VOŠ všeobecná sestra - angličtina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.12.22 10:43
@g.sandova píše:
A co Praha? Tam je také VŠ zdravotnická, soukromá. Tam nevím, hák je to s oredvhozim vzděláním, ale jazyk je třeba jen v 1.rocniku nebo vuvec

Jsem Pardubicky kraj. Ono i ty pardubice jsou z ruky na nějaký dojizdeni. Uprimne? Angličtinu jsem opravdu udelala jen s bozi pomoci. Ani ucitelka mi vubec nevěřila. Kazdy didakticky test jsem mela za 5, a byla jsem nekde pod carou s par body. A pri maturite jsem to nejak udelala. Nechapu jak to, co se stalo… :) Prisaham ze jsem počítala ze pujdu znovu na didakticky test. Mluveni celkem slo, to mi ucitelka pomahala, a vylosovala jsem si jednoduché tema. A sloh byl uplne v pohode. Mam malou slovni zasobu. Kdyz neco posloucham, moc tomu nerozumim. Na druhou stranu lehci text si v pohode prelozim… Doucovani by bylo fajn, jenze mame dve male deti. Zase vsechno skloubit by bylo brutalne narocny, plus jeste penize za doucovani. :nevim: Na druhou stranu je mi lito, kdyz mi hlavni sestra nabídla studium, ze na to ocividne znalostmi mam, se na to vsechno vykaslat a umyvat cely zivot zadky. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.22 10:45
@PetraJ píše:
Jakože sanitář má víc než sestra? To snad ne. 8o

Nez praktická? Vis co ma za kompetence prakticka? Temer nula nic. Moc toho bez dohledu delat nemuze. A ano, u nas ma vic sanitar. Ma daleko vic prace nez prakticka sestra, co nemuze vykonavat ani nocni bez dohledu vseobecne sestry.

• Citovat
  • Upravit
19388
31.12.22 11:09
@Anonymní píše:
Jsem Pardubicky kraj. Ono i ty pardubice jsou z ruky na nějaký dojizdeni. Uprimne? Angličtinu jsem opravdu udelala jen s bozi pomoci. Ani ucitelka mi vubec nevěřila. Kazdy didakticky test jsem mela za 5, a byla jsem nekde pod carou s par body. A pri maturite jsem to nejak udelala. Nechapu jak to, co se stalo… :) Prisaham ze jsem počítala ze pujdu znovu na didakticky test. Mluveni celkem slo, to mi ucitelka pomahala, a vylosovala jsem si jednoduché tema. A sloh byl uplne v pohode. Mam malou slovni zasobu. Kdyz neco posloucham, moc tomu nerozumim. Na druhou stranu lehci text si v pohode prelozim… Doucovani by bylo fajn, jenze mame dve male deti. Zase vsechno skloubit by bylo brutalne narocny, plus jeste penize za doucovani. :nevim: Na druhou stranu je mi lito, kdyz mi hlavni sestra nabídla studium, ze na to ocividne znalostmi mam, se na to vsechno vykaslat a umyvat cely zivot zadky. :?

Do Prahy nebo na VS v Pardubicích snad dojedeš, ne? A začni se učit aj. Hokt do sebe budeš investoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
31.12.22 11:27
@vokishka píše:
dcera dělala VOŠ nutriční a hodně lidí skončilo během studia právě kvůli angličtině, vypadli na jednotlivých zkouškách na konci semestru.

Tak u nas na vs udelali jazyk vsichni, kdo tam dochazeli a neprudili vyucujiciho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.12.22 11:34

@j.a.n.i1 i náš na VOŠ ukončilo kvůli jazyku studium tak půlka lidí. Usoudili, že by to nedali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 21:55
@Anonymní píše:
Nez praktická? Vis co ma za kompetence prakticka? Temer nula nic. Moc toho bez dohledu delat nemuze. A ano, u nas ma vic sanitar. Ma daleko vic prace nez prakticka sestra, co nemuze vykonavat ani nocni bez dohledu vseobecne sestry.

To je divne, jste statni nemocnice? Ja pracovala na ldn, ktera spadala pod kraj a osetrovatele maji vic jak sanitari penez a prakticka sestra vykonava stejnou praci, jako vseobecna, tzn. dela nocni, zavadi kanyly, cevkuje, zavadi sondy. Ma cca o 7000 vic, jak osky. Ve fakultce treba vubec nejsou pozice osetrovatele, ale pouze sanitari, ale i tam maji prakticke sestry ca 40 tis. cisteho. Mam tam spoluzacku, takze to vim. Omlouvam se za anonym, ale, spoluzacka by nebyla nadšená, ze tady o ni pisu, chodi sem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 21:57
@Anonymní píše:
To je divne, jste statni nemocnice? Ja pracovala na ldn, ktera spadala pod kraj a osetrovatele maji vic jak sanitari penez a prakticka sestra vykonava stejnou praci, jako vseobecna, tzn. dela nocni, zavadi kanyly, cevkuje, zavadi sondy. Ma cca o 7000 vic, jak osky. Ve fakultce treba vubec nejsou pozice osetrovatele, ale pouze sanitari, ale i tam maji prakticke sestry ca 40 tis. cisteho. Mam tam spoluzacku, takze to vim. Omlouvam se za anonym, ale, spoluzacka by nebyla nadšená, ze tady o ni pisu, chodi sem

Tak az se neco pos.ere a bude tam jen prakticka, tak to bude peknej prusvih. Prakticka NEMUZE delat nocni sama. Bez dohledu, to same vykony. A ano, jsme statni. Jen holt dodrzujeme zakony a predpisy.

