Vrátí zpětně porodné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
780
23.3.11 18:06
ka-tka píše:
Jeste prosim uzivatelku Nikitunikitu:

Vypni si Caps lock- v diskuzich se pouziva jen na kriceni- vypada to ze tady na nas kricis.

Dekuji :wink:

aha tak to se omlouvam to jsem nevedela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2057
23.3.11 18:08

Nevim,ale myslim že chyba byla v tom že porodný bylo tak strašně vysoký, proč se dávalo 17tis, na všechny děti????? Já ho mít ted nebudu a nezbláznim se z toho!!! ale štve mě že dřív si na tom rodiny nahrabali kapsy a ted když člověk čeká pvního prcka, tak nemá nárok na nic!! :think:

Každopádmě názory jsou tady zajímavý, jako že hypotéka je můj problém a kde bych asi měla s rodinou bydlet??? Každej nedědí bydlení nebo nežije s rodičema pod jednou střechou!!!!!!

Na druhou stranu někdo psal že jsme rozmazlený a je to tak!!!! Podívejte se do okolních států, kolik mají MD a RD a hlavně na jak dlouho?!?!!!!! a pak si stěžujte!!!! JInde tě nenechají doma 3roky a nebudou ti za to platit!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
23.3.11 18:08
ka-tka píše:

Vypni si Caps lock- v diskuzich se pouziva jen na kriceni- vypada to ze tady na nas kricis.

příště zkus ještě vykat :cert: :-P
viz příspěvek na druhé stránce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.3.11 18:09
Romanetka píše:
Michaelakkk; Těmi, co nepotřebují, myslím takové případy, že se různě mění trvalé pobyty, oficiálně žijou ženy samy a otce dítěte v podstatě ani neznají nebo jim přispívá stokorunou - nadneseně- a přitom žijí spolu ze dvou platů a tak…jen kvůli nároku na sociální dávky.
Jinak s tebou souhlasím, vím, že nikdy nebude nic nastaveno tak, aby to bylo spravedlivé a uspokojivé pro všechny.
8-o :mrgreen:
tak to čumim, takhle bych to ani nevymyslela :mrgreen: a já řešim aaby mi sociálka doplatila 300kč do životního minima a nedá mi nic ani za nic :-/ :mrgreen: tak vymejšlim jak dostat příspěvek na bydlení abych nemusela mít pocit, že za mě prarodiče platí všechno…
  • Citovat
  • Upravit
22315
23.3.11 18:10
Cappy píše:
ka-tka píše:

To uz tady nekdo vysvetlil- tady se proste TYKA :-D

Ale ja s tim problem nemam, kdyz o to budu pozadana :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
23.3.11 18:11
Michaelakkk píše:
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy… :-)
Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
Ale myslim, ze existuje spousta lidi, kterym by se hodilo porodne a tak tak na nej nedosahnou a pak jsou i lide, kteri ho nepotrebuji vubec a stejne ho dostanou…
No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dává :mrgreen: tak potřebují všichni že :mrgreen: Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse.. :-)
CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZOR :lol:
No není to chyba, ale ten člověk ví do čeho jde, ví kolik bude muset splácet půlku života musí s tím prostě počítat… Do hypotéky nikdy nikoho nikdo nenutil nebo ano? Vždy je to jen o rozhodnutí, bud na to mám nebo na to nemám :-)

V dnesni dobe bohuzel nejde bydlet zadarmo a to ze nekdo chce zit s tim druhym a bohuzel byt nema musi si vzit hypoteku at chce nebo ne…na ulici se zit bohuzel neda a stastnejsi jsou ty kteri bydleni dostanou…tam ja ale nepatrim a ze bych chtela :-) nemyslim to zle jen proste zivot je boj a chtela bych od statu taky neco kdyz porad jen za vse platim a vsude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
23.3.11 18:11
ka-tka píše:
Cappy píše:
ka-tka píše:

To uz tady nekdo vysvetlil- tady se proste TYKA :-D

Ale ja s tim problem nemam, kdyz o to budu pozadana :-P

To bylo z mé strany laškovné rýpnutí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.3.11 18:13
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy… :-)
Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
Ale myslim, ze existuje spousta lidi, kterym by se hodilo porodne a tak tak na nej nedosahnou a pak jsou i lide, kteri ho nepotrebuji vubec a stejne ho dostanou…
No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dává :mrgreen: tak potřebují všichni že :mrgreen: Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse.. :-)
No není to chyba, ale ten člověk ví do čeho jde, ví kolik bude muset splácet půlku života musí s tím prostě počítat… Do hypotéky nikdy nikoho nikdo nenutil nebo ano? Vždy je to jen o rozhodnutí, bud na to mám nebo na to nemám :-)
V dnesni dobe bohuzel nejde bydlet zadarmo a to ze nekdo chce zit s tim druhym a bohuzel byt nema musi si vzit hypoteku at chce nebo ne…na ulici se zit bohuzel neda a stastnejsi jsou ty kteri bydleni dostanou…tam ja ale nepatrim a ze bych chtela :-) nemyslim to zle jen proste zivot je boj a chtela bych od statu taky neco kdyz porad jen za vse platim a vsude…

NO je to hezké bydlet ve vlastním to je pravda, ale pořád je tu ta možnost si byt pronajímat… prostě hypotéka není k životu tak potřebná to mi musíš dát za pravdu? :-)

• Citovat
  • Upravit
2214
23.3.11 18:13
makina píše:
nikitanikita píše:
makina píše:
nikitanikita píše:
to asi ano rikali to v televizi ze byl zakon neplatny a budou ho znova podavat…
kate02 píše:
To mi zase asi něco uniklo :-D
Pokud vím, napadli legislativní proces, ve kterém byl zákon schválen, nikoliv zákon samotný.
JÁ PRAVE NEVIM JAK TO MYSLELI PROTO JSEM ZALOZILA DISKUZI ABYCH SE DOZVEDELA VIC…A HNED JSEM SPATNA ZE CHCI PORODNE A VETSINOU U TECH CO DETI MAJI UZ DRIV A O DOBROVOLNE PORODNE SI ZAZADALI URCITE BLESKOVE…ALE TO JE FUK NEBUDU SE HADAT NESTOJI MI TO ZA TO 8-)

Když s tebou někdo nesouhlasíš, nemusíš se hned rozčilovat a říkat, že ti to za to nestojí. Tj diskuse 8-) .

Mmch, podle mě je to taky blbě postavený. Porodné mají dostat ti, co mají příjem, protože si logicky platí daně, ne ti, kteří nepracují, jsou pod určitým koeficientem minima a jen si s nataženou rukou chodí pro dávky :pocitac:
:palec: s tímto názorem souhlasím
jsou mezi námi i tací kterým prostě nebylo přáno mít dvě děti po sobě a výbava před 14 lety byla úplně jinde
např.mám něco schováno po dceři ale moc věcí použít nejde a navíc šatičky pro chlapečka mno nwm?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
23.3.11 18:15
Michaelakkk píše:
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
V dnesni dobe bohuzel nejde bydlet zadarmo a to ze nekdo chce zit s tim druhym a bohuzel byt nema musi si vzit hypoteku at chce nebo ne…na ulici se zit bohuzel neda a stastnejsi jsou ty kteri bydleni dostanou…tam ja ale nepatrim a ze bych chtela :-) nemyslim to zle jen proste zivot je boj a chtela bych od statu taky neco kdyz porad jen za vse platim a vsude…
NO je to hezké bydlet ve vlastním to je pravda, ale pořád je tu ta možnost si byt pronajímat… prostě hypotéka není k životu tak potřebná to mi musíš dát za pravdu? :-)

No to snad ne za pronajem dam vic nez za hypoteku…a jeste si platim svoje kdyz mam hypoteku a ne nekomu jinemu za cizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2057
23.3.11 18:16
Michaelakkk píše:
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
NO je to hezké bydlet ve vlastním to je pravda, ale pořád je tu ta možnost si byt pronajímat… prostě hypotéka není k životu tak potřebná to mi musíš dát za pravdu? :-)

No jo ale když platíš nájem stejně jako hypotéku, tak co radši budeš platit, svůj byt nebo někomu házet 15tis. jen tak protože u něj bydlíš???????

Jo jinde to tak funguje že nemáš na hypo tak seš v nájmu ale to není v ČR!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
23.3.11 18:18
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
Michaelakkk; Těmi, co nepotřebují, myslím takové případy, že se různě mění trvalé pobyty, oficiálně žijou ženy samy a otce dítěte v podstatě ani neznají nebo jim přispívá stokorunou - nadneseně- a přitom žijí spolu ze dvou platů a tak…jen kvůli nároku na sociální dávky.
Jinak s tebou souhlasím, vím, že nikdy nebude nic nastaveno tak, aby to bylo spravedlivé a uspokojivé pro všechny.
tak to čumim, takhle bych to ani nevymyslela :mrgreen: a já řešim aaby mi sociálka doplatila 300kč do životního minima a nedá mi nic ani za nic :-/ :mrgreen: tak vymejšlim jak dostat příspěvek na bydlení abych nemusela mít pocit, že za mě prarodiče platí všechno…

To je právě to, o čem mluvím, ty když to vážně potřebuješ, nedostaneš nic a jsou lidi, kteří by kvůli stovce udělali cokoliv :twisted:
Byla jsme ve škole na praxi na sociálce, tak jsem tam zažila dost případů a přišli různí, i má sousedka ( s kterou bydlí její partner, mmch.pracovník banky; denně jej u ní vidím) žádat o příspěvek na bydlení a tvrdila, že žije sama jen z mateřské a naopak bylo pár žen, které jsou s dětmi sami, tatínci jim neplatí a třeba o 200 kč jim nárok na dávku nevyšel. Holt někdo v tom umí chodit a někdo má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
23.3.11 18:20
jizvíková píše:
nikitanikita píše:
Romanetka píše:
Já myslím, že má platnost do konce letošního roku a do té doby ho musí předělat a zovu schválit, ale to už je tak 14 dní, co tom mluvili, takže nevím, jestli víš něco aktuálnějšího…
NIC NOVEJSIHO NEVIM JEN ME TO ZAJIMA ZE NA TO DOPLACIME MY LIDI A PRITOM TO BYLO NEPLATNY… :pocitac:
no, ono dostávat peníze za to, že ženská porodila moc normální není…

Ono to není myšleno že je to odměna za to že ženská porodila ale jako podpora na výbavu novorozence :lol: a mimochodem to není pouze specialita čr ale vyplácí se i jinde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.3.11 18:20
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
To je právě to, o čem mluvím, ty když to vážně potřebuješ, nedostaneš nic a jsou lidi, kteří by kvůli stovce udělali cokoliv :twisted:
Byla jsme ve škole na praxi na sociálce, tak jsem tam zažila dost případů a přišli různí, i má sousedka ( s kterou bydlí její partner, mmch.pracovník banky; denně jej u ní vidím) žádat o příspěvek na bydlení a tvrdila, že žije sama jen z mateřské a naopak bylo pár žen, které jsou s dětmi sami, tatínci jim neplatí a třeba o 200 kč jim nárok na dávku nevyšel. Holt někdo v tom umí chodit a někdo má smůlu.
škoda že mám tu smůlu :mrgreen: já bych ten stát vyždímala :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
780
23.3.11 18:21
mikky píše:
jizvíková píše:
nikitanikita píše:
Romanetka píše:
Já myslím, že má platnost do konce letošního roku a do té doby ho musí předělat a zovu schválit, ale to už je tak 14 dní, co tom mluvili, takže nevím, jestli víš něco aktuálnějšího…
NIC NOVEJSIHO NEVIM JEN ME TO ZAJIMA ZE NA TO DOPLACIME MY LIDI A PRITOM TO BYLO NEPLATNY… :pocitac:
no, ono dostávat peníze za to, že ženská porodila moc normální není…
Ono to není myšleno že je to odměna za to že ženská porodila ale jako podpora na výbavu novorozence :lol: a mimochodem to není pouze specialita čr ale vyplácí se i jinde :-)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky