Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
svůj první opar jsem dostala od svého přítele, který ho měl na rtu a měli jsme orální sex. Ačkoliv budete všichni tvrdit, že opar na rtu je jiného typu než tento genitální, moje doktorka mi říkala, že se to nevylučuje a je klidně pravděpodobná tato nákaza. Můj přítel na opary na rtu trpí často, já ho na puse nikdy neměla. A vždy, když opar měl, jsme orální sex neprovozovali, až jednou omylem ano a mně hned po třech dnech, takže téměř bezprostředně poté, to začalo. Větší bolest jsem nezažila a i když jsem šla ještě před výsevem puchýřků (po těch 3 dnech) na gyndu, takže hezky za včasu jsem se začala léčit (herpesin tablety i mastičkou), stejně se mi to rozjelo a trvalo to asi 14 dní, než se to úplně vyléčilo…prostě tragická bolest. Nemohla jsem vůbec fungovat, puchýřky jsem měla naprosto všude. Na tento opar mohu doporučit homeopatika RHUS TOXICODENDRON 9CH – když cítím nějakou bolest a pálení, beru 5× denně po 20minutách 5 kuliček a je to dobré + mazání herpesinem, je to zatím jediné, co mi pomáhá. Držím palce, je to opravdu šílené onemocnění a bohužel si nevybírá.
@Cleap píše:
Holky, neukamenujte mě prosím!Chci se zeptat, jestli nějaká má takovou zkušenost. Když jsem měla Herpes poprvé, myslela jsem, že to jsou potničky a vymačkávala to. Nevěděla jsem, že je to infekční, takže se to rozlezlo. Sice jich byla spousta, ale pak se to doléčilo kalciovkou a dobré. Teď to za nejlepší nápad nepokládám, ale přece jen… Když to vymačkám, pořádně setřu a umyju a nanesu třeba Herpesin, nebude to účinější, než puchýřek sušit? Stejně se mi zdá, že neschne…
No a nakonec se došlo na to, že to ani herpes nebyl. Doktoři zanedbali vyšetření a vzešla z toho jen nějaká vyrážka z podráždění (potničky).
Ahoj. Obnovuji diskuzi.
S partnerem žiji 7let. Nikdy jsme neměli žádný problém až na kvasinkovou infekci, kterou jsem mívala já většinou z nasazení antibiotik. Tři dny zpátky se partnerovi udělali puchyrky. Byl u lékaře a závěr tedy zní herpes. Četla jsem různé informace na internetu, především, že se to přenáší pohlavním stykem. Byla jsem u svého gynekologa ale já žádné takové problémy nemám.
Znamená to, že mi byl nevěrný?
Nebo se nakazil v průběhu života a teď to vyrasilo z oslabené imunity? 3 týdny kašle, je ve stresu a má teplotu… Omlouvám se, možná, za stupidní dotaz ale nějak mě to rozhodilo. On se o tom odmítá bavit. Říká, že je to pro něj moc choulostivé téma. Díky
@Anonymní píše:
Ahoj. Obnovuji diskuzi.
S partnerem žiji 7let. Nikdy jsme neměli žádný problém až na kvasinkovou infekci, kterou jsem mívala já většinou z nasazení antibiotik. Tři dny zpátky se partnerovi udělali puchyrky. Byl u lékaře a závěr tedy zní herpes. Četla jsem různé informace na internetu, především, že se to přenáší pohlavním stykem. Byla jsem u svého gynekologa ale já žádné takové problémy nemám.
Nebo se nakazil v průběhu života a teď to vyrasilo z oslabené imunity? 3 týdny kašle, je ve stresu a má teplotu… Omlouvám se, možná, za stupidní dotaz ale nějak mě to rozhodilo. On se o tom odmítá bavit. Říká, že je to pro něj moc choulostivé téma. Díky
Je možné, že jej má už z dob minulých. Teď hlavně nesexujte, puchýře jsou infekční. Ať to taky nechytneš.
Zejména u muže je docela dobře možné, že tam ten vir seděl dlouho a kvůli oslabení při nemoci to vylezlo.
Jako to že se o tom odmítá bavit, protože je to choulostivé je na pár facek - protože ano, co jiného si máš myslet na první dobrou, než že to přinesl od nějaké nakažené ženské či přenašeče, se kterou měl nechráněný sex?
Při troše štěstí to byla nějaký dávný přečin. Ale tím spíš by měl být schopný se obhájit.
@Anonymní píše:
Ahoj. Obnovuji diskuzi.
No, ale jestli mel i teplotu atd, jak je dost mozne, ze to ma poprve. Jakkoli je to citlive tema, tvuj partner ma pohlavne prenosnou chorobu, kterou ti bud zatajil nebo ji nedavno chytnul. Oboji je hodne nezodpovedne.
@Petra Star teplotu má z chřipky. Kašle jako blázen. Teď jsem na to téma zkusila mluvit znova. Že se prostě obávám, že podvedl. A že s ním nebudu už nikdy spát, pokud se ne vyjádří
No nakonec mi to i ukázal a pronesl k tomu, že to měl před 10 lety od své ex ale nechtěl se o tom bavit. ![]()
Takže to asi vyrazilo opravdu z oslabené imunity. ![]()
Nechtěla jsem mu vyhrožovat, ale co jsem si měla myslet, že jo…
Tak zaplať pámbů, a teď má konečně nárok na pořádné litování a pečování (jako kombinace chřipky a oparu na penisku je fakt ošklivá).
Hlavne si zjisti, jak se to presne prenasi. Moje spolubydlici to chytla od kluka (mel to pry zdene od matky a nikdy nemel priznaky, ale zas na detaily jsem se tenkrat nevyptaval). Je to osklive, kdyz se jit udelalo, nemohla ani chodit…
V jejich pripade bych tomu klukovi fakt verila, to ona byla pekna „zaletnice“ ![]()
@Petra Star tak já to nemám a už jsem se bavila se známým gyndarem. Je to úplně jednoduché. Pokavad se nakazil před tolika lety zpátky pohlavním stykem, i přesto ten šmejd sídlí v těle dokonce života a čeká na podnět, tj. oslabená imunita, stres, fyzická námaha atd.
Samozřejmě, kdyby jsme měli pohlavní styk, tak to mám i já. Přenáší se to i přes ručníky, máme každý svůj, nebo si na to táhne a pak sáhne mě dolu, což neexistuje ![]()
To si ohlidam.
Je to jako s oparem na rtu. Jo a i ženská, která má opar na rtu a dělá chlapovi oral, to může přenést, stejně tak jako chlap… ![]()
Ahoj holky, i me trapi genitalni opar, je mi 21 let. Bohuzel se mi posledni sobou opakuje neustale co mesic… nevim si rady, co budouci tehotenstvi jal to budu zvladat? ![]()
Musis posilit imunitu, protoze se to objevuje pri jejim oslabeni. Doporucuju pravidelne uzivat pripravky s lysinem, ten intenzivne pusobi proti oparum.
Ahoj, rád bych se seznámil s fajn ženou, která tím taky trpí a má problém si někoho najít tak jako já. Herpes mě odsuzuje k tomu být sám a to už mě vážně nebaví :-/ Jestli tady jsi napiš mi soukromou zprávu.
Jediné, co skutečně zabírá, je Aciclovir dvakrát denně. Aciclovir bez předpisu - https://wourldpillseller.com