• Citovat
  • Upravit
2216
2.1.23 22:03
@Anonymní píše:
Tak az se neco pos.ere a bude tam jen prakticka, tak to bude peknej prusvih. Prakticka NEMUZE delat nocni sama. Bez dohledu, to same vykony. A ano, jsme statni. Jen holt dodrzujeme zakony a predpisy.

Ale muze, da se to obejit, kdyz je v budove jina vseobecna sestra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 22:08

A u nas rozhodne delala prakticka sestra vic, jak osetrovatelka nebo sanitar. 3× za den musely s oskami delat hygieny, pak rozdavani leku, coz jen ranni rozdavani zabralo 1,5 hodiny, pak ordinace a furu administrativy. Jak ja oskam zavidela, ze to v 11 hodin vecer zabalily a sly spat az do 3.30 hod. Ja delala administrativu do 2 hodin a kdyz se nevo podelalo, tak jsem ani tu praci na nocni nestihala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 22:12

Jinak, je hezke, ze chces jit na vos, ale, asi to vis, ale, jako nezdravotnik musis splnit 2300 hodin praxe na vsech oddelenich nemocnice behem 3 let, coz pri plnem uvazku pujde tezko. Leda, by ti nekdo daval razitka ze znamosti

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 22:13
@karinka píše:
Ale muze, da se to obejit, kdyz je v budove jina vseobecna sestra

Ne neda. Pracoviste jsou rozdelna na oddeleni. Na kazdem oddeleni je prislusny pocet sester k pomeru poctu pacientu. Opravdu neokecas ze se neco stalo na prvnim patre kde je jen prakticka, protoze na druhym je vseobecna…Ze to staci. To samý ukony… Je mi zle z toho ze prideluji praci praktickým sestram a sanitarum, kteri nemaji kompetence. Ja taky jako sanitar chodila merit tlaky a tocit EKG. A to fakt nesmím. A kupodivu uz to nedělám, nehodlam mit problemy, a takhle jsem to sdelila vrchni. Kazdy vime co smime delat, jake mame kompetence. Az se stane prusvih, ponese za to odpovednost ona.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 22:16
@Anonymní píše:
Ne neda. Pracoviste jsou rozdelna na oddeleni. Na kazdem oddeleni je prislusny pocet sester k pomeru poctu pacientu. Opravdu neokecas ze se neco stalo na prvnim patre kde je jen prakticka, protoze na druhym je vseobecna…Ze to staci. To samý ukony… Je mi zle z toho ze prideluji praci praktickým sestram a sanitarum, kteri nemaji kompetence. Ja taky jako sanitar chodila merit tlaky a tocit EKG. A to fakt nesmím. A kupodivu uz to nedělám, nehodlam mit problemy, a takhle jsem to sdelila vrchni. Kazdy vime co smime delat, jake mame kompetence. Az se stane prusvih, ponese za to odpovednost ona.

To je pravda, ale, kdyz treba zavadis kanylu, musi ti dat razitko vseobecna a tim jsou kryti. Takze, bohuzel nese odpovednost vseobecna

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 22:17
@Anonymní píše:
A u nas rozhodne delala prakticka sestra vic, jak osetrovatelka nebo sanitar. 3× za den musely s oskami delat hygieny, pak rozdavani leku, coz jen ranni rozdavani zabralo 1,5 hodiny, pak ordinace a furu administrativy. Jak ja oskam zavidela, ze to v 11 hodin vecer zabalily a sly spat az do 3.30 hod. Ja delala administrativu do 2 hodin a kdyz se nevo podelalo, tak jsem ani tu praci na nocni nestihala

U nas leky pripravuje nocni, a rozdani trva 20min / 30 pacientu. U nas hygienu delaji jen sanitari. Sestry delaji vicemene jen administrativu a leky. Co se tyce hygieny, stravovani, desinfekce, pradlo apod..vse delaji sanitari.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 22:19
@Anonymní píše:
To je pravda, ale, kdyz treba zavadis kanylu, musi ti dat razitko vseobecna a tim jsou kryti. Takze, bohuzel nese odpovednost vseobecna

Ale dela se to pod dohledem. U nas to tak funguje, na nocni prakticka neni. A jsem za to rada. Stve me ze jinde se to obchází. Muze byt sikovna jak chce, ale znalosti ze skoly proste chybi. Samotny by se mi nelibilo kdyby mi treba sanitarka zavadela katetr, jen protoze to umi. :) Pardon za hloupej priklad, ale je to tak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.23 22:22
@Anonymní píše:
U nas leky pripravuje nocni, a rozdani trva 20min / 30 pacientu. U nas hygienu delaji jen sanitari. Sestry delaji vicemene jen administrativu a leky. Co se tyce hygieny, stravovani, desinfekce, pradlo apod..vse delaji sanitari.

Vis, ja taky kdysi delala osku a sla jsem studovat zdravku, kvuli penezum. Me vic bavila oska, ale, mela bych min penez. Mas cistou hlavu, ale, jako sestra, i pri rozdavani leku, zavadeni kanyly, cevkovani, pitome administrative, jsem mela nervy, at neco nepokazim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat