Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych buď dala porodné na první dítě úplně všem. Podle mě když má někdo holej zadek a upíchne si dítě, tak je hloupej a nevim proč by ho v tom měl stát podporovat a jiného ne. Kočárek a výbavičku potřebuje každé (první) dítě, né jenom „sociální případy“. A nebo bych ho prostě sebrala všem a né jen těm „bohatejm“ který vydělávají ve dvou víc jak závratných 16000,– a podle našeho státu si nejspíš žijí jako prasata v žitě ![]()
Zpět k tématu: byl napaden legislativní proces a je potřeba do konce roku schválit zákon správně. Což počítám, že se podaří, času je spousta.
Já jsem člověk, který státu vracel rok rodičovského příspěvku a udělám to pravděpodobně znovu. Jiné dávky jsme nikdy nepobírali.
Můj názor na porodné je, že by ho neměl dostávat nikdo - děti si mám pořídit v době, kdy jsem schopná se o ně postarat a ne koukat, co mi kdo dá a kdo se o mě postará.
Totéž s hypotékami nebo s nájmem - je to každého věc, jen je potřeba zvolit optimální výši a taky myslet na zadní kolečka.
A než mě ukamenujete jako prachatého floutka - tak oba s manželem pocházíme z úplně obyčejné rodiny, nic jsme od nikoho nedostali, vše jsme si vybudovali sami. Jen máme to štěstí, že jsme dosud byli zdraví a jsme na všechno dva.
A bylo by fakt super, kdyby stát uměl pomáhat lidem, kteří to opravdu potřebují a opravdu se ocitli v nouzi třeba vlivem nemoci. Bohužel to se asi nikdy nepodaří ![]()
Tak já na těch hypotékách taky nevidím nic špatnýho,prostě někdy to jinak nejde a člověk někde bydlet musí,každý nemá to štěstí dostat byt od rodičů nebo něco zdědit.
Nám taky nikdo nic nedal a museli jsme si vše vybudovat sami,nejdřiv jsme bydleli po pronajmech ale ceny jsou tu zhruba stejný jak u bytů s hypotékou,pravda hypotekou přeplatim strašně moc peněz,ale budeme mit zaplaceno ještě před důchodem a pak už to bude naše a v důchodu nebudu mit starosti kde vemu tu obrovskou částku na pronajem a hlavně i jistotu zda mě majitel jednou nevyhodí,ono obojí je risk a i z pronájmu se dá vyletět stejně rychle jak z bytu s hypotekou pokud na to nebudu mít.
Co se týká porodného dala bych jen na první ditě ale všem.
nečetla jsem všecko, ale teď tady napíšu něco jako jedna pani povidala, ale myslim si, že asi měla pravdu.
Ona peníze za porod nebrala jako takový, ale za to, že jim tam nechala placentu, ze který se dělaj pleťový krémy atp. (je to psaný ve složení). Takže řekla, že teda už má odrozeno, ale kdyby měla jít znovu, tak že bude chtít nechat vydat placentu, že tu jim tam rozhodně nenechá.
Jinak mě porodný docela hodně pomohlo. I když vim, že dítě stojí nejvíc ve školních letech, ale když člověk nemá z čeho vzít, tak se peníze hoděj. Je mi jasný, že se děti budou rodit i bez porodnýho, taky plánuju ještě jedno a vim, že za něj to porodný už nedostanu, ale kvůli tomu se ho nevzdám (myšleno dítěte).
Tak mi to nedalo a ráda bych řekla svůj názor.
Osobně si myslím, že buď mají porodné dát všem a nebo nikomu. A přitom si myslím, že je vcelku zbytečné dávat porodné ve formě peněz. Pak se peníze místona výbavičku na prcka používaj jinak, např. na chlast, jídlo apod. Já bych zavedla formu poukazu nebo rovnou balíčku věcí na mrňouse. A to konkrétních věcí, které použije každá maminka (pár látkových plen, papírových plen, sada bílého prádla, zavinovačka, apod.). Prostě věci, které si každá z nás stejně musí na první mimčo koupit. A nebo tou formou poukazu na kokrétní věc.
A nebo nic. Ale všem rovným dílem. A penízy nebo příspěvek by měl jít miminku.
A k tomu porodnému a mateřské či rodičovské dovolené. Každý stát to má jinak. Má své výhody pro občany a nevýhody. Někde je možná krátká rodičovské dovolená a mateřská, ale zase mají ženy možnost dát dítě do školky, nebo jestlí. A nebo prostě může zůstat doma ikdyž nepobírá žádné prachy, protože práce chlapa (manžela) prostě vpohodě pokryje náklady na rodinu. A pak jsou zase státy, kde platy nejsou moc velké a orostě musí žena k platu chlapa něco dodat (ať už formu mateřské či rodičáku, nebo jde pracovat). Nedá se srovnávat ČR s Rakouskem apod. Každá země to má prostě jinak. Mají jiný životní styl, jiné výše platu, jinou možnost zaměstnání z domu nebo částečného zaměstnání, či prostě nepracovat.
Ale většinou to mají v dané zemi ženy nasteveno stejně, všechny, bez rozdílu, zda pracovali, nepracovali apod. Zato u nás mi to někdy přijde jako Kocourkov.
Nejvíce jsou za vše potrestaní lidé, kteří chcou pracovat, mít děti, vychovat z nich slušné lidi a nezneužívat dávky od státu. Ty pak na vše dojedou.
Dítě si asi nikdo nepořizuje pro peníze (ani menšina, tak hluboce nad tím zase nepřemýšlí), ale většinu asi štve to, že se stát nechová ke všem stejně.
Michaelakkk píše:
Jo a mimochodem jsem makala od 16 dělala k tomu střední a starala se sama o sebe bez pomoci
Ale po porodném jsi jistě ruku natáhla, protože předpokládám, že chudinka, která je sama a tak těžce se živí na porodné nárok má, že…
monikalysa píše:monikalysa: promiň, ale tvá reakce byla nepřiměřeně přehnaná a ubohá.Michaelakkk píše:Ale po porodném jsi jistě ruku natáhla, protože předpokládám, že chudinka, která je sama a tak těžce se živí na porodné nárok má, že…
Jo a mimochodem jsem makala od 16 dělala k tomu střední a starala se sama o sebe bez pomoci
Lidka a Sami píše:monikalysa píše:monikalysa: promiň, ale tvá reakce byla nepřiměřeně přehnaná a ubohá.Michaelakkk píše:Ale po porodném jsi jistě ruku natáhla, protože předpokládám, že chudinka, která je sama a tak těžce se živí na porodné nárok má, že…
Jo a mimochodem jsem makala od 16 dělala k tomu střední a starala se sama o sebe bez pomoci![]()
S tim souhlasim.Moniko myslíš si že psát někomu že je chudinka je vhodné, tím spíš když jde o někoho v mladém věku přijde o přítele a otce svého dítěte takovim tragickym spusobem je vhodné psát takto?
Mohla si to napsat 100× jinak,ale takle to fakt vyznívá strašně.
.Dávala bych si na taková slova pozor,proto že nikdy nevíš v jaké situaci se ocitneš ty.
Fakt ubohé
Kdybych měla odpovědět za Michaelu tak já po něm šáhla,proto že si to raději vemu než aby peníze propadli ........
Příspěvek upraven 24.03.11 v 11:20
monikalysa píše:Michaelakkk píše:Ale po porodném jsi jistě ruku natáhla, protože předpokládám, že chudinka, která je sama a tak těžce se živí na porodné nárok má, že…
Jsi ubohá kráva..... porodné jsem utratila za dárky pro moje sourozence k vánocům… A co je ti vůbec do mě starej se radši o sebe jo!!!!!!!!!!
A je jasný, že jsem si ho vzala
přece to státu nenechám když už mi něco přes rok a půl dluží peníze , který uvidim buhví kdy…
Vidíš, ale druhý kritizuješ a jsi jen hnusnej rozmazlenej sobec!!!!!!
monikalysa píše:
Vidíš, ale druhý kritizuješ a jsi jen hnusnej rozmazlenej sobec!!!!!!
Podle čeho tak soudíš, že jsem rozmazlenej sobec? proto že říkám, že se mi líbí jak stát vyřešil porodný? Nebo proto, že jsem si porodný vzala? Mimochodem bych na něj měla nárok tak jako tak… nebo proto že si žiju u rodičů nemusim platit velkej nájem a hypotéku jako ty? myslíš, že jsem z toho nadšená? jsi fakt ubohá… ![]()
A ještě dodatek moniko, konkrétně tobě jsem nic nepsala tak co je ti do mě co?
moniko mě udivuje jedna věc a to že si k diskuzi nenapsala ani jednu větu,pokud dobře čtu a jen si sem přišla někoho urážet
?
jestli si se v nějakém mém názoru našla za to já fakt nemůžu ![]()