Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano u nás se prodává právě jako mast, tu mast můžeš zkusit lokálně přimo dovnitř. Ale to mi ulevilo jen nachvíli. Kvasinky pochází především ze střev, takže bych začala právě odtamtud, tam ti mastička nepomůže a bohužel ČR je v tomhle směru dost pozadu, právě v Německu se dá koupit nystatin v tabletách, působí přímo ve střevech a účinek je perfektní. Užívala jsem ho i při kojení a nebyl problém, není toxický!
No gratulovat mi nemusíš, už je to hodně roku co nejím sladký vůbec a věř nebo ne, po čase už na něj nemáš vůbec chuť. Akorát okolí holt někdy nepochopí, že nejím dorty a podobný libůstky, podezřívají mě z toho, že si držím linii, což já opravdu nepotřebuju
Jinak mě kvasinky opustili definitivně tam dole po porodu, nevím asi to tam ta plodová voda nějak vypláchla
Zato mám zažívaní o to horší, to si nevybereš
Ale opravdu doporučuju ten gel s tea tree, hodně mi pomohl, ale chce to fakt pravidelně
@Maty80 boraxové globule spermošky nezabijou, nedávat hned po styku, ale hlavně drahoušku, ty sladkosti jsou největší mor… to je živná půda pro kvasinky… Já mám tenhle problém v létě, když se „přežeru“ ovoce a zmrzlinky…přesladím se a už to jede…
Jj, sladké, to je pravda, já žrala čokoládu ve velkém a hned na to jsem měla zánět, pravda pravdoucí.
![]()
Holky díky za rady,,dneska skočím pro ty globule,,koupím si 20ks, a poptám nějaký čaj na pročištění organismu,,udělám si takovou kůru do další menstruace..
Zaujala mě ta autovakcinace,,,ale ta není vhodná při snažení,,takže to budu muset nechat až budu mít děti…
a třeba po porodu se to spraví samo
Tak specialne kvuli tomuto tematu jsem si zde zalozila ucet
Chtela bych se totiz take podelit o sve zkusenosti. Jiz dva roky trpim temihle kvasinkami a pod. Doktorka mi naordinovala snad uz vse mozne- globule, masticky… Ale dal (jak si zde vetsina stezuje) se i ta moje nijak vic nezajimala. Dokonce jsem za ni jednou prisla, ze po mesici se mi nemoc opet vratila a ona na to, ze to mam byt preci stastna, ze jsem mesic zdrava! A v tu chvili se to ve me uz zacalo varit
. Proste, co to je za pristup? Ja chci byt zdrava uz na porad a ne se radovat za vydarany mesic! Pri tom ma doktorka je vsude mozne vyhlasena, ze je skvela, a presto mi nedokazala nijak zvlast poradit. Pritele jsme uz vysetrili take a vysel jako zdravy (ackoli jsem shodou okolnosti nemocna presne od te doby co jsme spolu). No a pak jsem se to tedy snazila vzit do svych rukou. Poridila jsem si kvalitni cistici a imunitni caje, ktere jsem denne podctive pila. K tomu zkousela vsemozne babske rady. Cesnek bych nerekla, ze mi nejak radikalne pomohl
ale zaprit to asi take nemuzu. K piti caju jsem pridala mazani kokosovym olejem, ktery jsem zjista ze je bozi proste na vsechno
takze i na problemy s intimnimi partiemi a zanety. A hola hej. Kdo by rekl ze za cca 4 dni, jsem hned pocitila zmenu k lepsimu. Ted to tak udrzuji teprve 1-2 mesice, ale vim, ze jsem na tom o 100% lepe, jelikoz pred tim jsem nemela JEDINY den, kdy bych si mohla s jistotou rict, ze jsem tam dole v poradku. Ted me ceka vysetreni na imunologii, tak teprve zjistim, jestli za vsim zkratka a jednoduje nestoji oslabena imunita. ![]()
@Jahudka87 mohu se zeptat zminila ste tu zažívání..me se zanety vracejí take furt dokola..vzdy se vylecim vag. tabletama chvili klid a pak zase
take se snažíme o prvni dite ale s tímto se asi nezadari nikdy..do toho me zazivani je hrozne, denne nechodím na velkou jak ostatni max.2 tydne a to je peklo, zkoušela sem espumisan jogurty kefiry a nic mi nepomáhá kdyz sem to zminila u dr. rekla ze mam dobré spalování, ale kdyby mela pokaždé kadit s bolestí a prasklou zadnici tak nevim ![]()
Zrovna mam po menzes a misto snazeni o ditko opet pocituji paleni:( dala byste nejakou radu na zazivani jestli neco specialniho berete? Cetla sem neco i o zelenem jecmeni o nem uvažuji.
Ahoj, témat je tu hodně proto jen obnovuji. Neustále se mi vracejí kvasinky. Nevím uz co s tím, dokonce jsem přešla na protikvasinkovou dietu, vse bylo v pohodě ale pak mi nasadili antibiotika a cela snaha byla pryč. Začala jsem brát clotrimazol, i krém (léčil se i přítel ), po dobraní Idelyn s tím že se dál úplně vyhýbám cukru což není jednoduché a myju se Lactacydem. Tentokrát nezabralo a já ji mám pořád. Chystám se k doktorce co nejdřív, dává na to nějaké silnější prášky? Ty z lékárny mi už ani očividně nepomáhají, děkuji ![]()
Zkusila bych Wobenzym.Je drahej jako hovado, musi se toho polykat hodne, ale nekolika holcinam jsem ho doporucila presne na tento problem a velka radost ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, témat je tu hodně proto jen obnovuji. Neustále se mi vracejí kvasinky. Nevím uz co s tím, dokonce jsem přešla na protikvasinkovou dietu, vse bylo v pohodě ale pak mi nasadili antibiotika a cela snaha byla pryč. Začala jsem brát clotrimazol, i krém (léčil se i přítel ), po dobraní Idelyn s tím že se dál úplně vyhýbám cukru což není jednoduché a myju se Lactacydem. Tentokrát nezabralo a já ji mám pořád. Chystám se k doktorce co nejdřív, dává na to nějaké silnější prášky? Ty z lékárny mi už ani očividně nepomáhají, děkuji
Zkus ten Wobenzym. Ale co u mě zabírá spolehlivě, je bílý jogurt s živými kulturami. Normálně naneseš na tampon, zavedeš na noc, a takto to můžeš dělat až do vymizení problémů. Držím palce.
Nejlepší je nechat si napsat Mycomax. Měla jsem po něm dva roky klid. Sladké jsem nevynechala. S těmi cukry je to ošemetné. Znám lidi, co sladké vůbec nemusí a stejně bojují s opakující se kvasinkovou infekcí.
Ahoj, v diskuzi holky hodne psaly o snizeni cukru. Ktomu se priklanim. Jako prevence mi pomahaly probioticke cipky od gyntimy. Pak taky prehnane umyvani intimnimi gely muze delat paseku. Krom kvasinek jsem mela i hodne vytoky, bez silne intimky ani ranu. Tehdy mi gynekolog udelal vyaplovani cipku - na cipku jsou drobne jizvicky, ktere prave muzou zpusobovat caste kvysinky i silne vytoky. A musim rict, ze to opravdu pomohlo. Tehdy mi i rikal, ze kazda zenska je jinak citliva na sladke, ze nektera muze snist tabulku cokolady a nic, druha si da ctverecek a rozjede se ji vytok nebo kvasinky. Zakrok neni bolestivy, jen neprijemny. Ale od te doby mam klid.
Jj s cukrem mohu potvrdit.
Kdyz se drzim a jim zdrave, tzn. ne bily cukr, pečivo a celkove jen same zdrave veci, mam svaty pokoj.
Jak prejdu na,,normalni,, jidlo šup a je to zpatky do nekolika dnu kazdy mesic.
Nejradeji bych si sedla na jezka a otacela se kolem dokola ![]()
Jinak jogurt asi tez pomaha.
No ale uprimne kdo to ma vydrzet, nekde neco nesezobnout, ze… ![]()