Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anonymní píše:
Ty jo, holky, fakt žasnu, kolik u vás stojí školka.
My platíme v soukromé školce ted 1000Kč a od září se to zvedne na 1500Kč, ale pořád je to nic, proti těm x tisícům, co platíte vy.
A to je navíc školka se zdravotnickou péčí, takže tam můžu dovést i nemocného prcka a oni se mi o něj postarají, je tam stacionář s postýlkama, sestřičky, doktor…Tím pádem si nemusím brát v práci paragrafy, což je velká výhoda. No a školku máme 5 minut od domu.
Omlouvám se za anonym, mám k tomu své důvody.
Já jen potvrzuju, že takové školky fakt jsou, kamarádka tam dávala děti za 800
Kč za měsíc.
Je to super ![]()
Holky teda u nás stojí podnájem pomalu víc než hypo a kdo zažil tak ví kdžy majitle může přijít…nikdy nevíte kdy vám vypoví smlouvu že byt bdue potřebovat tkaže radši hypotéku než podnájem…ten kdo bydlí u rodičů tak těžko toto pochopí…nehledě nato že i těch podnájmů alespon tady u nás moc není a když tak chtějí kauce a kontrolovat byta to je fakt děsný jako…
Porodný já nevím měla jsem ho u obou kluků a nebudu říkat že se mi nehodilo.....a jak tu někdo psla když je rpvní holčička v létě druhý kluk v zimě tak co z oblečneí se upotřebí?Nic já to vidím i ted
Sice se rodiče mají o dět postarat jenže když se neustále mění podmínky vše se zdražuje ale platy jdou dolů…
Osobně si myslim, že těch 13 tis. porodnýho, co bylo nebyla zas tak astronomická částka, ale zase to potěšilo. Náš prcek to dostal na stavebko (kdybychom tehdy věděli, jak to s ním dopadne… :-/ ). Podle mě to je minimum, co stát může poskytnout vzhledem k tomu, kolik mu kvůli dítěti dám…
To, že mi platí rodičák je sice fajn, ale zase.. 3800 nikomu fakt živobytí nezajistí
7600 už je docela fajn, ale stejně…
Děti bychom s manželem měli i bez toho, žili bychom i bez toho. Ale vzhledem k tomu, kolik člověk zaplatí na daních a všech pojištěních by se stát trochu přes kapsu plácnou prostě mohl…
Vždyť ze superhrubé mzdy vidí zaměstnanec zhruba polovinu, k tomu DPH, který budou zvyšovat, tak kde to jsme?
Odvody manžela státu za měsíc dělají víc, než jedno 13 tisícový porodný… ![]()
Všichni tady srovnávají se zahraničím, ale třeba oblečení pro prcky je srovnatelně drahý tady i tam a příjmy? Nesrovnatelný… (aspoň pro většinu lidí) Až srovnají platy a náklady na život tady se zahraničím, dá se srovnávat, za stávající situace ne.
Hypotéka x nájem, tam to je otázka, za nájem dá člověk v podstatě stejně jako za hypotéku a co je teda lepší x horší? Pokud člověk ví, kde chce žít, kde se chce usadit, je hypotéka úplně stejný řešení. Poku řeší nemovitostí, nestane se mu nic horšího než to, že barák propadne bance a on skončí na ulici, stejně jako kdyby neměl na to zaplatit za ten nájem a může jít zase o dům dál ![]()
No a nakonec, když už teda srovnáváte s tím zahraničím, tak mi vysvětlete vyjádření ŘEDITELKY ŠKOLKY, že školky nejsou na hlídání dětí, ale na předškolní vzdělávání, tudíž jsou určený hlavně pro děti ve věku 4 a 5 let, mladší tam jsou už jaksi „navíc“
Tak pokud panuje mezi vedením školek tenhle názor, tak jaktože nejsou zařízení pro mladší děti a hlavně, jaktože je čtyřletej rodičák znevýhodněnej, když by rodiče měli dávat děti do školky až v těch 4 - 5 letech???
Mě vždycky dostane názor, že lidi si maj pořídit dítě, když na něj maj a ne spoléhat na porodný a nebo otázka- přece si nepořizuješ dítě kvuli porodnýmu.
Je přece jasný, že částka 10 tisíc není nic, co by nás extra vytrhlo, protože do miminka investujeme tolik peněz a zároveň k tomu patří tolik starostí. ale zároveň je to velice příjemné dostat nějakou kačku navíc a já se tomu teda vubec nebráním a byla bych ráda, kdyby bylo spíš na první dítě pro všechny, než jen pro sociálně slabé.
jinak hypotéku máme taky - jistota vlastního bydlení, částku 15 tisíc teda neplatíme, to by bylo dost. Ale víme, že máme vlastní jistotu a že penízky nevyhazujeme oknem a třeba až budem v duchodu, už budem platit jen eletriku a vodu ![]()
Se školkama je to taky děs, když čtu, že někde berou třeba až od 4 let, nebo když se na někoho nedostane, neumím si představit, co pak ty rodiče čeká. Když ne porodné, tak ať stát aspoň zajistí dostatek školem a podmínky pro rodiny, které si chtějí penízky opatřit jinak ![]()
Máme taky hypotěhéku a platíme něco málo přes polovinu ceny podnájmů
u nás je školka celkem ok naštěstí ale horší je to za s prací:(
Každý peníze se hodí a je hloupost si je nevzít
ale řekla bych, že víc, než porodné, bychom měly toužit po vyšším rodičáku a mateřské.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale k porodnému:
Porodné je/bylo spíš takový bonbonek. Příjemný, ale ne nutný. V rozhodování o dalším dítěti nebude hrát roli, ale upřímně, která z nás co ví, že porodný není důležitý a nutný, ho odmítla popřípadě by ho třeba vrátila zpět?
Pudloslava píše:
Každý peníze se hodí a je hloupost si je nevzít
ale řekla bych, že víc, než porodné, bychom měly toužit po vyšším rodičáku a mateřské.
Tak tak a když u ne po vyšším rodičáku, tak třeba já osobně po jeslích za rozumný normální peníze, abych měla možnost částečnýho úvazku.
lleennttiillkkaa píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale k porodnému:
Porodné je/bylo spíš takový bonbonek. Příjemný, ale ne nutný. V rozhodování o dalším dítěti nebude hrát roli, ale upřímně, která z nás co ví, že porodný není důležitý a nutný, ho odmítla popřípadě by ho třeba vrátila zpět?
Tak nějak to vidím taky…
Mrzí mě, když někdo dělá, jako že snad i sex provozujem s chlapem jen kvůli tomu, že za devět měsíců od někoho dostaneme peníze… ![]()
Jo a ještě souhlasím s názorem co tu někdo psal, že porodné by měl dostat právě ten, který poctivě pracoval a odváděl daně.
tak to já bych si moc přála třeba zkrátit rodičák, ale umožnit podnikatelům, aby se jim vyplatilo zaměstnávat maminky tak do 10 let nejml. dítěte na poloviční úvazky. To je moje velké přání
ka-tka píše:
bych takovou potrebovala v Jablonci n/N a od 2 let
Od roku 2012 by měla být možnost umístit na určitý počet hodin 2leté dítě v předškolním zařízení, aniž bys přišla o RP.
A už si to přesně nepamatuji, ale tuším, že ministr Drábek mi odepsal, že se chce zaměřit i na nedostačující počet těchto zařízení.
Tak doufám, že to klapne
Ty jo, holky
, fakt žasnu, kolik u vás stojí školka.
My platíme v soukromé školce ted 1000Kč a od září se to zvedne na 1500Kč, ale pořád je to nic, proti těm x tisícům, co platíte vy.
A to je navíc školka se zdravotnickou péčí, takže tam můžu dovést i nemocného prcka a oni se mi o něj postarají, je tam stacionář s postýlkama, sestřičky, doktor…Tím pádem si nemusím brát v práci paragrafy, což je velká výhoda. No a školku máme 5 minut od domu. 
Omlouvám se za anonym, mám k tomu své důvody.