Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
jizvíková píše:nikitanikita píše:no, ono dostávat peníze za to, že ženská porodila moc normální není…Romanetka píše:NIC NOVEJSIHO NEVIM JEN ME TO ZAJIMA ZE NA TO DOPLACIME MY LIDI A PRITOM TO BYLO NEPLATNY…
Já myslím, že má platnost do konce letošního roku a do té doby ho musí předělat a zovu schválit, ale to už je tak 14 dní, co tom mluvili, takže nevím, jestli víš něco aktuálnějšího…
Příspěvek upraven 23.03.11 v 17:26
Porodne neresim, myslim ze je to zanedbatelna castka v porovnani s tim co dite stoji a mozna mam to stesti, ze si muzu koupit např.kocarek jaky chci a na penize se až tak neohlizet, jen by me zajimalo, kolik mamin,co ted kritizuji holky, ktere berou novy zakon jako krivdu a porodne by taky chteli, si drive dobrovolne o porodne nezazadali…
jizvíková píše:nikitanikita píše:no, ono dostávat peníze za to, že ženská porodila moc normální není…Romanetka píše:NIC NOVEJSIHO NEVIM JEN ME TO ZAJIMA ZE NA TO DOPLACIME MY LIDI A PRITOM TO BYLO NEPLATNY…
Já myslím, že má platnost do konce letošního roku a do té doby ho musí předělat a zovu schválit, ale to už je tak 14 dní, co tom mluvili, takže nevím, jestli víš něco aktuálnějšího…
Romanetka píše:
Porodne neresim, myslim ze je to zanedbatelna castka v porovnani s tim co dite stoji a mozna mam to stesti, ze si muzu koupit např.kocarek jaky chci a na penize se až tak neohlizet, jen by me zajimalo, kolik mamin,co ted kritizuji holky, ktere berou novy zakon jako krivdu a porodne by taky chteli, si drive dobrovolne o porodne nezazadali…
HEZKY JSTE TO NAPSALA..KDYZ TO NENI NORMALNI TAK PROC O TO ZADALI,ZE?
nikitanikita píše:
AHA TAK TO PARDON…ONO NENI VIC VECI NORMALNI A DEJOU SE…
Tak hlavně, tím, že porodím dítě, tak aspoň já dávám státu dalšího „občana“, kterej bude za každou blbinu solit a solit a solit, platit daně snad i z dejchání, takže to, že mi za to stát zaplatí do začátku, vidím jako dost zanedbatelnou investici. ![]()
nikitanikita píše:Romanetka píše:NIC NOVEJSIHO NEVIM JEN ME TO ZAJIMA ZE NA TO DOPLACIME MY LIDI A PRITOM TO BYLO NEPLATNY…
no nikdo jinej než lidi by asi žádný dávky nedostali
ale mimochodem,to si pořizuješ dtě kvůli porodnému???? nebo to ovlivní tvé rozhodnutí mít ho???,
Vivik píše:nikitanikita píše:Tak hlavně, tím, že porodím dítě, tak aspoň já dávám státu dalšího „občana“, kterej bude za každou blbinu solit a solit a solit, platit daně snad i z dejchání, takže to, že mi za to stát zaplatí do začátku, vidím jako dost zanedbatelnou investici.
AHA TAK TO PARDON…ONO NENI VIC VECI NORMALNI A DEJOU SE…
mmm.mmm píše:nikitanikita píše:no nikdo jinej než lidi by asi žádný dávky nedostaliRomanetka píše:NIC NOVEJSIHO NEVIM JEN ME TO ZAJIMA ZE NA TO DOPLACIME MY LIDI A PRITOM TO BYLO NEPLATNY…
Já myslím, že má platnost do konce letošního roku a do té doby ho musí předělat a zovu schválit, ale to už je tak 14 dní, co tom mluvili, takže nevím, jestli víš něco aktuálnějšího…ale mimochodem,to si pořizuješ dtě kvůli porodnému???? nebo to ovlivní tvé rozhodnutí mít ho???,
CEKALA JSEM ZE SE OZVOU PITVALKY…A POKUD VÍM NEPOTYKALY JSME SI ![]()
Michaelakkk píše:
Jsi si jistá? Já myslím,že se vždy najdou takoví, kteří dokáží využít v podstatě čehokoliv… ![]()
Jo, já jsem hrozně rozmazlená. Od patnácti v podstatě makám, platím si školu, po škole práce, kde mi seberou víc jak polovinu z toho, co vydělám, a to nepočítám daně nepřímý - ano, hlavně my Češi jsme hrooozně rozmazlení, když máme jedny z nejvyšších daní v Evropě. ![]()
Odmítám se cítit provinile, když si pro změnu nějakej peníz vezmu.
BTW, ** Michaelakkk**, vy jste zřejmě nerozmazlená, takže v případě, že byste se náhodou stala nějakým způsobem potřebnou (a to se může stát ale úplně komukoli, život je svině), tak byste nejspíš jakoukoli formu podpory od státu odmítla, že?
Vždyť by to mohlo chybět někde na jiném místě, například na předražených státních zakázkách…
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy…
jsem rozmazlená dost
ale umím žít s tím co mám takže skoro s ničím… A nemyslím si, že by měl stát dotovat každé narozené dítě nějakým porodným… To je prostě můj názor ![]()
Jo a mimochodem jsem makala od 16 dělala k tomu střední a starala se sama o sebe bez pomoci ![]()
já se domnívám, že ten zákon platný je, ale pouze do konce roku 2010. Těžko se bude něco někomu vracet, zas tak štědrý ÚS k občanům není
Určitě to nevrátí, soud jim dal čas do konce roku odhlasovat zákon znovu.
Jen si nemyslím že by to takhle bylo ideální, buď bych zrušila porodné úplně nebo bych ho nechala všem na první dítě.
Tak to se omlouvám, nějak jsem to pochopila špatně - že odsuzujete šmahem všechny dávky a vůbec… asi už mi dneska trochu hrabe. ![]()