ODS. Z předchozí nabídky ANO. To je snad ta nejhorší strana, kterou tu máme. Naprosto nepředvídatelna.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová