Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já na to teda moc netrpím, ale když se mi něco rozjede, tak si dva tři dny dělám sedací koupele v octu a mám pokoj.
Nestíhám číst odpovědi, tak nevím, jestli už to někdo neradil…
Mně fakt natrvalo zabrala jedna pitomá věc - nemýt se dole VŮBEC žádným mýdlem, jen vodou. Ani intim gelem, prostě ničím, fakt jen obyč voda. Nejdřív jsem si připadala divně, jak umytá - neumytá, ale když fakt člověk bojuje několik let s mykozama, furt se mu vrací a on už je zoufalej, udělá cokoliv. ![]()
Pomohlo mi to. Omezit sladký, nebo mastičky - to pomohlo na čas a pak to bylo zase zpátky.
Pak ještě pomohlo se pročistit (vloni na jaře jsem hubla), to taky zabralo. Ale jak jsem začala jíst normálně, zas to bylo zpátky. ![]()
Prostě mně pomohla (možná pro někoho) prasečina. ![]()
Ahoj, já jsem na to taky trpěla několik let, a pak najednou se mi to na poslední dva roky ztratilo. Byla jsem i na alergologii, všude možně a na nic extra se nepřišlo. Teď v září jsem vysadila antikoncepci a jak jsme se s přítelem začali chránit kondomem, je to najednou zpátky. Tak jsem si uvědomila, že než mi ty kvasinky vymizely, tak jsme s přítelem pořád používali kondom, paradoxně jako aby mě to od těch kvasinek chránilo, ale pak jsem řekla že na to kašlu a měli jsme sex bez kondomu a od té doby byl klid, dokud jsme s tím kondomem znovu nezačli. Doktor mi to potvrdil, že to kondom může způsobovat. Takže za mě asi takhle ![]()
Ahoj, měla jsem s tím taky dost problémy. Hodně se mi zlepšilo, když jsem vysadila antikoncepci, a pak jsem taky trochu zhubla a změnila jídelníček. Hodně zeleniny, žádné sladké no nic. Po porodu jsem je teď měla dvakrát, ale to je taky tím, že si pěkně mlsám. Co si pamatuji, tak mi hodně pomohla vakcína candivac, nevím, zda se ještě dělá. Jsou to tabletky a užívají se vždy 10 dní a pak 20 pauza a pak znova. Balení je myslím na 3 měsíce a stojí za to, to brát aspoň půl roku.
Ahoj,
tak mi pomáhají probiotika, občas využiju řadu tea tree ta mi taky zabere, ale hlavně prevence ty probiotika, koupila jsem si Multilac, příjdou mi fakt dobré, je to nějaká nová technologie. Takže co používám tea tree a beru probiotika, tak ani neběhám na gyndu se záněty, vystačím si sama. A samozřejmě dobrý intim gel na mytí je potřeba.
Holky díky,,jdu pomalu proštudovat vaše návrhy na internetu,,kde co kolik stojí atd.
Musím podotknout, že antikoncepci neberu, a kondom nepoužíváme, hygiena je samozřejmostí.
Intimní mýdla nepoužívám, oplachuju opravdu jen teplou vodou,,Jediné čeho se nevzdám je sladké, už tak jsem dost hubená, a ještě více shodit nechci
neumím držet dietu, nikdy jsem to nedělala a neumím si říct ne ![]()
Otázka je proč se pořád ty kvasinky množí a proč tak často?
Třeba teď když se snažíme o miminko, tak mi přijde, že je mám kvúli toho, že hned po styku nejdu do sprchy, ale chvíly ležím, to mě na druhý den hned začně škrábat pipina ![]()
nejdříve jsme si myslela, že jsem alergická na sperma, ale vždy se z toho vyklubala kvasinková infekce.
Ahoj, měla jsem také časté infekce, neustále u dr, nové čípky,masti.Bylo to hlavně v období po porodu a nejčastěji po menstruaci. Teď už mám přes rok pokoj a vím čím to bylo, používáním tamponů při menses.Co je nepoužívám, jsem úplně bez potíží. ![]()
Já doporučuju Wobenzym. Sice je to dražší záležitost, ale dva roky jsem pak měla pokoj. Teď jsem si to zase nasadila, protože po porodu mě to opět trápí… ![]()
Ahoj, to je téma přímo pro mě
Opravdu musíš vysadit sladký, takhle budeš candidu živit stále dokola, bez sladkého se určitě dá žít, i já se to odnaučila, jde to, taky jsem spíš hubenější, ale zdravou váhu udržuje správná vyvážená strava, ne sladkosti!!! Přidej více tuků! Začni sladit stevii nebo xylitolem, to je jediný sladký co neživí candidu. Poku máš i povleklý jazyk je jasné, že je máš v celém těle ne jen tam dole, co trávení funguje??
Udělej si výlet do Německa, tam si kup nystatin, ale pokud k tomu budeš jíst sladký je to jak házení hrachu na zeď… V výživových doplňků doporučuju mastichu, koukni na net, opravdu na candidu je výborná. Dále lichořeřišnice, rozdrcená na prášek. Těch opratření rozhodně musíš udělat hodně, candida je mrcha. Hodně mi pomohlo i pití tibetského kefíru, když bys měla zájem napiš do zprávy, za poštovný ti houbičku pošlu.
Používej femigel, nebo si ho udělej aspon sama, kup lubrikační gel a do toho dej tea tree olej, v poměru 3% k gelu. A zaváděj aspon dvakrát denně.
Těch rad by bylo ode mě určitě víc, když budeš chtít napiš, toto bylo jen ve zkratce.
O wobenzymu jsem taky slyšela, ale od vyzkoušení mě odrazuje ta cena ![]()
Taky mám stejný problém, teď mi dr napsala poprvé na polykání 1× za měsíc Mycomax, máte někdo zkušenost? Kvasinky mám i v puse ![]()
@babulka01 píše:
@Maty80 Maty, wobenzym.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Babuuuul
já počkám 3 měsíce,,až to dobereš a řekneš mi recenze, jo ![]()
@Maty80 píše:
Babuuuuljá počkám 3 měsíce,,až to dobereš a řekneš mi recenze, jo
Zatím spokojenost, ťuk ťuk ťuk. Vždycky mě svědilo hned před ms a teď nic nebylo.
![]()
@Jahudka87 píše:
Ahoj, to je téma přímo pro měOpravdu musíš vysadit sladký, takhle budeš candidu živit stále dokola, bez sladkého se určitě dá žít, i já se to odnaučila, jde to, taky jsem spíš hubenější, ale zdravou váhu udržuje správná vyvážená strava, ne sladkosti!!! Přidej více tuků! Začni sladit stevii nebo xylitolem, to je jediný sladký co neživí candidu. Poku máš i povleklý jazyk je jasné, že je máš v celém těle ne jen tam dole, co trávení funguje??
Udělej si výlet do Německa, tam si kup nystatin, ale pokud k tomu budeš jíst sladký je to jak házení hrachu na zeď… V výživových doplňků doporučuju mastichu, koukni na net, opravdu na candidu je výborná. Dále lichořeřišnice, rozdrcená na prášek. Těch opratření rozhodně musíš udělat hodně, candida je mrcha. Hodně mi pomohlo i pití tibetského kefíru, když bys měla zájem napiš do zprávy, za poštovný ti houbičku pošlu.
Používej femigel, nebo si ho udělej aspon sama, kup lubrikační gel a do toho dej tea tree olej, v poměru 3% k gelu. A zaváděj aspon dvakrát denně.
Těch rad by bylo ode mě určitě víc, když budeš chtít napiš, toto bylo jen ve zkratce.