Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, vybírám vozík, který bych ráda využívala především na brusle, ale i za kolo. Měřím 178cm, takže podmínkou je, aby nebyla rukojeť moc nízko. V tuhle chvíli by se v něm vozila dcera 2m a syn 20m. Jsem omezená finančně, takže musím brát ohled i na cenu. Původně jsem chtěla pořídit Croozer, ale narazila jsem ještě na tento vozík, nemáte s ním někdo zkušenost? A jak je to s takhle malým miminkem, dá se do vozíku připevnit autosedačka? Miminkovník mi přijde takový „chatrný“ ale zkušenost nemám. Předem děkuji za všechny postřehy a tipy ![]()
@Reinka ten z odkazu máme doma. Vozíme v něm děti 1 rok a 3,5 roku (na dlouhé trasy, aby mimouš neřval). Jestli jde sem autosedačka nevím, ale má dost nízko madlo. Chlap celou dovolenou nadával.
Jestli chceš dvojvozejk na brusle, tak bych šla jedině do odbržnděného na zadní kola. co vím, tak je to třeba Chariot. Brzda na předním kole cestou dolu moc nebrdí, přední kolo se má tendenci nadzvedávat. vozík se dvěma dětmi už je pořádná nálož a neubrzdíš to jen tak.
Z vlastní zkušenosti- tahat za kolem jedno dítě ve vozíku je pěkná makačka, tahat vozík s dvěma dětmi si neumím moc představit, tak možná někde na rovince na cyklostezce. Známí, co mají vozík na dvě děti to řeší elektrokolem. My s manželem taháme každý jedno dítě ve vlastním vozíku.
Miminkovník jsme používali do Chariota bez problémů, dcera byla drobná a vydržela v něm docela dlouho. Chatrný mi nepřišel. Ale vím, že někdo dává do vozíků místo miminkovníku autosedačku, to jsme nezkoušeli.
@sylva2005 chci ho predevsim na ty brusle, zůstala jsem sama na tři děti, takže cyklovylety neplanuji, max pres pole k prarodičům.
@Reinka ten z odkazu ne brusle fakt nebude. Je sice stabilní, ale brždění předního kolečka mi spíš přijde jak placeboefekt. Jedině zjistit, jestli se nedodělává ruční brzda na zadní kola.